29/8/10

MOUSSE DE XOCOLATA AMB MINIENROTLLATS DE MELMELADA DE MADUIXA

Hola de nou a tots!!

Les tan esperades i desitjades vacances d'estiu son ja a la recta final ,.... i arribats a aquests dies de finals del mes d'agost, a Vilafranca del Penedès es celebra la seva gran festa: la Festa Major. Uns dies en què, la majoria dels que allà hi tenim les arrels, esperem amb molta il.lusió per tal de retrobar-hi vells amics, de gaudir de la gresca pels carrers, de cercaviles, de castells torres i pilars, de balls populars i com no... de grans taules amb molta xirinola, plats, vins i caves.... Coneixeu millor manera d'acomiadar les vacances? ...
I per anar entrant en boca avui una recepta d'aquelles que esperaven pacients el seu torn a la llista de pendents ,.... una mousse de xocolata amb uns minienrotllats de melmelada de maduixa .... uns gotets de festa ... Major




Font:Sylvie Aït-Ali




Despatxeu (per uns 8 gotets)

Per la mousse

-450 g. de xocolata
-75 g de mantega
-9 ous

pels minienrotllats
-3 ous
-100 g de farina
-100 g de sucre
-Melmelada de maduixa


Elaboració

Pels mini enrotllats.
1.-Folreu una placha d'anar al forn d'uns 30 x 45 cm, amb paper d'enfornar.
2.-Blanquejeu els ous amb el sucre, afegiu-hi la farina tamisada i esteneu-ho sobre la la planxa.
3.-Enforneu-ho uns 10 minuts a uns 180 º, o fins que veieu que queda cuita.
4.-Desemmotlleu-la i enrotlleu-la sobre si mateixa. Un cop freda desenrotlleu-la i recobriu-la amb la melmelada de maduixa. Enrotlleu-la de nou i reserveu-ho a la nevera perquè agafi més cos, fins al moment que prepareu els gotets.

Per la mousse
1.- Partiu la xocolata en petits bocins i foneu-ho al bany maria o al microones.
2.- Separeu els rovells dels ous i incorporeu-los d’un en un, a la xocolata .
3.-Munteu les clares a punt de neu i incorporeu-les delicadament a la xocolata.

Muntatge

Talleu els minienrotllats de melmelada de maduixes en petits discs de mig dit de gruix. Recobriu les parets verticals dels gotets tot deixant l’espai del centre del got, que omplireu amb la mousse de xocolata. Reserveu-ho a la nevera fins el moment de servir-ho ....i gaudiu-ho de gust

4/8/10

MOUSSE DE MASCARPONE AMB CREMA DE XOCOLATA AL CAFÉ

Amb molt més retard del previst inicialment, arribem avui amb aquests gotets de “mousse de mascarpone amb crema de xocolata ...”, als cafès ... i al final d'aquest viatge imaginari que vam començar fa algun temps, amb aquell paquet de polenta a l'hora de l’aperitiu,.... amb retard, però, just a temps ... a poques hores de que s’enlairi el meu vol cap a les tan desitjades i esperades vacances d’estiu!!!... a tots doncs, us deixo amb els cafès, desitjant-vos un magnífic i recuperador agost ..... bones vacances i fins aviat!!



Font: La cuissine de Mercotte

Despatxeu ( per uns 12 gotets)

Per a la crema de mascarpone al cafè
-90 g de formatge mascarpone
-70g de sucre de llustre
-2cl de llet sencera,
-1 fulla de gelatina,
-25cl nata líquida,
-Un cafè exprés curt 

Per a la crema de xocolata al cafè: 
- 25 cl de llet sencera
- 25 cl de nata líquida,
-75 g de sucre
-4 rovells d'ou,
-1 full i 1 / 2 de gelatina,
-200 g de xocolata negra.
-Un cafè exprés curt
Pel crumble al cafè :
-20 g de farina
-20 g de sucre
-20 g de mantega en pomada,
-10 g de farina d'ametlla,
-10 g ametlles picades,
-10 g avellanes picades,
-5g de cafè liofilitzat (Nescafé).


Preparació

1.- Per a la crema de mascarpone al cafè. Bulliu la llet amb el cafè i incorporeu-hi la gelatina prèviament rehidratada en aigua freda. Poseu el mascarpone i el sucre en un bol, aboqueu-hi el cafè amb llet i bateu-ho tot plegat. Amb l’ajut d’unes varetes, munteu la nata i afegiu-la lentament i amb maniobres envolvents, a la barreja anterior. Ompliu una màniga pastissera i reserveu-ho.

2.- Per a la crema de xocolata al cafè. Blanquegeu els rovells amb el sucre. En un cassó, escalfeu la llet, la crema de llet i el cafè, aboqueu-hi els ous blanquejats amb el sucre i remeneu-ho, com si d’una crema catalana es tractes, fins que espesseixi. Afegiu-hi la gelatina prèviament rehidratada amb aigua freda. Foneu la xocolata al bany maria i, fora del foc, afegiu-la a la crema encara calenta i sense deixar de remenar.

3.- Pel crumble al cafè. Barregeu la mantega amb el sucre, el cafè liofilitzat, la farina d’ametlla, les avellanes i les ametlles picades. Escampeu-ho per sobre d’un paper de forn/Silpat, i coeu-ho durant uns 15 minuts a 180 graus, punxant amb una forquilla de tant en tant per tal d’anar esmicolant-ho. Deixeu-ho refredar.

Muntatge

Ompliu els gotets amb una primera capa de crema de xocolata, una segona de mousse de mascarpone, i una nova capa de crema de xocolata. Disposeu el crumbre per sobre empolsineu-ho tot amb sucre de llustre i .... gaudiu-ho de gust.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails