29/7/10

PASTÍS DE POLENTA AMB FESTUCS I TARONGES SANGÜINES


No sé si encara recordeu aquell paquet de polenta que fa uns dies vàrem encetar a l’hora de l'aperitiu, .. doncs ara, abans d'arribar als cafès, voldria ensenyar-vos el destí final de la resta del paquet, reconvertit a l’hora de les postres i segons una fantàstica recepta de Trotamundos, amb un suau, tendre i deliciós pastís de polenta amb festucs xopat amb xarop de taronges sanguines ..... Deliciós!!!






Despatxeu:

-300g "sour cream" o "Buttermilk"
-125g de mantega en pomada
-220g de sucre
-300g de farina
- ½ Culleradeta bicarbonat
-1 Culleradeta llevat químic
-110g polenta mòlta fina
-1 Cullerada de ratlladura de taronja sanguina
-180ml d’aigua
-100g de festucs torrats

Pel xarop de taronja
-1 taronja sanguina
-250ml de suc de taronja sanguina
-220g de sucre
-350ml d’aigua
-1 branca de canyella

Elaboració

1.-Torreu els festucs en una paella sense oli, a foc molt lent i sense deixar de remenar, per tal de que no es cremin, durant uns deu minuts aproximadament.
2.- Renteu bé la taronja, i partiu-la en rodelles de mig centímetre aproximadament. En una olla escalfeu l'aigua i el sucre i quan comenci a bullir introduïu les rodelles de taronja una a una. Quan torni a agafar el bull, baixeu el foc al mínim i deixeu-ho fer durant unes 3 hores. Traieu les rodelles de taronja i deixeu-les escórrer en un plat inclinat durant tota la nit. Reserveu-ho
3-Preescalfeu el forn a 150graus. En una cassola, barregeu-hi l’almívar de coure les rodelles, el suc de taronja i la branca de canyella. Porteu-ho a l’ebullició i reduïu el foc al mimin i deixeu-ho reduir fins que s'espesseixi de nou. Coleu-ho i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
4.-Per el pastís, barregeu la "sour cream", la mantega, el sucre, la farina tamisada, el bicarbonat, el llevat, la polenta, la ratlladura i l'aigua en un bol gran. Amb la batedora elèctrica, barregeu-ho fins que adquireixi un color més clar. Afegiu-hi els festucs i remeneu-ho de nou.
5.-Ompliu el motlle i enforneu-ho al voltant d’una hora. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu-ho. Decoreu-ho amb les rodelles de taronja confitades i uns festucs torrats. Serviu els talls regats amb un bon raig del xarop de taronja i .... gaudiu-ho de gust

22/7/10

CAPPUCCINO DE MELÓ A L’ESCUMA DE GORGONZOLA


-->

Hola de nou !!.... l'aturada ha estat tan imprevista com inevitable .... l'ingrés d'un familiar en un dels grans hospitals de la ciutat no només et segresta les hores si no també l'esperit per gaudir-les .. . afortunadament ara, un cop superat l’ensurt, tot recupera la normalitat ........ i amb ella, nosaltres també recuperem aquest viatge "de la polenta al cafè", interromput en el darrer post, amb aquests magnifics gotets d’avui ... un tast molt curt, però amb un paladar força particular que encerta en combinar el sabor intens del formatge gorgonzola i la frescor del meló en la mesura i la quantitat justa per introduir-nos poc a poc en les postres ... unes veritables pre-postres.

-->
....i com que veig que encara hi arribo a temps, amb aquesta recepta m’afegeixo al HEMC d'aquest mes que organitza la Mónica, de "Tentaciones para Todos", amb el lema "Delícias para Fiestas"...






-->Font: B comme bon

Despatxeu ( per uns 12 gotets)
-1/2 meló tipus Cantalup
-suc de taronja
-15 cc. de mata líquida
-100 g de gorgonzola
-1/2 fulla de gelatina
Preparació
1.- Tritureu el meló, net de pell i llavors, amb un rajolí de suc de taronja i un polsim de sal i pebre, fins obtenir-ne un puré fi. Ompliu els gotets i reserveu-ho en fred .

2.-Poseeu la gelatina en remull. En una cassola feu fondre el formatge amb la nata líquida. Incorporeu-hi la fulla de gelatina hidratada. Passeu-ho per un sedàs ben fi i ompliu el sifó. Incorporeu-hi la carrega de gas i deixeu-ho en fred
Muntatge
En el moment de servir, acabeu d’omplir els gotets amb l’escuma de formatge per sobre i .... gaudiu-ho de gust.

1/7/10

FILET DE PORC AL CACAU



Tot i que la temporada de maduixes ja està pràcticament acabada, us deixo aquesta recepta de filet de porc al cacau amb chutney de maduixes.. en el que la combinacio de dolç, salat, àcid i el punt amarg del cacau, troben cada un d'ells el seu lloc al plat tot acompanyant el tall.... si no teniu l'oportunitat d'aconseguir alguna de les últimes maduixes ... i/o si no voleu esperar fins la propera temporada,... segur aquest filet esta molt i molt bo amb qualsevol altre tipus de chutney que us agradi ...









Despatxeu: (per unes 11 persones)

-2 filets de porc
-2 nous de mantega
-1/2 got de llet
-Oli
-Sal
-Pebre
-Flor de sal
-Cacau

Per al chutney de maduixes

-750 g de maduixes
-1/4 de bitxo
-3 escalunyes
-100 g de sucre
-80 cc.de vinagre de maduixes
-Sal

Preparació

1-Per al chutney de maduixes. Netegeu les maduixes i trossegeu-les, peleu i talleu en juliana les escalunyes. Talleu el bitxo en fines tires. En una cassola amb unes gotes d'oli daureu les escalunyes i incorporeu-hi el sucre, les maduixes, el vinagre i el bitxo. Deixeu-ho coure a foc baix durant uns 40 minuts. Rectifiqueu-ho de sal i /o espècies al vostre gust i reserveu-ho.

2.- Salpebreu els filets. En una cassola amb un parell de nous de mantega i una mica d'oli, daureu-los uns tres minuts per cada canto. Afegiu-hi la llet i deixeu-ho coure durant uns set - vuit minuts més. Retireu-ho del foc i tapeu-ho amb un paper d'alumini fins que siguin freds.


Muntatge


Feu una base amb el chutney de maduixes i poseu-hi a sobre els filets de porc , escampeu-hi per sobre una generosa capa de cacau en pols, una mica de flor de sal i.... gaudiu-ho de gust.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails