29/4/10

GOTET DE TRES PURÉS

A qui no li agrada un bon puré de patata o una deliciosa crema de carbassa, o de pastanaga, o de pèsols, o. ...? ....Doncs Reyes, del bloc "La Suma de los Dias", ens dona aquesta magnifica idea, ...és l'oportunitat de fer tres dels vostres purés preferits i combinar-los en una única presentació .... un tres en un , tres cops més bo i tres cops més vistós....

PETIT XEF ha seleccionat aquesta recepta com els entrants del seu menu del dia 8 de maig ... i no cal dir que m'ha fet molta il.lusió...


Despatxeu

-3 patates mitjanes
-300 ml de nata per cuinar
-1 ceba grossa
-1 carbassó
-Un quart de carbassa
-Mitja coliflor
-Sal i oli d'oliva
-Pa de motlle
-1 gra d’all
-llavors de gallaret

PREPARACIÓ

1.-Poseu tres cassons al foc i en cada un d’ells poseu-hi una patata, un terç de la ceba, un rajolí d’oli i un pessic de sal. En el primer cassó caldrà afegir-hi el carbassó, en el segon la coliflor i en el tercer la carabassa i l’aigua suficient per a cobrir-ho. Deixeu-ho coure a foc suau fins que sigui cuit. Fora del foc, retireu si hi ha un excés d’aigua i afegiu-hi 100 cc de nata a cada un dels tres cassons. Tritureu-ho per separat per tal de obtenir els tres pures . Rectifiqueu-ho de sal /pebre al vostre gust Deixeu-ho refredar

2- Retalleu les vores d’un parell de llesques de pa de motlle, i talleu-les en petits cubs. En una paella escalfeu l’oli amb el gra d’all . Quant l’oli sigui ben calent retireu l’all i aboqueu-hi els cubs de pa. Deixeu-ho fregir, mentre els remeneu per tal de que es facin per tots els cantons . Reserveu sobre paper de cuina

MUNTATGE


Repartiu els purés en els gotets fent les tres capes, combinant-ho d’acord amb els colors que més us agradin o, d’una forma més pràctica, deixant a sota el que hagi quedat més espès i a sobre el que menys. Decoreu-ho amb uns crostonets de pa fregit, unes llavors de gallaret .. i gaudiu-ho de gust.

25/4/10

CULLERA DE MOIXAMA AMB OU DE GUATLLA ESCUMAT



No fa molts dies, a través del bloc de club de cuines, i amb vistes a la festivitat de Sant Jordi, se'ns demanava a molts de nosaltres la nostra participació, mitjançant la recomanació d'un llibre de cuina ... jo em vaig deixar anar per la primera impressió i vaig decidir-me, a través d'un dels seus llibres, més per l'autor que pel llibre en si .... i aquest autor no podia ser altre que el gran José Andrés.... Així és que la recepta d'avui, és obligada... un petit entreteniment del gran mestre ....






Despatxeu

-ous de guatlla
-1 tall de moixama
-formatge parmesà
-sal fumada en escates
-oli


Elaboració

1- Folreu l’interior d’un gotet amb paper film i pinteu-ho amb una mica d’oli. Amb la punta d’un ganivet i amb molta cura, obriu l’ou de guatlla i aboqueu-ho dins del gotet. Tanqueu el paper film fent una bossa i lligueu-la ben fort pel cap d’amunt amb un cordill.
2- Poseu un cassó amb aigua al foc i feu que arrenqui el bull. Aboqueu-hi els farcellets amb els ous de guatlla i deixeu-los coure uns 30-40 segons, fins que la clara qualli i el rovell no. Traieu-los del l’aigua bullint, deixeu-los refredar i retireu el paper film amb cura de que no es trenquin.
3.- Feu petits daus amb el tall de moixama. Reserveu-ho.


Muntatge

Poseu els ous en la cullera de degustació, acompanyeu-ho d’uns dauets de moixama, una mica de formatge parmesà ratllat per sobre, unes escates de sal, un rajolí d’oli... i gaudiu-ho de gust.

22/4/10

FLAM DE LLIMONA A CAPES



Si el misteri del flam de cafè a capes, és encara obert a intuïcions, suposicions, i especulacions sobre si si, o si no, a determinats components o marques comercials dels productes que l'integren ... avui us presento aquest flam de llimona a capes ... unes postres refrescants i dedicades especialment als amants dels sabors àcids .... i sense crema de llet de cap marca!!.... ara només fa falta que algú es decideixi a fer-ho i esperar que per alguna estranya i misteriosa raó, els components no es separin formant les capes .... i la segona part del misteri del flam de cafè , ara en forma de flam de llimona, quedarà inaugurada ...






Despatxeu (per uns 8 gotets)

-200 ml de llet
-1 ou
-35 gr. de sucre glaç
-25 ml. de suc de llimona
-7 gr. de gelatina neutra en pols

Elaboració

1.-Bateu el rovell d’ou amb el sucre fins que quedi ben cremós.
2.-En un cassó, poseu la llet a escalfar. Un cop trenqui el bull, incorporeu-hi, fora del foc, sense deixar de remenar i de mica en mica, la crema anterior. Torneu-ho novament al foc (molt baix) i continueu remenant fins que s’espesseixi.
3. Fora del foc, incorporeu-hi el suc de llimona ( amb una mica de sucre si no ho voleu tan àcid) i remeneu-ho tot.
4.-Hidrateu la gelatina amb unes dues cullerades d’aigua i dissoldre-la a foc baix. Incorporeu-ho a la crema.
5.- Munteu la clara d’ou i amb moviments suaus, aneu incorporant-hi la crema anterior
6.-Ompliu els gotets i deixeu-los en fred fins que qualli , es separin les capes ... i gaudiu-ho de gust

19/4/10

BARRETES INTEGRALS DE LLIMONA I NOUS



Diuen que els extrems es toquen... i si és així, després de l'ultima recepta, amb l’ull posat en l’estiu que s'acosta, avui en toca una per contrarestar-la .... per recuperar-se de les penúries energètiques de receptes light... Una delícia en forma de barretes integrals, on la llimona hi aporta una dosi extra d'estimulant frescor....però .. a petites dosis... Eh!!

Chyntia, del bloc "Aroma de mi cocina", és l'organitzadora de l'HEMC d'aquest mes d'abril, i ha triat com a tema principal les nous... així és que aquesta recepta em ve com anell al dit per participar-hi....






De la colecció de llibres "Selección culinaria". "Dulces"



Despatxeu


- 2 llimones

-10 gr. de sucre de llustre

-50 gr. de farina integral

-15 gr. de farina de blat

-50 gr. de sucre moscovado

-70 gr. de nous pelades

-60 gr. de mel

-60 gr. de mantega

-40 gr. de talls de fruita confitada variada (cireres, taronja...)



Elaboració


1.- Barregeu amb les mans, el sucre de llustre amb la pell ratllada d’una llimona per tal d’incorporar el seu perfum en el sucre. Esteneu-ho en un plat pla i deixeu-ho que s’assequi.

2.-Folreu un motlle rectangular pla (10cm x 20cm ), amb paper de forn.

3.-En un bol foneu la mantega, i incorporeu-hi el sucre, la mel i el suc d’una llimona.

4-Tamiseu les farines i afegiu-hi les nous trossejades, i la fruita confitada tallada en petits bocins i la pell ratllada de la segona llimona. Incorporeu-ho en el bol amb la mantega amb el sucre la mel i el suc de llimona i remeneu-ho bé fins que quedi tot ben barrejat

5.-Aboqueu-ho en el motlle i enforneu-ho a uns 180 º durant uns 25-30 min. fins que sigui cuit. Deixeu-ho refredar, desemmotlleu-ho, empolsineu-ho amb el sucre amb aroma de llimona, feu porcions (no molt grans)... i gaudiu-ho de gust

17/4/10

GOTET DE FRUITA I MATÓ



Quan en els fòrums gastronòmics comencen a sentir-se els primers rumors cap a la ja tradicional operació bikini, aquest any m'apunto amb aquesta proposta fàcil, saborosa i saludable, per a tots aquells que s'animin a no quedar-se només amb les bones intencions ....




Despatxeu ( per uns 4 gotets)

-1 kiwi
-100 gr. de mató
-1 cull. de mel
-1 taronja
- un grapat de maduixes


Elaboració

1-Peleu i tritureu el kiwi fins que uns quedi un puré. Aboqueu-ho en els gotets fent la primera capa
2-Tritureu el mató amb la mel i un rajolí del suc de la taronja. Aboqueu-ho en els gotets fent la segona capa
3-.Talleu les maduixes en bocins i barregeu-los amb la resta del suc de taronja . Aboqueu-ho en els gotets i acabar d’omplir-los ... i gaudiu-ho de gust.

13/4/10

GOTET DE PANNA COTTA AMB COULIS DE MADUIXA


Tot i que a primer cop d'ull, a algú li va semblar una mena píndola mida XXXL, la veritat és que a ningú li importaria que es tractés de la primera medicina de lliure dispensació, sense efectes secundaris no desitjats, recomanada per a totes les edats i plena de sabors i vitamines ... vaja ... l'enveja de tota la farmacopea...








Despatxeu:

-200cc de nata líquida
-200 cc de llet
-3 fulles de gelatina
-100 gr. de sucre
-½ kg. de maduixes
-el suc de mitja llimona
-50 cc. d'aigua.
-coco ratllat

Elaboració

1.-Per a la panna cotta.- Poseu les fulles de gelatina en remull amb una mica d’aigua. En un cassó poseu-hi la nata líquida, la llet i la meitat del sucre i porteu-ho fins l’ebullició. Retireu del foc, i incorporeu-hi la gelatina.

2.-Per al coulis de maduixes. Deixeu marinant les maduixes tallades a bocins amb el suc de llimona durant un parell d’hores. Prepareu un almívar amb l'aigua i la resta del sucre a foc suau, durant uns dos o tres minuts. Retireu-ho del foc i afegiu-hi les maduixes marinades amb el suc de llimona. Tritureu-ho, si voleu que quedi més fi, podeu colar-ho. Reserveu-ho

3.-Torreu en una paella, remenant tota l’estona, un parell de culleradetes de coco ratllat fins que es dauri. Reserveu-ho

Muntatge

Ompliu els gotets amb la panacotta y deixeu-ho refredar fins que qualli. Feu la segona capa amb el coulis de maduixa, empolsineu-ho amb el coco torrat ... i gaudiu-ho de gust.

12/4/10

FLAM DE VIEIRES AMB FUMET DE MARISC



És probable que remenant en el vostre congelador pugui aparèixer el taper amb el fumet d’aquell dia que, amb la intenció d’aprofitar aquelles raspes, caps de peix o de marisc sobrers, vàreu tenir la bona pensada de improvisar un fumet i guardar-lo per una millor ocasió, doncs aquí està!... amb aquest flam salat de vieires, que juntament amb el fumet us farà gaudir de totes les aromes del mar.







Font: Lecturas especial cocina, nº 56.

Despatxeu ( per 4 persones)

- 1 Vieira per cap
-400 cc. de nata líquida
-1 ou
-Mantega
-1/2 gotet d’oporto
-250 cc. de fumet de marisc
-sal i pebre

Elaboració

1.- Netegeu les vieires i retireu el corall per tal de quedar-se tant sols amb la part blanca.

2.- Tritureu les vieires juntament amb l’ou, l’oporto i la nata líquida fins homogeneïtzar-ho tot. Salpebreu-ho.

3.- Unteu amb una mica de mantega les parets de quatre flameres i aboqueu-hi el puré . Poseu-ho al forn a coure al bany maria a uns 180 º, fins que quallin.

Muntatge

Quan siguin fredes, desemmotlleu les flameres i serviu-ho amb un plat fons acompanyat del fumet de marisc. Serviu-ho tebi . ... i gaudiu-ho de gust

8/4/10

TERRINA DE COLIFLOR AMB ESPÀRRECS VERDS



De tornada d'aquestes mini vacances de setmana santa .... us deixo avui, amb aquesta terrina de coliflor amb espàrrecs verds ... una proposta sana, saludable i sobre tot molt i molt apropiada per a tots aquells que ja tenim l'ull posat en les properes.... les d'estiu....




Font: Lecturas cocina, nº 58



Despatxeu

-700 gr. de coliflor
-1 manat d’espàrrecs verds
- 4 ous
- 100 gr de formatge fresc
-150 gr. d’espinacs
- Mantega
-Formatge parmesà ratllat
-Cibulet
-Sal i pebre



Preparació

1.- Bulliu la coliflor amb força aigua i sal fins que sigui tendra. Escorreu-ho i reserveu-ho. Saltegeu els espàrrecs amb una mica de mantega i oli durant uns minuts, cobriu-los amb aigua bullint i un polsim de sal, i coeu-los fins que siguin tendres. Escorreu-los i reserveu-los.
2.-Tritureu la coliflor, els ous i el formatge tendre fins a homogeneïtzar-ho tot. Afegiu-hi un parell de cullerades de cibulet picat sal i pebre al vostre gust i remeneu-ho tot de nou.
3.- Blanquegeu les fulles dels espinacs uns segons en aigua bullint. Passeu-les per aigua freda i eixugueu-les.
4.- Folreu l’interior del motlle amb les fulles d’espinacs, de manera que pengin per les vores, (en guardeu unes tres o quatre ) i ompliu el motlle alternant les capes de crema de coliflor i d’espàrrecs. Cobriu-ho amb els les fulles d’espinacs sobreres .
5.-Poseu-ho al forn a coure al bany maria a uns 180 º, fins que qualli.


Muntatge

Un cop fred desemmotlleu-ho i ho empolsineu amb el parmesà . ... i gaudiu-ho de gust

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails