20/6/11

COCA DE ST. JOAN


El calendari obliga .... i quan ja tenim a la cantonada la nit més curta i el dia més llarg ..... no tan sols reclamem, com el nostre benvolgut Sisa, el xampany per aquesta nit d'alegria, si no també el seu acompanyament, la més denotada de les nostres coques: la de Sant Joan!!

La Sandra, dels "Fogons de la Bordeta", m'ha comentat la iniciativa de "Memòries d'una cuinera" per aquest mes: "Coques de Sant Joan" ... allà vaig ...




Despatxeu
-Pinyons
-Sucre per empolsinar
-Cireres confitades
Per a la massa mare
-100 grams de farina de força,
-100 cc de llet tèbia
-30 grams de llevat fresc.
Per a la coca
-350 grams de farina de força,
-100 grams de sucre
- 45 grams de llet,
-2 ous,
-80 grams de mantega,
-La pell ratllada d'una llimona,
-Unes gotes d'essència de vainilla,
-Un pessic de sal
Per a la crema catalana
-750 cc de llet
-3 rovells d’ou
-La pell d’una llimona
-1 branca de canyella
-120 g de sucre
-1 sobre de crema catalana Royal


Preparació
1.-La nit anterior prepareu la massa mare. Barregeu tots els ingredients i deixeu-la reposar en un bol tapat i en un lloc fresc.

2.- Per fer la massa de la coca. Amb la Th. Barregeu la llet, amb una mica de sal, la ratlladura de llimona, la vainilla, la mantega a punt pomada i el sucre. Bateu uns segons a 40 º C velocitat 2. Afegiu-hi els ous i barregeu-ho uns segons més, a velocitat 3. Incorporeu-hi la farina i la massa mare i programeu-ho 4 minuts velocitat espiga, - la massa estarà llesta quan es desenganxi de les parets, encara que es pegarà al fons del vas . Rectifiqueu-ho de farina si fos necessari.

3.-Disposeu la massa en una superfície de treball lleugerament enfarinada i pasteu-la lleugerament donant-li forma ovalada. Poseu- la sobre un silpat i aplaneu-la tot donant-li forma fins a deixar-la amb gruix d’uns 1 '5 cm. aproximadament.
4.- Deixeu-ho reposar a temperatura ambient fins que dobli el seu volum.

5 .-Per a la crema catalana – Bateu en un bol el sobre de crema catalana , els rovells d’ou i una tercera part de la llet. Poseu-ho en una cassola a foc molt baix, juntament amb el sucre, la pell de llimona, la branca de canyella i la resta de llet, remeneu-ho sense parar i evitant que arribi a bullir, fins que s’espesseixi . Retireu-ho del foc i traieu la pell de llimona i la branca de canyella deixeu-ho refredar.

6.-Quan la massa hagi llevat, decoreu-la al vostre gust amb la crema pastissera, els pinyons i les cireres confitades, empolsineu-ho amb sucre. Introduir-ho al forn i deixeu-ho coure a 180 º, uns 20 minuts aproximadament ...i gaudiu-ho de gust

39 comentaris:

  1. Quina coca!!!! es veu tremenda!! jo també he preparat la mateixa, però ni de lluny m'ha quedat tant bonica!!
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  2. Una coca espectacular, nosaltres ens arriscarem i la farem directament dijous sense gaires provatures! jejeje
    Ja els hi has enviat a les noies de Memòries d'una cuinera que aquest mes recullen coques de Sant Joan?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. La tinc que fer dimecres, m´agrada aquesta!!! m´en duré la thermomix a casa dels meus pares per poguer fer-la. Espero que sorti com la teva!!!Petons

    ResponElimina
  4. La hem tret del mateix puesto, és que queda genial!

    Muas!

    ResponElimina
  5. Jo aquesta setmana tb m'hi haig de posar amb la coca. A mi m'encanta la de crema però crec que la faré de fruites. T'ha quedat fantàstica, ja me'n menjaria una :)

    Un petó!

    ResponElimina
  6. OOhhhh coca con masa madre,es la mía pues...mira que me quedo con esta,pero hasta el día de Sant Joan,no,que si no,no llega nada.
    Me encanta esta festividad.
    Feliz noche de verbena amigo!

    Un abrazo

    ResponElimina
  7. Jo aquest any no em toca fer-la, però guardaré la recepta per fer-la més endavant. T'ha quedat tremenda!!!!!!!!!!!!
    Petonets i bona revetlla

    ResponElimina
  8. T'ha quedat sensacional! I això que la de brioix és super complicada...
    Jo ja tinc a punt els llardons ;)

    ResponElimina
  9. N'hi has, coca!
    Molt dolceta pareix!!! Amb aquestes cireretes!

    ResponElimina
  10. Encara no l'he fet però amb la cançó coincidirem!
    Moltes gràcies per enviar la coca al memòries, si es que la Sandra és un sol!

    ResponElimina
  11. quina bona pinta!!! la de crema és la que més m'agrada! ;P moltíssimes gràcies per enviar-nos la teva recepta a Memòries d'una cuinera! petonets

    ResponElimina
  12. que bona ,prenc nota de la teva per fer aquest sant joan,petons

    ResponElimina
  13. Magnifica coca de Sant Joan, jo vaig fer anar la mateixa recepta i tot un éxit. La repetiré per la revetlla.Petons i Bona revetlla!!!

    ResponElimina
  14. ¡¡Cómo me gusta!! Qué tentadora se ve. Y ese color rojo intenso...
    Sabes que estoy babeando ¿no?

    Besos.

    ResponElimina
  15. S'acosta la revetlla, temps de gresca, estiu i vacances... tot arriva.
    Una coca genial t'ha quedat noi.
    una abraçada

    ResponElimina
  16. Quina pinta tan bona!!! Ja tenin l'estiu açi i toca disfrutar.....
    Bessets
    http://www.desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  17. A mi es la que más me gusta y la tuya tiene un aspecto que ríete de las de pastelería.
    Un beso

    ResponElimina
  18. Te ha quedado genial!! Precisamente hoy, también he publicado yo una. :) Un abrazo!!!

    ResponElimina
  19. Qué festiva es esta coca. Te ha quedado impresionante!!. yo justo llego a Menorca ese día, así que la tendré que comprarla hecha porque me encanta celebrar Sant Joan comiendola y con los viajes no tengo tiempo. Besos

    ResponElimina
  20. Jo ho intentaré, peró estic segura que no hem quedarà tant maca com la teva.
    Un petó molt gran,
    Esther

    ResponElimina
  21. Jo també estic assajant amb les coques contra rellotge. a la feina estan ben contents, que berenen els experiments. A tu t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  22. Alfons fantastica coca muy bien te ha quedado,yo hasta el mismo dia no las hago porque sino no llegan je,je
    miquel

    ResponElimina
  23. Ja me'n pots guardar un tallet que es veu deliciosa!!!!

    ResponElimina
  24. Mmmm... quina pintassa!!! M'encanta!!! jo la començo a fer dema... Si em surt la meitat de bona que la teva, ja estare contenta!!!
    Un besote
    Sònia

    ResponElimina
  25. una coca per quedar de primera allà on vagis... sens dubte, el millor de la revetlla!

    ResponElimina
  26. Alfóns casi que me conforme en vore la que tu has preparat, este any no crec que la puga preparar.
    Un abraç

    ResponElimina
  27. fem un mos
    Una coca amb molt bona pinta, has pensat ha fer un gotet de coca de Sant Joan?
    Una abraçada

    ResponElimina
  28. Millor que les comprades, segur que aquesta coca no arriba a la revetlla.
    Petons.

    ResponElimina
  29. Con esta coca de Sant Joan casera que has preparado, la revetlla en vuestra casa será tremenda!!!!! me encanta elaborar los platos típicos de fechas señaladas, como los panallets o el pandoro, pero nunca he hecho la coca, y creo que me voy a animar con tu receta, seguro que es brutal! bona revetlla!!!!!!

    ResponElimina
  30. la verdad es que aquí en Zaragoza no hay tradición y mira que el año pasado dije que éste lo haría, pero me ha vuelto a pillar el toro y me resulta imposible hacer la coca. Me tendré que conformar con imaginarme el sabor de la tuya :P

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  31. Preciosa, jo aquest any faré una coca de llavaneres, per canivar una mica

    ResponElimina
  32. Hola Alfons, yo también e participado en hacer la coca de San Juan, la verdad te a quedado muy bien, besos.

    ResponElimina
  33. Hola!! He descobert el teu blog a través de l'Exquisit!!! Està molt bé i quina pinta més bona té aquesta coca, a veure si em decideixo a fer-la!!
    Ja l'ensenyaré al meu blog si em surt bé!!
    1 salutació!!!

    ResponElimina
  34. Em porto un tros per celebrar demà saltant la foguera. El que no sé és com estaré el dissabte.

    ResponElimina
  35. Mmmmm! Té una pinta deliciosa i t'ha quedat un enreixat de crema perfecte!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  36. Un enreixat perfecte, a moltes pastisseries i molts forns ja els agradaria poder vendre una coca com aquesta.
    Petons

    ResponElimina
  37. t'ha quedat maquíssima. Ara tinc un dilema enorme... he de fer coques per la revetlla de Sant Pere i entre tantes receptes no sé per on girar-me!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails