1/8/09

MILFULLS D’ESCALIVADA I BACALLÀ AMB SALSA DE PEBROTS


Aquesta és una recepta una mica entretinguda, però val molt la pena. És de la prestigiosa i reconeguda Mey Hoffman, i publicada en el llibre “ La cuina de Nadal”, d’Edicions 62 . És, d’acord amb el títol del llibre, per dies especials, ....i és que, avui no és un dia força especial? ... avui comencen les VACANCES!! ,... un motiu més que esperat que també cal celebrar, i que alhora que aprofito per acomiadar-me de tots vosaltres per uns dies quants dies... així és que, fins molt aviat amics !! i Bon Estiu !!






Despatxeu ( per a 4 persones)

-200g de bacallà
-1 l .d’oli d’oliva
-250 ml. de nata líquida
-2 fulls de gelatina
-4 grans d’all
-300 gr d’olives d’Aragó
-1 filet d’anxova
-1 pebrot escalivat
-1 ceba
-sucre i bitxo

Preparació:

1.- Per la brandada Poseu en un cassó força oli d’oliva, dos grans d’all i una mica de bitxo. Quan l’oli sigui a 55 ºC, tireu-hi el bacallà ( sense pell). A banda, en una cassola amb l’oli calent, fregiu-hi làmines d’all, i en una paella, daureu-hi la pell del bacallà a foc baix.

2- Tritureu una part del bacallà amb el mateix oli de confitar. Incorporeu-hi la gelatina ja remullada, tritureu-ho i lligueu la brandada amb la nata líquida a mig muntar.

3-Per l’olivada. Tritureu les olives tallades i despinyolades amb l’anxova picada i oli

4-Per la salsa de pebrots. Recupereu el suc d’escalivar el pebrot i el coeu amb una mica de sucre, oli fins a tenir una salsa gelatinosa. A banda, confiteu la ceba tallada petita.

Muntatge:

En un motlle, poseu una capa de pebrot escalivat, una de brandada, una de ceba, una d’olivada i una més de brandada. Reserveu-ho a la nevera durant una estona i desemmotlleu-ho. Decoreu-ho amb làmines de bacallà, xips d’all, la pell del bacallà i un branquilló de farigola. Feu un cordó de salsa al plat i serviu-ho .. i gaudiu-ho de gust

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails