Si voleu saber el fàcil que és coure, amb el toc d'autèntics professionals, aquell saquet de mongetes del ganxet que teniu reservat al rebost o el que teniu previst comprar a la botiga de la cantonada, podeu fer una ullada al post de la Sara Maria de Delícies del Rebost ,on explica tal i com ho van fer en una de les classes d’en Pep Nogué a l’Espai Consum de Bonpreu......i amb les mongetes ja cuites, la resta del gotet es bufar i fer ampolles.
Despatxeu ( per uns 10 gotets)
-½ kg de mongetes del ganxet cuites
-1-2 botifarres de ceba
-4-5 talls de pernil salat
-oli d’oliva
-1 gra d’all
-sal i julivert
-lecitina de soja
Preparació
1-Tritureu les mongetes amb un polsim de sal, una mica de l'aigua de la cocció i un rajolí d’oli, fins obtenir una crema ben fina i suau
2- Feu la botifarra a talls i passeu-los per la paella, banda i banda, uns instants.
3- Poseu els talls de pernil al forn a temperatura mitja, uns 150 º durant uns 40-45 min, fins que veieu que quedin ben ressecs. Deixeu-los refredar entre dos papers de cuina per tal que deixin anar l’excés de greix. Reduïu-los a pols amb l’ajut d’un corró.
4-Picar i daurar el gra d’all amb unes gotetes d’oli. Després aboqueu-ho en un vas i tritureu-ho juntament amb 250cc. d’aigua i un grapat de fulles de julivert. Coleu-ho. Afegiu-hi 2 gr. de lecitina de soja i torneu-ho a batre procurant incorpora-hi força aire. Deixeu-ho reposar uns instants
Muntatge
Ompliu el fons dels gotets amb el puré de mongetes del ganxet, afegiu-hi el tall de botifarra, un raig d’oli, un polsim del pernil, l’aire de julivert ... i gaudiu-ho de gust.
Una versió renovada del nostre plat nostrat per excel·lència!! Com sempre unes creacions divines i genials, Alfons ets el rei de la renovació!!! Petons.
ResponEliminaFer aquest gotet tan meravellos es bufar i fer ampolles??? si, per les teves mans, pero a mi em costaria suor i llagrimes...
ResponEliminaUna abraçada
Quina delicia!!! bufar i fer ampolles, una vegada ho has vist, però tenir l'idea no té preu!!!!
ResponEliminaPetonets
Un altre gotet de festa major. Ets el rei. Gràcies. Petonets
ResponEliminaSuposso que d'aquí no res apareixerà el llibre "Gotets de l'Alfons", com sempre té una pinta..
ResponEliminaMuas!
Me encanta la receta, la presentación y el nombre: aire de perejil, precioso.
ResponEliminaBesos.
alfons, les teves versions en gotets dels nostres plats, com les teves creacions pròpies, sempre fan que visitar-te sigui un plaer.
ResponEliminaDoncs entre el gaspatxo del Pep i aquest gotets... Que bones les mongetes del ganxet!
ResponEliminaTan ben presentat en aquests gotets... fa que gaudim molt quan et venim a veure!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Renoi un altre meravellós gotet, amb aquet aire de julivert deu d`estar per xupar-se els dits
ResponEliminaUna abrasada
M’encanta aqueixa bromera de julivert que has fet!
ResponEliminaÉs facil d’aconseguir la lecitina de soia?
T’ha quedat espectacular, caram!
Hola Alfons!!Venir a tu cocina es como ir a una fiesta de gala,siempre elegante.
ResponElimina¿De verdad no tienes en mente hacer algo especial con tus "GOTETS"?...son una auténtica maravilla-
Un abrazo amigo!!
PAra Xavier!!La lecitina de soja la puedes conseguir en una herboristería y también está en El corte inglés,en la zona de productos ecológicos.
Un saludo
Ets el rei dels gotets!!! Petonets
ResponEliminade très belles et savoureuse verrines, j'adore
ResponEliminabonne journée
Uau!
ResponEliminaBoníssim!
Quina manera de resentar les mongetes, a aquells a qui no els agraden segur que lleparien fins i tot el got!
Una abraçada!
Sensacional i originalíssim. Posar aquests gotets a taula és sinònim d'èxit segur.
ResponEliminaGenial aquesta versió de la botifarra negre amb fesols...per menjar-se'ls!
ResponEliminaPtns
Estimado amigo
ResponEliminaHemos visitado tu blog y estamos muy interesados en hacerte una propuesta..
Mi mail es menchu@extremacalidad.com
Si eres tan amable me envías tu dirección y contactamos.
Un saludo.
Sempre meravellós!!! Quins gotets més saborosos.
ResponEliminatus "vasitos" me están produciendo adicción a las cremas, y seduciendo mi paladar con la unión de diferentes sabores.
ResponEliminaFantástico!
Hola Alfons,
ResponEliminaA través dels amics de "Fem un mos" he descobert el teu bloc i he quedat...Encantadíssima! Quina passada! Felicitats! Ja ho he afegit al meu llistat de preferits! ;)
Sóc una fan de les presentacions en gotets.
Si et ve de gust estic a www.haciendobuenasmigas.blogspot.com
Fins ben aviat,
Marina
Hola Alfons,
ResponEliminaUn vas de cuina renovada i actual bona elecció!!
Aix un altre per probar...
Se'm acumula la feina...
Anna
Hola Alfons! sóc una "plagiadora" dels teus gotets, l'altre dia entre d'altres vaig fer el de mongetes però l'aire de julivert no em va sortir com m'havia de sortir, em podries explicar pas a pas com el vas fer? em va sortit líquid... Gràcies!!!
ResponEliminaHola Helena!
ResponEliminaper fer l'aire, cal abocar tots els ingredients en un bol ample, i filmar-ho deixant només un petit racó per on introduir-hi el braç de la batedora elèctrica. Batre enèrgicament a ran de superfície intentant agafar aire i veuràs com apareixen les bombolles per la superfície. Recull-les amb cura i guarneix les teves presentacions
Moltes gràcies Alfons, tornaré a intentar-ho!!!!
ResponElimina