28/7/09

PASTÍS DE PINYA I COCO


Aquesta és una recepta treta de la cuina de casa. Una gran descoberta en el món dels blogs de cuina en català. El vaig trobar quan el seu comptador de visites marcava més o menys, el que ara marca el meu.., bé potser que una mica més...però d’això ja fa un munt de dies. Des de llavors he fet moltes de les seves postres i sempre surten tal i com la Gemma les explica ... Aquestes d’avui...acabades de sortir de la nevera, ben fresquetes, son senzillament.... delicioses!!






Despatxeu: (per 6 persones)

-1 llauna petita de pinya en almívar o al natural
-100g de sucre
-100g de coco ratllat
-200ml de nata líquida per muntar
-4 fulls de gelatina
-150g de galetes Maria
-80g de mantega
-1 cullerada de sucre

Preparació:

1.-Fer la base del pastís barrejant les galetes esmicolades, el sucre i la mantega fosa. Coure-ho 10 minuts al forn a 180º.

2.-Triturar la pinya i el sucre amb el túrmix i afegir el coco ratllat. Remullar la gelatina amb aigua freda.

3.-Escalfar 100ml de l'almívar de la pinya, desfer-hi la gelatina i barrejar amb la resta del puré. Muntar la nata i afegir-la amb compte a la barreja. Abocar-ho sobre la base de galetes i reservar a la nevera fins el moment de servir.

4.-Per decorar, preparar una mica de gelatina amb la resta de l’almívar i abocar per sobre el pastís un cop hagi quallat .....i gaudiu-ho de gust !!

23/7/09

PASTÍS DE XOCOLATA A LA MENTA

Si els vasets de crema de iogurt de l’últim post van complir totalment les expectatives, les postres no es van quedar enrere...
-->a l’alçada superant l’entorn. Un pastís tan sols apte pels més xocoadictes, pràcticament xocolata pura, però alhora lleuger, suau i sorprenentment refrescant gràcies al delicat perfum de la menta. Una delícia!! --> Ah! per cert! La casa en qüestió está a la venda.... per si algú pot estar-hi interessat ....








Font: “Lecturas especial cocina sana y ligera”

Despatxeu
Per la base
-1 paquet de galetes Maria
-100 g de mantega
- 2 cullerades de cacau
Per la crema de xocolata
-225 g de xocolata
-220 ml de nata per muntar
-3 rovells d’ou
-4 branquillons de menta fresca
-1 cullerada de sucre

Preparació

1.-Tritureu les galetes i barregeu-les amb la mantega i el cacau. Feu la base d’un motlle rodó d’uns 20 cm. Enforneu-ho durant uns 15 m, a 180 º. Deixeu-ho refredar.

2.-Escalfeu la nata amb els branquillons de menta, i deixeu-ho infusionar. Coleu-ho i afegiu-ho a la xocolata esmicolada tot remenant fins que quedi una crema homogènia

3.- Poseu al bany Maria els rovells amb el sucre i bateu-ho fins que comenci a espessir. Barregeu-ho amb la xocolata.

4.- Aboqueu la crema de xocolata sobre la base de galetes i poseu-ho al nevera unes hores fins que qualli. Desmotlleu-lo i empolsineu-lo amb cacau en pols .....i gaudiu-ho de gust !!

18/7/09

GOTET DE CREMA DE IOGURT AMB CARBASSÓ I CEBA


Avui, vull confessar-vos una petita xafarderia. Tenim un amic, que a la vegada té una amiga, que arribada aquesta època de l’any decideix anar de vacances... fins aquí tot normal. El cas és que l’amiga del nostre amic viu en una d’aquestes cases fantàstiques,... amb jardí, gespa, arbres, plantes, piscina... i gos, al que cuidar també durant aquests dies... cosa que de forma totalment altruista ;-)), el nostre amic s’hi ofereix. Amb l'excusa de poder tenir millor cura, i amb el consentiment de la propietat, decideix instal·lar-s’hi com si fos a casa seva, i com no... per fer més distreta la seva estança, convidar a alguns dels seus amics, és a dir a nosaltres, a passar-hi alguna que altra vetllada.... Aixi és que el nostre amic posa l’escenari i entre tots la matèria per assortir la taula, ... i d’això és del que volia parlar-vos.... del menjar, ....de la casa ja en parlaré un altre dia. Aquesta és una de les nostres aportacions, uns vasets de crema de carabassó combinada amb iogurt i ceba confitada, que sens dubte van estar a l’alçada d’aquest magnífic entorn. (Treta de l’últim num. de “Descobrir Cuina”)






Despatxeu ( per uns 6 vasets)

-2 iogurts cremosos naturals
-2 cebes
-30 g de mantega
-1 cullerada de mel
-2 carbassons mitjans
-4 branques de menta
-La pell de 1/2 llimona ratllada
-Oli d’oliva

Preparació

1.-Peleu i talleu la ceba a juliana i salteu-la en una paella amb un raig d’oli, un cop comenci a daurar-se abaixeu el foc i deixeu que vagi suant. Quan es comenci a confitar, afegiu-hi la mel

2.-Per a la crema. Ofegueu els carbassons tallats a rodelles en una cassola amb la mantega, cobriu-los amb aigua i coeu-los fins que siguin tous. Coleu-los i trinxeu-los fins. Reserveu-los

3.- Talleu fi les fulles de menta i la llimona. Barregeu-ho amb el iogurt

4.- Poseu al fons del vaset el iogurt aromatitzat, en una capa superior la crema de carbassó i acabeu-ho amb la ceba confitada.... i gaudiu-ho de gust !

14/7/09

XARRUP DE SOPA FREDA DE MELÓ AMB ENCENALLS DE PERNIL


Amb el meló a les mans, i desprès de fer-ne unes boletes pel Gotet de meló amb arrop de fulles de til.la” de l’últim post , no podia deixar passar l’oportunitat de retornar com cada any, a tot un clàssic de l’estiu. Més de 100.000 entrades al google per aquesta recepta..., una proposta d'exit segur, una sopa freda que no pot faltar en alguna d’aquestes càlides nits d’estiu.





Despatxeu ( per unes 8 copes)

- ½ meló ( de pell de granota)
- 1 ceba
-1/2 l. de caldo de verdures
-100gr de pernil serrà
-1 rajolí de crema de llet
-oli d’oliva, sal i pebre


Preparació


1.- Feu encenalls amb el pernil, i els enrossiu en una cassola amb oli d’oliva. Reserveu-lo i amb el mateix oli, sofregiu la ceba picada fins que agafi color.

2.-Buideu de granes el meló, extraieu-ne unes quantes boletes per la decoració, i afegiu la resta a la cassola, amb el caldo de verdures. Deixeu-ho coure uns 20 m.

3.- Tritureu-ho ben fi i verifiqueu-ho de sal. Incorporeu-hi el rajoli de crema de llet, remeneu-ho tot i guardeu-ho a la nevera

4.-Disposseu d’unes quantes boletes de meló al fons de la copa, aboqueu-hi la sopa de meló, uns quants encenalls de pernil per sobre i ..... gaudiu-ho de gust !!

10/7/09

GOTET DE MELÓ AMB ARROP DE FULLES DE TIL.LA


De nou, inspirat en un monogràfic de la revista “Hola”, en aquest cas el dedicat a la fruita. Unes postres lleugeres, senzilles, perfumades, refrescants i RELAXANTS per acabar un sopar d’una plàcida nit d’estiu.








-->
Despatxeu ( per uns 4 vasets)

-1/4 de meló
-100 g de sucre
-150 cc d’aigua
-4-6 llavors de cardamom
-Suc de ½ llimona
-3-4 bràctees i flors de til·la, (es pot fer servir un sobret per fer infusions) .
Preparació
1.- En un cassó amb l'aigua abocar-hi el sucre, el suc de llimona, les llavors de cardamom i les fulles de til·la. Porteu-ho fins l’ebullició i deixeu-ho uns deu minuts més a foc lent. Retireu-ho i deixeu-ho refredar
2 .- Feu les boles de meló i poseu-les en els vasets, i aboqueu-hi per sobre l’arrop filtrat

3 .- Serviu-ho molt fred i..... gaudiu-ho de gust !!

5/7/09

PA DE PESSIC DE PESTO AMB FESTUCS



Un pa de pessic salat!?... I per que no? ...servit a petits bocins com aperitiu,.. per anar picant i anant fent boca... una bona pensada publicada per la revista “Hola” en un monogràfic de “Mi cocina” dedicat a les “Tapas y Parriladas”... un entreteniment digne de compartir el protagonisme a l’inici de qualsevol àpat.





DESPATXEU

-180g de farina
-1 sobret de llevat
-3ous
-3 cullerades d’oli d’oliva
-100 cc de llet
-50g de festucs verds pelats
-150gr de formatge gruyere ratllat
-150 gr de salsa pesto
-sal i pebre

PREPARACIO

1.- Prescalfeu el forn a 180º

2.- Barregeu els ous, l’oli, la llet, el llevat i la farina. Després incorporeu-hi el pesto, el formatge i els festucs fets bocins. Salpebreu-ho si us cal i ompliu un motlle per anar al forn . Enforneu-ho durant uns 25-30 m.

3.- Deixeu-ho refredar, talleu-lo a cubs i..... gaudiu-ho de gust !!

1/7/09

GRANISSAT DE .....GASPATXO I CIRERES/ LLIMONA I CIRERES

El primer d’aquests vasets es una recepta treta d’un retall de premsa que va aparèixer perduda per entre els fulls d’un llibre de cuina, que l’altre dia estava fullejant per casa. Crec que es de “El Periodico”, ....però no estic segur. La recepta es fàcil i agraïda, sobre tot ara que la calor de l’estiu ja es aquí ... Si no sou gaire amants del gaspatxo o teniu un dia inspirat, podeu fer innovacions sobre la mateixa formula: granissat i fruita, que també funciona en clau de dolç,

Per a la versió salada




-->

Despatxeu

-5o6 tomàquets de branca madurs
-1/2 pebrot vermell
-1/2 ceba tendra
-½ gra d’all
-cireres
- vinagre de xerès, oli, pebre i sal
Preparació
1.- Pel gaspatxo. Netegeu els tomàquets, talleu-los a quarts. Tritureu-los juntament amb el pebrot, la ceba i l’all. Quan estigui ben fi afegiu-hi una cullerada de vinagre, un rajoli d’oli i si cal, una mica d’aigua per tal de fer-ho més líquid. Passeu-ho per un colador fi i poseu-ho a punt de sal i pebre.
2.- Poseu-ho en una placa al congelador un minin de dues hores. Traieu-lo del congelador deixeu-lo temperar uns minuts, raspeu-hi una forquilla o espàtula pel damunt fins obtenir la textura de granissat.
3.-Col.loqueu el granissat en el vas, afegiu-hi les cireres tallades a quarts, un rajolí d’oli i un polsim de sal per damunt i .... gaudiu-ho de gust !!
Per a la versió dolça



Despatxeu

-Cireres
Pel granissat de llimona
-2 llimones
-100 gr. de sucre
-3/4 l. d’aigua
Per l’escuma de iogurt
-1 iogurt
-sucre
-30 cc. de crema de llet


Preparació
1.-Pel granissat de llimona. Poseu-ho en una placa al congelador el suc de les llimones dissolt amb l’aigua i el sucre, un parell d’hores com a mínim. Traieu-lo del congelador deixeu-lo temperar uns minuts, raspeu-hi una forquilla o espàtula pel damunt fins obtenir la textura de granissat.
2.-Per l’escuma de iogurt. Barregeu el iogurt la crema de llet amb una mica de sucre i ompliu-ne el sifó .Carregueu-lo amb un cartutx de gas i deixeu-lo reposar a la nevera en posició horitzontal.
3.-Col•loqueu el granissat de llimona en el vas, afegiu-hi les cireres tallades a quarts, incorporeu-hi l’escuma de iogurt pel damunt i .... gaudiu-ho de gust !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails