22/6/10

GOTET DE SALSA DE XATÓ I BROQUETA DE RAP

Aquests són uns gotets molt senzills, i alhora molt vistosos i “resultons”, que van ser l'acompanyament ideal de l'amanida del post anterior ...o va ser al revés?.. doncs, cal dir que tots dos van formar un magnífic tàndem i cap d'ells li va robar el protagonisme a l'altre, durant el seu curt, però saborós, pas per taula.

Avui també m'agradaria compartir amb vosaltres la meva satisfacció pel PREMI que el jurat del 11è Concurs de Cuina BonPreu-Esclat ha concedit a la recepta: "Llonganissa ... de Xocolata", Vaig decidir presentar-la al concurs, pràcticament el darrer dia de termini, i ha estat immensa la meva sorpresa en rebre la notícia de la seva elecció en l'apartat de postres. "El cafè de la nit", "Destapant Cassoles" i sobretot "Rossejat" amb un gran primer premi, han estat també blocaires afortunats guanyadors en aquest concurs, del que en Josep i la Dolors ens ofereixen una magnífica crònica en el seu bloc.




-->
Font : Hola especial cocina

Despatxeu
-Rucula
-2 cues de rap
-1 ou
-sal
-farina
Per la salsa
-1/2 kg de tomàquets madurs.
-3 nyores.
-150 gr. d’ametlles torrades i pelades.
-5 grans d’all.
- ¼ l d’oli
-sal i vinagre.
nota: amb aquestes quantitats sobrarà suficient salsa perquè pugueu guardar-la a la nevera i utilitzar-la en altres plats de peix, carn o amanides.
Preparació
1- Per la salsa de xató. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn. Escaliveu els tomàquets i 4 dels grans d’all. Peleu-ho i tritureu-ho tot juntament amb la carn de les nyores, el gra d’all cru, un rajolí de vinagre i un pessic de sal, primerament amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectifiqueu-ho de sal i si voleu afegiu-hi un rajolí més d’oli, com si d’una maionesa es tractes, fins aconseguir la textura desitjada. Reserveu-ho .

2.-Saleu y feu-ne daus d’uns 3-4 cm de cantó, amb els filets de les cues de rap.

3.-Prepareu la pasta per arrebossar amb l’ou, farina i un polsim de sal o tal i com tingueu per costum fer-ho . Arrebosseu-hi els bocins de cua de rap i fregiu-los amb oli ben calen. Passeu-ho per paper de cuina absorbent i reserveu-ho.
Muntatge
Ompliu el fons dels gotets amb una bona capa de salsa de xató, enfileu un parell de bocins de rap amb una broqueta y col·loqueu-la dins del gotet, decoreu-ho amb unes fulles de rucula i.... gaudiu-ho de gust

20/6/10

AMANIDA DE TOMÀQUETS CONFITATS, FORMATGE FETA I PINYONS



Unes portes més enllà, al carrer on visc, hi ha plantat un gran pi pinyoner, que, fa uns dies, va deixar caure enmig de la vorera, just uns instants abans que jo hi passés per sota, una immensa pinya carregada de pinyons que van quedar escampats per terra .... així és que doble fortuna per mi, primer per no caminar més de pressa, doncs igual m’encertava de ple, i segon per que vaig poder recollir tots els pinyons !!..... la llauna va ser pelar-los un a un, ...però he de dir-vos, que tenien un intens sabor i amb només un petit grapat, va ser suficient per donar un perfum molt particular a aquesta amanida. L’altra delícia van ser aquests tomàquets confitats, que juntament amb el formatge han fet de tot plegat una amanida lleugera, però amb un deliciós contrast de sabors, i que va servir com un magnífic acompanyament del gotet que us presentaré en el proper post .. o va ser al revés?...

I com que encara estic dins del termini, amb aquesta recepta participo en el " I er Concurso Carolus Cocina: Tu Mejor Ensalada"...



Font: "Cuines" de TV3



Despatxeu

-Rúcula, canonges, enciam, espinacs....

-Tomàquets madurs de branca
-Oli
-Mel
-Romaní i farigola
-Formatge feta
-Sal
-Pebre
-Vinagre

Preparació

1.-Per a confitar els tomàquets – Escaldeu-los durant uns segons, peleu-los i talleu-los en quatre o sis talls cada un. Poseu prou oli en un cassó per tal de que els tomàquets quedin coberts i , a foc suau, afegiu-hi una branqueta de romaní i una de farigola fins que agafi escalfor . Afegiu-hi els tomàquets i deixeu-los confitar, a foc molt suau, durant aproximadament uns 20 minuts més, o fins que siguin al vostre gust. Escorreu-los i reserveu.


2.-Prepareu una vinagreta aprofitant l’oli de confitar els tomàquets afegint-hi sal , pebre, una cullerada de mel i vinagre al vostre gust.


3- Durant uns minuts, en una paella sense gens d’oli, torreu lleugerament els pinyons.



Muntatge


En una safata poseu-hi l’enciam, rucula, canonges… , afegiu-hi el formatge feta a petits bocins, el tomàquet confitat, els pinyons, amaniu-ho amb la vinagreta de tomàquet ... i gaudiu-ho de gust

17/6/10

GOTET DE CRANC REIAL, ALVOCAT I GELATINA DE TOMÀQUET

Una distracció, al (per no) llegir l'etiqueta -i el preu- del producte,.... amb les presses, la llarga llista de la compra encara pendent, la resta dels encàrrecs, els lapsus de l'edat,... i mil i una excuses més que es podrien anar afegint per tal d’asserenar confusions, va fer que el nostre subconscient brillés més que el nostre conscient, i agaféssim, en lloc del surimi de cada dia, un pot que, en arribar a casa descobrirem que es tractava d’autèntic cranc real de Kamtxatka ....!! Així és que , .... quina millor solució que trobar una digna recepta per assaborir-ho, sense cap remordiment? ...




Font: 140 recettes de fête
-->

Despatxeu ( per uns 11 gotets):

-Bastonets de surimi /cranc reial
-3 Alvocats madurs
-5 Tomàquets madurs de branca,
-Oli,
-Sal
-Coriandre en pols
-Comí
-Pebre negre
-1 Llima
-1 Fulla de gelatina


Preparació

1 –Amb l’ajut d’una forquilla aixafeu la carn dels alvocats tot barrejant-la amb el suc de mitja llima i amanir-ho amb sal, pebre, coriandre i comí al vostre gust, fins obtenir un puré homogeni. Ompliu el fons dels gotets i reserveu-ho.

2- Escaldeu uns minuts els tomàquets per tal de pelar-los millor, tritureu-los i tamiseu-los. Rectifiqueu-los de sal i pebre i afegiu-hi la gelatina prèviament remullada en aigua freda i desfeta amb un parell de cullerades de suc de tomàquet calent. Ompliu els gotets fent la segona capa i reserveu-ho a la nevera fins que qualli.

3.-Talleu en petits bocins els bastons de surimi/cranc, barregeu-ho amb el suc de mitja llima i unes gotes d’oli, acabeu d’omplir els gotets .... i gaudiu-ho de gust.

13/6/10

FLAM D’ESPINACS



Ja he comentat abans que a dinar érem onze,...però dotze van ser les porcions de flam d'espinacs que van sortir. Un cop a taula, la safata amb els flams no va tenir temps ni de tocar les estovalles, va anar passant de mà en mà, i d’un a l’altre, enmig de comentaris, opinions, demandes per omplir de nou la copa de vi, de la gresca i les rialles de tots,...mentre cadascú anava agafant la seva porció de flam, fins a completar la ronda i arribar de nou al primer, que, despistat , o no -?- , en veure el seu plat ja buit, va començar (i acabar) la segona ... ¿Voleu millor prova per imaginar-vos el bons que estan ?


Font: Revista sabor... nº 309

Despatxeu
-300 gr. d’espinacs
-8 ous
-200 ml. de nata líquida
-1 gamba per cap
-pebre
-sal

Preparació

1- En un cassó amb aigua escaldeu els espinacs durant uns tres minuts fins que siguin tendres. Refredeu-ho amb aigua freda, escorreu-ho i tritureu-ho juntament amb els ous, i la nata per tal d’obtenir una crema homogènia. Salpebrar-ho al vostre gust .

2.- Disposeu-ho en un motlle rectangular i coeu-ho al bany maria durant uns 45 minuts a 160º, o fins que el flam es qualli.

3.-En una paella salteu les gambes amb unes gotes d’oli i un polsim de sal. Un cop fredes peleu-les i reserveu-ho.

4.- Un cop el flam sigui fred, desemmotlleu-ho i en feu porcions .

Muntatge

Alhora de servir-ho, decoreu les porcions de flam amb una gamba per sobre, unes gotes d’oli, un polsim d’escates de sal ... i gaudiu-ho de gust

10/6/10

DELICIES DE... SARDINA I POMA // POLLASTRE I ALBERGÍNIA



Dels onze que seiem a taula, cinc es van declarar decididament a favor per les delícies de sardines i cinc més per les de pollastre .... així és que a mi em va tocar el paper de desfer l’empat!! ... una demanda per la que em vaig declarar incompetent, proposant ràpidament una solució: un veredicte popular....com per la Diagonal de Barna,... així és que vosaltres teniu la paraula... Si algun cop les tasteu ....voteu,.... quina de les dues us satisfà més ?: ...la de sardines! ... o la de pollastre! .......i aquí no hi ha l’opció C.. Eh!!



DELICIES DE SARDINA I POMA


Font: secocina.com



Despatxeu
- 2 llaunes de sardines en oli d'oliva
- 1 poma
- 1 cullerada de suc de llimona
- Cibulet
- 2 culleradetes de Mostassa
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada d'oli d'oliva
-Llavors de sèsam negre

Preparació

1.-Peleu la poma, talleu-la a dauets molt petits, afegiu-hi el suc de llimona. Coeu-ho al microones a màxima potencia durant uns dos minuts. Afegiu-hi el sucre i amb l’ajut d’una forquilla esclafeu-ho lleugerament

2.- Escorreu i retireu restes d’escates, espines... i també amb l’ajut d’una forquilla aixafeu-les be

3.-Barregeu les sardines, la poma, la mostassa, el cibulet ben picat i afegiu-hi una mica d’oli fins aconseguir una textura una mica més cremosa. Decoreu-ho amb llavors de sèsam i reserveu-ho.



DELICIES DE POLLASTRE I ALBERGINIA






Despatxeu

-2 albergínies
-2 pits de pollastre a filets gruixuts
-2 cullerades de maionesa
-1 gra d'all
-1 mica de coriandre en pols
-Sal
-1 llima
-Cibulet


Preparació

1.-Escaliveu les albergínies com tingueu per costum fer-ho. Passeu els filets de pollastre per la planxa amb unes gotes d’oli.

2.-Un cop fredes, peleu les albergínies i xafeu-les amb l’ajut d’una forquilla. Esmicoleu primer i desprès, amb l’ajut d’un ganivet, trinxeu el pollastre en bocins molt fins.

3.-Peleu en viu la llima, en feu supremes i talleu-les en tres o quatre bocins.

4.-Barregeu el pollastre, les albergínies, la maionesa, el gra d’all ben esclafat, un polsim de coriandre, els bocins de llima, una mica de cibulet picat finament i rectifiqueu-ho de sal i pebre al vostre gust.
Decoreu-ho amb una mica de cibulet i unes supremes de llima.Reserveu-ho.

Acompanyeu-ho de torradetes , picos, bastonets... i gaudiu-ho de gust

5/6/10

GOTET DE TOMÀQUET I MADUIXA AMB MASCARPONE i OLI DE MENTA.

No hi ha una segona oportunitat per a una primera bona impressió ... si més no, això és el que sempre diu una companya de la feina,
-->.... però estic convençut de que els vostres convidats, en veure aparèixer per la vostra taula, aquests magnifics gotets de "Fresa & pimienta", .... estic convençut, de que ja no els hi caldrà cap segona oportunitat ... tot i així, cal dir-ho: impressionants!!





Despatxeu ( per uns 12 gotets)

- ¾ kg. de tomàquets madurs de branca
- ¼ Kg. de maduixes..
-Unes fulles de menta fresca
-Sal
-Pebre
-Oli gira-sol
-Formatge Mascarpone
-Sal


Preparació

1.- Per l’oli de menta . Tritureu la menta fresca amb l'oli. Deixeu-ho reposar i coleu-ho.

2.-Reserveu una maduixa per cap per decoració. Peleu i netegeu els tomàquets i la resta de les maduixes. Tritureu-ho juntament amb la sal i el pebre, al vostre gust. Coleu-ho i reserveu-ho en fred fins a l'hora de servir.

3.- Afegiu sal i pebre al formatge mascarpone i barregeu-ho. Reserveu.



Muntatge

Ompliu el fons dels gots amb la sopa de tomàquet i maduixes, i a sobre, amb l'ajuda d'una cullera, afegim una petita quenelle de mascarpone, amanim amb l'oli de menta, un polsim de sal ... i gaudiu-ho de gust .

3/6/10

CULLERA DE MINITARTAR DE BOQUERONS AMB FESTUCS



Per continuar en aquesta petita travessa del Martini al cafè, que millor que un petit tast en cullera de degustació ... per intercalar un contrapunt lleugerament àcid i melós al cruixir salat de la polenta....


Font: Mercè Solernou



Despatxeu

-Boquerons en vinagre
-Oli
-Mel
-Sal
-Festucs

Preparació

1.- Talleu els boquerons en bocins petits, i esmicoleu un grapat de festucs
2.- Prepareu una vinagreta amb l’oli , sal ,una culleradeta de mel i el suc dels boquerons.
3.- Barregeu la vinagreta amb els boquerons i els festucs, munteu les culleres de tast ... i gaudiu-ho de gust .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails