11/9/10

GOTET DE CREMA DE GORGONZOLA AMB SALTAT DE PERA


No teniu la sensació que quan un dia de festa, com avui aquí a Cataluya, si cau per un atzar del calendari, en un dissabte, com avui, o pitjor encara, en diumenge, sembla ja d'entrada menys festiu? Doncs així, amb aquesta sensació m'he aixecat avui, 11 de setembre .. sort que encara es podem treure un as amagat de la màniga, entrar a la cuina i afegir al dia aquest toc festiu que hagués tingut d’entrada, d'haver caigut en un dilluns, divendres o millor encara en un dimarts, o dijous ... i amb perspectiva de pont...





Despatxeu ( per uns 6 gotets)

-200cc. de nata líquida
-50 g. de formatge gorgonzola
-2 rovells d'ou
-2 Peres
-Sucre glaç
-Mantega salada


Preparació

1.-Desfeu el formatge gorgonzola amb la meitat de la nata líquida. No importa si no queda completament dissolt o si queda algun grumoll. Incorporeu-hi els rovells tot batent lleugerament.

2 .- Repartiu la barreja en els gotets -que caldrà que siguin apropiats per poder anar al forn-, i enforneu-ho uns 45 minuts a uns 110 º. Deixeu-ho refredar.

3 .- Amb un a mandolina, lamineu la meitat d’una de les peres tallada verticalment. Repartiu-ho sobre d'un paper sulfuritzat, assaoneu-ho amb sucre glaç i introduir-ho al forn, a la mateixa temperatura -110 º- , per espai d'uns 60 minuts aproximadament. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho

4 .- Peleu l'altra meitat de la pera i tritureu-la amb la resta de la nata líquida. Reserveu-ho a la nevera fins que la barreja sigui ben freda

5 - Peleu i talleu en petits cubs la pera restant. Salteu-la uns instants en una paella amb una mica de mantega salada. Reserveu-ho

6 .- Amb l'ajuda d'unes varetes, munteu lleugerament la nata liquida amb la pera triturada. Reserveu-ho

Muntatge

Munteu una segona capa amb els daus de pera saltats/passats per la paella, incorporeu-hi la nata semi-muntada de pera, decoreu-ho amb una làmina de pera i .... gaudiu-ho de gust.

23 comentaris:

  1. Doncs potser ara que ho dius si, sembla menys festiu... tot i que tu fas magia i realment el fas molt i molt festiu preparant un gran àpat!
    Aquest gotets son una delicia!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Ara si que sembla festa amb aquest gotets.
    Tens el dó de convertir qualsevol dia en festiu.
    Petons.

    ResponElimina
  3. oh Alfons, quina manera d'alegrar-nos la diada poc festiva! aquesta combinació és un encert segur, i en un dels teus gotets, sona fabulós!

    ResponElimina
  4. ostres, portava dies sense voltar pel teu blog i em trobo tres receptes que no havia vist! quina salivera!! molt bona aquesta...A mi m'agraden molt les peres, en menjaria a tota hora i de tot tipus, i amb gorgonzola tot una delicia!

    Bona diada!

    Anna de Llepadits

    ResponElimina
  5. Alfons,fantastic and yummy looking as usual!
    Ciao!

    ResponElimina
  6. Alfons, la pera también la horneamos a 110º???, me encantan tus verrines, vamos, creo que a estas alturas ya lo sabes, verdad??? ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  7. Ja tens raó ja, jo avui em sento estafada en ser dissabte i 11 de setembre :(
    Sort que ho has arreglat amb aquestes delícies de gotets!

    ResponElimina
  8. Alfons, los vasitos los pones al baño María o normales en el horno?. y las láminas de pera para hacerlas crujientes, me imagino que si las pones 60 minutos, el horno será a unos 100º no?. Me ha encantado esos vasitos y la mezcla de gorgonzola y pera (Muy de italia). te doy un 11...... Saludos.

    ResponElimina
  9. Una festa en dia festiu...No és el millor...i s'ha notat, no erem la massa de persones que normalment ens trovem per la diada de Catalunya...Potser també hi ha altres motius...Aquests gotets tenen un aspecte fantàstic!, com tots els teus gotets!Una abraçada.

    ResponElimina
  10. La mezcla del gorgonzola con pera es exquisita y la presentación inmejorable.
    Un beso

    ResponElimina
  11. M'entusiasma la pera amb el gorgonzola i amb un dels teus gotets ha de ser requetebó...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  12. La pera i el grogonzola són una parella fenomenal! I servits així tan ben presentat fa que la diada es converteixi en festa major!
    Bona diada!

    ResponElimina
  13. Hola Paula y Anna!!
    Los vasitos los puse directamente al horno y las laminas de pera de decoración tambien se desecaron en el horno a la misma temperatura. Si ahora los repitiera, empezaria por laminar la pera y ponerla en el horno a los 110 º, y mientras prepararia los vasitos con la mezcla de huevos y queso, y completaria la coccion con ambos dentro del horno a la vez...a ver si alguien se anima y me cuenta si asi tambien funciona,.. te ahorras tiempo y horno ....
    Un abrazo

    ResponElimina
  14. No dejas de sorprenderme Alfons, este vasito lo encuentro particularmente asombroso.
    Un beso

    ResponElimina
  15. I tant Alfons, reivindiquem la festa caigui en festiu o no! Tu si que en saps, amb aquests gotes plens de delicades menges!!

    ResponElimina
  16. quin bon gust que tens, tant en la recepta com en la presentació


    genial :)

    salutacions

    ResponElimina
  17. Alfons, me asombra ver que una vez más publicas una receta extraordinaria. Qué finura de sabores, texturas, y presentación. Gracias por darnos este placer.

    ResponElimina
  18. Woooow la pera con Gongozola,la he combinado infinidad de veces en ensalas,deliciosa combinación...esos vasitos son un pecado...y tienes razón,vaya con el sábado festivo....que pasé hasta hambre,aunque no te lo creas...menudo chasco con la verdulería cerrada,bueno todo...hasta el Opencor....te aseguro que no exagero!! JEJE

    Un abrazo y muy buena semana

    ResponElimina
  19. Lo que mas me gusta a mi son los postres individuales y desde luego los tuyos son inmejorables.
    Saludos

    ResponElimina
  20. Me encantan tus presentaciones en vasitos, son espectaculares, además la mezcla del gorgonzola y pera debe ser alucinante.
    Me llevo esta maravilla, mil gracias.
    Besos!

    ResponElimina
  21. la pera i el formatge blau fan una parella ideal, i en aquest format sens dubte milloren.

    ResponElimina
  22. Només de veure els gotets ja es veu que hi ha festa grossa!! Visca Catalunya!!

    ResponElimina
  23. Uauuu me han encantado!!! la gorgonzola con la pera es ideal, tomo nota de tu receta para sorprender a mis invitados ;)

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails