24/5/09

FLAM DE TAPIOCA AMB CABELL D'ÀNGEL



Un cop elaborat el cabell d’àngel, calia trobar l’hi una bona sortida. La primera destinació ha estat acompanyant el caramel líquid d’un flam, un flam en aquest cas de tapioca. Proveu-ho, veureu que el cabell d’àngel lliga fantàsticament amb el caramel del flam, i la tapioca l’hi dona al flam una textura nova, ja m’ho direu.




Despatxeu ( per unes 10 unitats)

-Cabell d’àngel
-100 gr. de tapioca
-1 l. De llet
-3 ous
-75 gr. de sucre
-canyella i llimona

Preparació

1.-Per fer el caramel, poseu el sucre en una paella i deixeu que es desfaci, tot seguit poseu una mica del caramel al fons dels motlles amb una cullerada de cabell d’àngel.

2.-Bulliu la tapioca amb la llet ,el sucre ,la canyella i la pell de la llimona, remenant constantment.

3.- Ja fora del foc, incorporeu-hi els ous i ompliu els motlles amb aquesta barreja.

4.-Dexeu-los coure al bany maria al forn a 180 graus durant 50 m. i ....un cop fred, gaudiu-ho de gust

21/5/09

TOMÀQUETS CHERRY CARAMEL.LITZATS


No, per molt que a la foto ho pugui semblar-ho, no es tracta de cap representació d’una estructura molecular, és un pom fet amb tomàquets cherry caramel-litzats. Un divertit i senzill entreteniment que no tant sols guarneix la taula, si no que servit com aperitiu desapareix al mateix ritme – o més- que els encenalls de pernil.




Despatxeu

-tomàquets xerry
-sucre

Preparació

1.-Posseu sucre en una paella a caramel.litzar
2.-Incorporeu-hi els tomàquets i mescleu-los amb el caramel
3.- hi punxeu l’extrem d’una broqueta i dexeu-ho refredar... i gaudiu-ho de gust!

19/5/09

GOTET DE GASPATXO DE POMA I COGOMBRE AMB PANNA COTTA DE IOGURT

Una combinació força peculiar. Al nº 91 de la revista “ Descobrir Cuina” , la presenten acompanyada d’una cullera amb salmó marinat, jo vaig prescindir del salmó i vaig fer servir la meitat del cogombre, i el resultat en petit format, fins i tot va complaure als poc amants d’aquesta cucurbitacea.







Despatxeu ( per unes 10 unitats)

Per al gaspatxo
-1 cogombre pelat i sense llavors
-1 poma trinxada i sense llavors
-1 cullerada de nata líquida
-100 ml. De suc de poma
-sal, sucre i suc de llimona
Per a la panna cotta de iogurt
-200ml de iogurt
-50 ml. De brou de peix
-fonoll trinxat
-mitja fulla de gelatina
-sal i pebre

Preparació

1.-Per al gaspatxo: fer un puré amb tots els ingredients i salpebreu-ho. Coleu-lo o poseu-lo a la nevera 2 hores

2- Per a la panna cotta de iogurt: desfeu la gelatina prèviament hidratada amb aigua freda en el brou calent, i refredeu-lo fins als 30 º. Barregeu-ho amb els altres ingredients i poseu-ho en gots a la nevera

Muntatge

Cobriu la pannacota amb el gaspatxo fred i serviu-ho ...i gaudiu-ho de gust !

17/5/09

GOTET DE CREMA DE FOIE-GRAS AMB CHUTNEY DE MANGO

Com ja comenceu a intuir, cada cop m’agrada més la cuina en vas, et permet atrevides combinacions en petit format , com aquesta que us presento avui




Despatxeu ( per uns 10 vasets)

-1 mango
-50 gr. de sucre de llustre
-1 gra d’all
-2 claus, alguns grans de coriandre i de cardamom
-1cs de vinagre blanc
-125 ml de crema fresca
-60 gr de foie-gras mi-cuit
-1 ou
-Vi de Porto


Preparació

1.-Pel chutney de mango. Poseu en una cassola el mango pelat i tallat en petits daus, juntament amb l’all el vinagre i les espècies. Feu-ho coure a foc lent, i remeneu-ho de tant en tant, fins que n’obtingueu una textura untosa. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho.

2.-Per a la crema de foie-gras, tritureu el foie-gras amb l’ou i la crema fresca. Rectifiqueu-ho de sal.

3.-Repartiu el chutney en els vasets i afegiu-hi la crema de foie-gras. Feu-ho coure al forn uns 25 mn. a 100 ºC. Un cop fred, reserveu-ho a la nevera.

4.-En el moment de servir-ho, afegiu-hi un rajolí de porto reduït ... i gaudiu-ho de gust

16/5/09

CABELL D’ÀNGEL


L’altre dia va arribar a les meves mans una pasteca, que és la mena de carabassa amb la que s’elabora el cabell d’àngel. Creia que això de fer cabell d’àngel era força complicat, però la veritat que el més difícil va ser partir la carabassa per la meitat ja que té la pell extremadament dura. Després de fer-ho amb un ganivet, gens recomanable, vaig saber que la millor manera d’obrir-la es, llançant-la a terra.! Així es que ànims …però procureu no esclafar-la !




Despatxeu:

-1 pasteca o carbassa de cabell d’àngel
-Sucre
-1 canonet de canyella
-1 llimona

Preparació:

1.- Feu coure la carbassa al forn, oberta en dues meitats, durant 1 hora.

2.- Un cop freda buideu-la , retireu les llavors, i poseu els filaments en aigua freda durant 8 hores, canviant l’aigua 1 parell de cops.

3.-Escorreu-ho amb les mans i poseu-ho a coure afegint el seu mateix pes amb sucre, 1 canonet de canyella, i la ratlladura d’una llimona. Remeneu de tant en tant fins que quedi acaramel·lat, aprox. 45 minuts i .. gaudiu-ho de gust.

12/5/09

SOPA D’ALBERGÍNIES AMB IOGURT


Jo, a l'igual que en Serrat, “nací en el Mediterraneo”, i si hi ha un producte que el trobem de punta a punta d’aquest mar, cuinat i elaborat de mil i una manera, és l’albergínia . La mussaca grega o el babaganuix libanès, són gràcies a aquesta hortalissa, plats coneguts arreu del món i gaire bé identificatius culinaris de tot un país. Així dons, és l’albergínia l’escollida per participar a l'Hemc d'aquest mes, que té com a tema "Piensa globalmente, come localmente", proposat per Ajonjoli de La flor del Calabacin., amb la recepta “sopa d’albergínies i iogurt” , una combinació feta amb productes d’aquí, però que et transporten fàcilment a l’atre cantó de la Mediterrània.







Despatxeu

- 500 ml de brou de pollastre
- 3 albergínies
- 1 ceba tendra
- 1 iogurt grec
- oli d’oliva
- sal
- anet i porradell

Preparació

1. Coeu les albergínies a la brasa o al forn. Deixeu-les refredar i peleu-les

2. Poseu-les al recipient de la batedora juntament amb el brou, ½ ceba tendra, una mica d’anet i un bon raig d’oli d’oliva. Emulsioneu –ho afegint més brou i/o més oli, fins que n’obtingueu una textura amorosa. Rectifiqueu-ho de sal .

3. Talleu ben fi l’altra ½ ceba i una mica de porradell. Reserveu-ho

Muntatge

Poseu una cullerada de iogurt al centre del plat/bol i serviu la sopa al voltant. Deixeu-hi caure una mica de la ceba i de porradell per sobre amb un fil d’oli d’oliva.. i gaudiu-ho de gust.

11/5/09

BROWNIE TRIPLE XOCOLATA


Aquest cap de setmana i amb uns quants dies d’endarreriment, hem celebrat l’1 de maig. Com ja comença a ser una tradició dels darrers anys, aquest dia s’ha convertit en una excusa immillorable per un encontre amb els amics, tot fent una paella, i gaudint d’un dia de relax en plena natura. Aquests any el protagonista de la paella ha estat el pop, que acompanyat d’escopinyes, musclos i d’altres cloïsses, han fet una paella sorprenentment delicada, que no cal dir es va acabar amb un tres i no res. La nostra participació gastronòmica, va ser aquest brownie triple xocolata. La recepta la vaig trobar a Cuina per llaminers. Porta molta menys mantega que la majoria de brownies convencionals, tot i així es un pastis consistent, però que servit en petites porcions es, més que unes postres, un magnífic bombó per gaudir amb el cafè.







--> -->
Despatxeu: (per un brownie de 20x20cm)
-30 g de mantega
-115 g de xocolata negra
-62.5 ml d'aigua
-75 g de sucre
-60 g de farina
-40 g de cacau pur en pols
-2 ous grans
-1 cullerada petita d'essència de vainilla
-1/2 cullerada petita de bicarbonat sòdic
-un pols de sal
-1/2 tassa de xips de xocolata
Preparació:
1.-Prescalfeu el forn a 180ºC.

2.- En un cassó a foc baix barregeu l'aigua, la mantega i la xocolata.

3.- Ja fora del foc, afegiu el cacau en pols, el sucre, els ous i la vainilla. Barregeu-ho bé i tot seguit incorporeu-hi la farina tamisada, el bicarbonat, els xips de xocolata i la sal.

4.-Poseu-ho en un motlle quadrat de 20x20cm i feu-ho coure al forn uns 20 minuts aproximadament. Deixeu-ho refredar i serviu-ho en petits quadrats de 4x4... i gaudiu-ho de gust.

7/5/09

MUFFINS DE LLIMA AMB LLAVORS DE GALLARET


Aquesta recepta m’ha vingut com anell al dit, per donar una simpàtica sortida a una petita ampolla d’oli de cacauet que tenia reservada al rebost. El sabor d’aquest oli combinat amb el de la llima, dona a aquests muffins un toc força exòtic i les llavors de gallaret s’encarreguen de donar-hi un toc divertit al tast. Es resultat és també fantàstic amb oli de gira-sol com alternativa.





Despatxeu per unes 20 unitats

-175 ml d’oli de cacauet/gira-sol
-225 g de farina
-1 culleradeta de llevat
-225 de sucre fi
-1 ou sencer i 1 clara
-150 ml de llet
-suc de ½ llima
-3 culleradetes de llavors de gallaret
-ratlladura de la llima


Preparació

1.-Escalfeu el forn a 180 º

2.-En un bol bateu l’ou, la clara, l’oli, la llet, el suc del llima i 2/3 parts de la ratlladura.

3.-A part, barregeu la farina tamisada, el llevat, el sucre i un pessic de sal, i ho afegiu delicadament a la preparació anterior, juntament amb 2 culleradetes de les llavors de gallaret

4.-Poseu la barreja en els motlles fins les 2/3 parts i repartiu per sobre les llavors i la ratlladura que us quedi. Poseu-ho a coure uns 25 minuts, i a gaudir-ho de gust.

2/5/09

GOTET DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB ESCUMA DE PEBROTS VERMELLS


Aquesta primera recepta és obligada. Vaig enviar- la a la revista “Descobrir Cuina” i va resultar escollida com la recepta del mes, publicada a la revista, i el millor de tot... premiada amb un àpat al restaurant Syrah de Barcelona!..  un altre dia ja us ho explicaré... Fantàstic !
... sens dubte ha estat l’empenta definitiva per encetar aquest blog, que desitjo que us agradi i us pugui ser de bon profit... 







Despatxeu per a 4 persones

-200 g de bacallà dessalat
-200 ml d’oli d’oliva
-150 ml de nata líquida
-1 pebrot vermell
-1 gra d’all

Preparació

1.-Per a la brandada.- En un cassó amb l’oli calent – a uns 65 ºC- confiteu l’all, i si voleu una mica de bitxo. Fora del foc, afegiu-hi i poseu a confitar el bacallà, sense pell, uns minuts.
2.- Tritureu el bacallà amb el mateix oli de confitar i un rajolí de la nata liquida.

3.-Per a l’escuma.- Escaliveu el pebrot, peleu-lo i retireu-ne les llavors . Un cop net, tritureu-lo amb el turmix fins a obtenir un puré fi. Tamiseu-lo per recuperar-ne tan sols la part mes fina.

4.-Afegiu-hi la nata restant, rectifiqueu si cal de sal i ompliu-ne un sifó .Carregueu-lo amb un cartutx de gas i deixeu-lo reposar a la nevera en posició horitzontal 2h.

Muntatge

Ompliu el vaset fins a la meitat amb la brandada. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho, quan heu d’incorporar-hi l’escuma. Podeu acabar-ho amb unes làmines cruixents de pasta fil.lo.... i a gaudir-ho de gust.

SALUTACIONS

Cuiners i metges comparteixen una eina de treball: les receptes. Una relació experimentada d’ingredients que, combinades en les seves justes quantitats, tenen com a finalitat millorar el nostre estat. Aquest blog pretén ser un recull de receptes, en aquest cas de cuina, que fetes a casa i compartides amb familiars i amics, ho han aconseguit. Gaudiu-les a gust.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails