31/12/10

RAÏM GEBRAT , XOCOLATA D’AVELLANES I XARRUP DE GRAPPA


A les portes de l'any nou, s’acaba aquest viatge imaginari que vam començar fa alguns dies amb aquells “Bombons de xocolata i foie ”, ... just per confessar-vos l'últim descobriment de l'any ...

Els que hem nascut en terres de raïm i de vinyes, ens es comú comptar entre amics, coneguts i saludats, a gent que per la seva feina i /o afició estiguin relacionats amb el món del vi i del cava ..... però des del pagès, que em contractà alguns estius estudiantils, per tal de què l'ajudés a la verema, fins a l’elaborador, per que controles la cadena d'etiquetatge d'un cabernet o d'un moscatell .... mai, ningú, en tot aquest temps, em va fer saber que uns senzills grans de raïm, tot justs uns moments després de sortir del congelador, poguessin ser tan increïblement esplèndids i exquisits.... la més senzilla i natural de les delicatessens !!..

....i ara que s'acosta el cap d'any, i que el raïm reprèn el seu lloc de privilegi, voldria desitjar-vos a tots vosaltres, amb aquest simple, però deliciós descobriment dels grans de raïm gebrats ........

  F E L I Ç 2011 !!
 ... una delicatessen d’any nou per a tots..!!



Font: Jamie Olivier



Despatxeu

-Raïm
-xocolata amb avellanes
-grappa


Preparació

Aquesta bé podria ser la meva primera recepta sense paraules, perquè és tan simple com el que es veu a la foto. Poseu en una safata, una rajola de xocolata amb avellanes a bocins, els grans de raïm trets del congelador i acompanyeu-ho d'un xarrup de grappa ben freda ... ideal per completar una llarga sobretaula, acompanyar els cafès .... o simplement, per pur divertiment.....

28/12/10

PA DE PESSIC DE XOCOLATA I AMETLLES AMB MENJAR BLANC I GELAT DE VAINILLA

Ja vaig comentar-vos en el post del “gaspatxo de tomàquet picant amb gelat d’all”, que el bo de tenir una geladora a casa, és que permet atrevir-te amb els gelats més agosarats i no per això, renunciar a aquells en els que hi tens resultats garantits, els de la gelateria del costat de casa, aquells gelats artesanals tan bons i saborosos, que tant cops t’han temptat, i als que tampoc estàs disposat a renunciar-hi. ... (de moment)....i encara menys per Nadal...


BONES FESTES !!!









Font : Descobrir Cuina nº19


Despatxeu

- Gelat de vainilla
- Micados per decoració

Per al pa de pessic
-150 gr. de xocolata 65%
-150 gr. de mantega
-150 gr. de sucre morè
-4 ous
-50 gr. d’ametlles en pols
-120gr de farina
-1 cullera sopera de cacau en pols
-1 polsim de matafaluga en pols

Per al menjar blanc
-400 gr. d’ametlla crua i pelada
-200 gr. de sucre
40 gr. de maizena
-1 l. d’aigua
-1/2 canonet de canyella
-la pell de ½ llimona


Preparació

1.-Per fer el pa de pessic. Foneu la xocolata al bany maria. Mentrestant, munteu mantega en pomada amb el sucre . Afegiu-hi els rovells d’un en un i continueu muntant-ho. Tot seguit incorporeu-hi la xocolata fosa, l’ametlla en pols, la farina, el cacau i la matafaluga. A banda munteu les clares apunt de neu. Afegiu-les a la mescla anterior i coeu al forn a 180 º durant uns 40 minuts aprox.

2.- Per al menjar blanc , Tritureu les ametlles i poseu-les en aigua. Deixeu-les en remull tota la nit. Passat aquest temps, coleu el líquid. Reserveu-ne una mica per diluir la maizena. Poseu la resta al foc amb el sucre, la canyella i la llimona. Quan bull, afegiu-hi la maizena diluïda i deixeu-ho bullir fins que espesseixi. Retireu-ho del foc i refredeu-ho a la nevera.


Muntatge

Disposeu unes cullerades del menjar blanc al fons del plat. Poseu-hi una porció del pastís de xocolata i, a sobre, una cullerada del gelat de vainilla. Decoreu-ho amb els micados ...i gaudiu-ho de gust



20/12/10

GOTET DE LLET DE COCO I MELÓ


presento les postres més ràpides i espectaculars que podreu preparar per aquestes festes que s’apropen ...i fixeu-vos bé en els llavis dels vostres convidats,.... les boletes de meló d'aquests gotets no seran tan rodones, com l'enorme OOOOh!! que sorgeixi dels seus llavis quan els vegin aparèixer a la vostra taula....

No vull deixar passar la primera oportunitat que tinc, per afegir-me a la convocatòria que la Sonia proposa per celebrar el primer aniversari del seu increïble bloc : L'exquisit. Es tracta d'un concurs d'aperitius que ha començat ja, ben i ben fort.... i... per cert, ...on està escrit, que uns aperitius tant sols puguin ser servits en la seva variant salada, per començar un àpat?... perquè no uns de dolços per començar unes exquisides postres...???









Despatxeu (Per uns 14 gotes)

- 200 cc de llet de coco
- 200 cc de llet sencera
- 1 cullerada de sucre
- Coco ratllat
- 1 meló tipus gàl.lia

Preparació:

1 .- Amb l'ajuda d'una cullera de París, feu boles amb la polpa del meló. Punxeu-ne un parell a cada broqueta, i reserveu-ho.

2 .- Mulleu la vora dels gotets en un plat amb una mica de la llet de coco i tot seguit en un altre amb una mica de coco ratllat. Deixeu-ho assecar.

3.-Tritureu la resta de la polpa del meló amb la llet de coco, el sucre i la llet.


Muntatge

Poseu la broqueta amb les boles de meló dins del got i ompliu-lo amb la barreja de coco, sucre i meló triturat ....i gaudiu-ho de gust

12/12/10

CARPACCIO DE PINYA AMB AROMÀTIQUES CRISTALITZADES


Després de fer les “Broquetes de romaní amb pinya i tonyina”, em va sobrar un bon tros de pinya, que en lloc de tornar-la a la nevera per una millor ocasió, vaig decidir incorporar-la en el mateix àpat,.... i aquest carpaccio em va semblar una magnífica opció per rescatar-la,...... i de pas, donar el tret de sortida per a les postres ... així és que, .... preparats!! .... llestos!! ... ja!!






Despatxeu
- ½ pinya
- Pebre negre en gra
- 1 llima
- 1 taronja
- 1 clara d’ou
- Fulles d’aromàtiques fresques de.... sàlvia, menta, coriandre....
- Sucre
- Gingebre en pols


Preparació
1.-Submergiu les fulles de les aromàtiques escollides, primer en un bol amb la clara d'ou batuda, i després arrebosseu-les en un altre amb el sucre. Deixeu-ho sobre una reixeta de pastisseria fins que cristal·litzin. Reserveu-ho en un lloc sec.
2.-Amb una mandolina, talleu la pinya i repartiu les làmines en els plats. Cobriu-ho amb paper film i guardeu-ho a la nevera fins una estona abans de servir.
3.- En una cassola al foc, prepareu un xarop amb aigua i sucre a parts iguals, un raig de suc de llima, i un pessic de gingebre en pols. Deixeu-ho bullir fins que redueixi. Reserveu-ho.

Muntatge
Amaniu el carpaccio de pinya amb el xarop de llima / gingebre i uns grans de pebre negre. En el moment just de servir ratlleu-hi una mica de la pell d'una taronja i d’una llima per sobre i decoreu-ho amb les fulles de les aromàtiques cristal·litzades ...i gaudiu-ho de gust








6/12/10

FILET DE VEDELLA AMB POMES REINETA AL FORMATGE DE CABRALES


No sóc un gran fan del formatge de cabrales, però m'atrau, i sempre que he estat per terres asturianes no he deixat ni un sol cop d'assaborir-ne un bon bocí acompanyat, com no, d'un got de sidra. ... i per aquí,... lluny dels pics d'Europa, de tant en tant, no puc resistir-me a recordar la seva olor penetrant i retrobar-me amb el seu sabor intens i peculiar .....

Tant si sou uns incondicionals d'aquest formatge o, com jo, si no ho sou, però sentiu aquesta reiterada pulsió vital que us empeny intermitentment ha fer-vos amb un bon tros del més peculiar dels formatges asturians ... aquesta és sens dubte, la vostra recepta ....





Font: José Andrés



Despatxeu:

- 1 filet de vedella
- 5-6 pomes reineta
- Nous
- Vinagre de sidra
- Oli d'oliva
- Grans d'all
- 1 tall de formatge de cabrales

Preparació

1 .- En un morter, tritureu-hi un parell de grans d'all, un pessic de sal i cinc o sis nous, fins que aconseguiu un puré dens. Incorporeu-hi un rajolí de vinagre de sidra i un bon raig d'oli d'oliva. Remeneu-ho bé
2 .- Disposeu en el fons d'un bol, un parell de cullerades de vinagreta juntament amb un parell de bocinets de formatge de cabrales. Amb l’ajuda d'una mandolina, feu làmines amb les pomes, pelades i sense llavors, i incorporeu-les al vol. A mesura que tingueu més quantitat de pomes laminades al bol, remeneu-ho i aneu afegint més o menys quantitat de formatge / vinagreta, al vostre gust. Reserveu-ho.
3.-Feu un tall del filet de vedella per cap. Salpebreu-ho i passeu-ho per la planxa segons els vostre punt de cocció.

Muntatge

En el plat, feu un llit de pomes laminades amb la vinagreta i el formatge. Disposeu-hi a sobre el filet i decoreu-ho amb una mica de formatge de cabrales, mitja nou per sobre..... i gaudiu-ho de gust.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails