28/9/09

GOTET DE GELATINA DE CACAU AMB MASCARPONE Y COCO

Amb la gelatina de cacau que la Maria de Pa amb Tomàquet, ens explica en el seu blog, tal i com la van fer al Museu de la Xocolata, i una combinació de formatge mascarpone amb coco, que donant tombs per la xarxa vaig apuntar-me, però que no recordo d’on, he muntat aquest vaset d’avui. Unes postres molt aconseguides pel ràpid i senzilles que son de fer... espero que us agradin






Despatxeu:

-100 gr de mascarpone
- 30 gr de coco ratllat
-15 gr de sucre de llustre
-200 c.c de llet
-30 gr de mel
-1 llimona ratllada
-20 gr de cacau en pols
-3 fulls de gelatina

Preparació:

1.- En un bol barregeu-hi el mascarpone, el coco ratllat i el sucre.

2.- Poseu la gelatina en remull en aigua freda . En un caso, poseu-hi a escalfar la llet amb la mel, la pell de llimona ratllada i quant arribi a uns 65 º incorporeu-hi tot remenant el cacau en pols. Ja fora del foc incorporeu-hi les fulles de gelatina ben escorregudes.

3.-Ompliu el fons dels gotets amb la gelatina de cacau i el poseu-ho a la nevera fins que solidifiqui.

Muntatge

Disposeu sobre de la primera capa de gelatina de cacau, una capa de mascarpone i coco, i a sobre una nova capa de gelatina de cacau que solidificarà de nou a la nevera. Abans de servir-ho empolsineu-lo amb una mica coco ratllat ....i gaudiu-ho de gust !!

22/9/09

SANGRIA DE CAVA


Ah !! ...oblidava el més important, ...el brindis a la salut dels nuvis!! i per no deixar de banda la tradició, amb cava, però aquest cop amb sangria de cava, una combinació tan deliciosa, fesca i suau, i amb la que cal anar amb molt de compte !! ;-) ... i Salut!!





Despatxeu:
-1 ampolla de cava -brut o nature, encara millor.-
- ½ taronja
- ½ poma
- ½ llimona
-sucre
- 1 rajolí (llarg) de Cointreau
- glaçons

Preparació
1.- En una gerra aboqueu-hi les fruites tallades en petits cubs, una cullerada de sucre, el Cointreau, un bon grapat de glaçons i ho remeneu tot una mica, després hi aboqueu l’ampolla de cava ben fred i .... salut!!

20/9/09

TORTELL DE CABELL D’ÀNGEL



Visca els nuvis !!.... Ara que tothom té al seu voltant, alguna parella que al cap d’un temps de viure plegats decideixen separar-se, el cap de setmana passat, vam celebrar que en Carles i la Carme van casar-se,.... després de vint i tres any de viure plegats!! Felicitats!! ....Això no passa cada dia !!.... i com un petit homenatge a un esdeveniment tant poc clàssic, unes postres del tot tradicionals: tortell de cabell d’àngel. Fàcil, molt ràpid de fer i de resultats garantits.

















Despatxeu:


-1 paquet de pasta de full
-Cabell d’àngel
-Sucre de llustre
-Pinyons


Preparació:

1.-Prepareu el cabell d’àngel, o recupereu del rebost un pot amb el cabell d’àngel ja llest.

2.- Esteneu la pasta de full formant un rectangle. Al centre poseu-hi , longitudinalment una tira de cabell d’àngel i doblegueu els dos costats per sobre el farciment superposant-los, i aquí hi feu uns petits talls transversals. Uniu els dos extrems formant el tortell. Podeu posar-hi els pinyons per sobre.

3.- Coeu-lo al forn a 180 º durant uns 20 min. Empolvoreu-lo amb sucre de llustre abans de servir....i gaudiu-ho de gust !!

14/9/09

AMANIDA DE SALMÓ, ALVOCAT I MAGRANA

Hola de nou a tothom!!
Coincidint amb la tornada, després del recuperador període de vacances, he vist que en el darrer nº de la revista “Descobrir Cuina”, ens ofereix un article dedicat a la cuina en got. Una divertida alternativa al menjar en plat, que com veieu li tinc darrerament, una certa afecció. Així és que aprofito per mostrar-vos una fàcil i divertida amanida, en got, que després de les transgressions de l’estiu, és una molt saludable manera de retornar.

Aquesta es una petita recreació fotogràfica dedicada a tots aquells que, a taula, gaudeixen tant amb sofisticades elaboracions com amb les més senzilles combinacions i se senten creadors, entre fogons, de petites obres d’art. Per a tu, Teresa.





Despatxeu:
-1 magrana
-1 alvocat
-1 enciam
-1 tall de salmó fumat
-oli , vinagre i sal

Preparació:

1.- En el got disposeu làmines de salmó fumat juntament amb l’enciam, boletes d’alvocat i grans de magrana. Ho amaniu amb la barreja d’oli d’oliva i vinagre i un polsim d’escates de sal ....i gaudiu-ho de gust !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails