El calendari obliga .... i quan ja tenim a la cantonada la nit més curta i el dia més llarg ..... no tan sols reclamem, com el nostre benvolgut Sisa, el xampany per aquesta nit d'alegria, si no també el seu acompanyament, la més denotada de les nostres coques: la de Sant Joan!!
La Sandra, dels "Fogons de la Bordeta", m'ha comentat la iniciativa de "Memòries d'una cuinera" per aquest mes: "Coques de Sant Joan" ... allà vaig ...
Font: Gastronomia y cia
Despatxeu
-Pinyons
-Sucre per empolsinar
-Cireres confitades
-Sucre per empolsinar
-Cireres confitades
Per a la massa mare
-100 grams de farina de força,
-100 cc de llet tèbia
-30 grams de llevat fresc.
-100 grams de farina de força,
-100 cc de llet tèbia
-30 grams de llevat fresc.
Per a la coca
-350 grams de farina de força,
-100 grams de sucre
- 45 grams de llet,
-2 ous,
-80 grams de mantega,
-La pell ratllada d'una llimona,
-Unes gotes d'essència de vainilla,
-Un pessic de sal
-350 grams de farina de força,
-100 grams de sucre
- 45 grams de llet,
-2 ous,
-80 grams de mantega,
-La pell ratllada d'una llimona,
-Unes gotes d'essència de vainilla,
-Un pessic de sal
Per a la crema catalana
-750 cc de llet
-3 rovells d’ou
-La pell d’una llimona
-1 branca de canyella
-120 g de sucre
-1 sobre de crema catalana Royal
-750 cc de llet
-3 rovells d’ou
-La pell d’una llimona
-1 branca de canyella
-120 g de sucre
-1 sobre de crema catalana Royal
Preparació
1.-La nit anterior prepareu la massa mare. Barregeu tots els ingredients i deixeu-la reposar en un bol tapat i en un lloc fresc.
2.- Per fer la massa de la coca. Amb la Th. Barregeu la llet, amb una mica de sal, la ratlladura de llimona, la vainilla, la mantega a punt pomada i el sucre. Bateu uns segons a 40 º C velocitat 2. Afegiu-hi els ous i barregeu-ho uns segons més, a velocitat 3. Incorporeu-hi la farina i la massa mare i programeu-ho 4 minuts velocitat espiga, - la massa estarà llesta quan es desenganxi de les parets, encara que es pegarà al fons del vas . Rectifiqueu-ho de farina si fos necessari.
3.-Disposeu la massa en una superfície de treball lleugerament enfarinada i pasteu-la lleugerament donant-li forma ovalada. Poseu- la sobre un silpat i aplaneu-la tot donant-li forma fins a deixar-la amb gruix d’uns 1 '5 cm. aproximadament.
4.- Deixeu-ho reposar a temperatura ambient fins que dobli el seu volum.
5 .-Per a la crema catalana – Bateu en un bol el sobre de crema catalana , els rovells d’ou i una tercera part de la llet. Poseu-ho en una cassola a foc molt baix, juntament amb el sucre, la pell de llimona, la branca de canyella i la resta de llet, remeneu-ho sense parar i evitant que arribi a bullir, fins que s’espesseixi . Retireu-ho del foc i traieu la pell de llimona i la branca de canyella deixeu-ho refredar.
6.-Quan la massa hagi llevat, decoreu-la al vostre gust amb la crema pastissera, els pinyons i les cireres confitades, empolsineu-ho amb sucre. Introduir-ho al forn i deixeu-ho coure a 180 º, uns 20 minuts aproximadament ...i gaudiu-ho de gust
Quina coca!!!! es veu tremenda!! jo també he preparat la mateixa, però ni de lluny m'ha quedat tant bonica!!
ResponEliminaMolts petonetsss
Una coca espectacular, nosaltres ens arriscarem i la farem directament dijous sense gaires provatures! jejeje
ResponEliminaJa els hi has enviat a les noies de Memòries d'una cuinera que aquest mes recullen coques de Sant Joan?
Petonets
Sandra
La tinc que fer dimecres, m´agrada aquesta!!! m´en duré la thermomix a casa dels meus pares per poguer fer-la. Espero que sorti com la teva!!!Petons
ResponEliminaLa hem tret del mateix puesto, és que queda genial!
ResponEliminaMuas!
Jo aquesta setmana tb m'hi haig de posar amb la coca. A mi m'encanta la de crema però crec que la faré de fruites. T'ha quedat fantàstica, ja me'n menjaria una :)
ResponEliminaUn petó!
OOhhhh coca con masa madre,es la mía pues...mira que me quedo con esta,pero hasta el día de Sant Joan,no,que si no,no llega nada.
ResponEliminaMe encanta esta festividad.
Feliz noche de verbena amigo!
Un abrazo
Jo aquest any no em toca fer-la, però guardaré la recepta per fer-la més endavant. T'ha quedat tremenda!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets i bona revetlla
T'ha quedat sensacional! I això que la de brioix és super complicada...
ResponEliminaJo ja tinc a punt els llardons ;)
N'hi has, coca!
ResponEliminaMolt dolceta pareix!!! Amb aquestes cireretes!
Encara no l'he fet però amb la cançó coincidirem!
ResponEliminaMoltes gràcies per enviar la coca al memòries, si es que la Sandra és un sol!
quina bona pinta!!! la de crema és la que més m'agrada! ;P moltíssimes gràcies per enviar-nos la teva recepta a Memòries d'una cuinera! petonets
ResponEliminaEspectacular!
ResponEliminaMe encanta Cocoa.
que bona ,prenc nota de la teva per fer aquest sant joan,petons
ResponEliminaMagnifica coca de Sant Joan, jo vaig fer anar la mateixa recepta i tot un éxit. La repetiré per la revetlla.Petons i Bona revetlla!!!
ResponElimina¡¡Cómo me gusta!! Qué tentadora se ve. Y ese color rojo intenso...
ResponEliminaSabes que estoy babeando ¿no?
Besos.
S'acosta la revetlla, temps de gresca, estiu i vacances... tot arriva.
ResponEliminaUna coca genial t'ha quedat noi.
una abraçada
Quina pinta tan bona!!! Ja tenin l'estiu açi i toca disfrutar.....
ResponEliminaBessets
http://www.desdelacuinadelhort.blogspot.com/
A mi es la que más me gusta y la tuya tiene un aspecto que ríete de las de pastelería.
ResponEliminaUn beso
Te ha quedado genial!! Precisamente hoy, también he publicado yo una. :) Un abrazo!!!
ResponEliminaQué festiva es esta coca. Te ha quedado impresionante!!. yo justo llego a Menorca ese día, así que la tendré que comprarla hecha porque me encanta celebrar Sant Joan comiendola y con los viajes no tengo tiempo. Besos
ResponEliminaJo ho intentaré, peró estic segura que no hem quedarà tant maca com la teva.
ResponEliminaUn petó molt gran,
Esther
Jo també estic assajant amb les coques contra rellotge. a la feina estan ben contents, que berenen els experiments. A tu t'ha quedat genial!
ResponEliminaAlfons fantastica coca muy bien te ha quedado,yo hasta el mismo dia no las hago porque sino no llegan je,je
ResponEliminamiquel
Ja me'n pots guardar un tallet que es veu deliciosa!!!!
ResponEliminaMmmm... quina pintassa!!! M'encanta!!! jo la començo a fer dema... Si em surt la meitat de bona que la teva, ja estare contenta!!!
ResponEliminaUn besote
Sònia
una coca per quedar de primera allà on vagis... sens dubte, el millor de la revetlla!
ResponEliminaAlfóns casi que me conforme en vore la que tu has preparat, este any no crec que la puga preparar.
ResponEliminaUn abraç
fem un mos
ResponEliminaUna coca amb molt bona pinta, has pensat ha fer un gotet de coca de Sant Joan?
Una abraçada
Millor que les comprades, segur que aquesta coca no arriba a la revetlla.
ResponEliminaPetons.
Con esta coca de Sant Joan casera que has preparado, la revetlla en vuestra casa será tremenda!!!!! me encanta elaborar los platos típicos de fechas señaladas, como los panallets o el pandoro, pero nunca he hecho la coca, y creo que me voy a animar con tu receta, seguro que es brutal! bona revetlla!!!!!!
ResponEliminaQuines ganes de revetllaaaaaaaaa!
ResponEliminala verdad es que aquí en Zaragoza no hay tradición y mira que el año pasado dije que éste lo haría, pero me ha vuelto a pillar el toro y me resulta imposible hacer la coca. Me tendré que conformar con imaginarme el sabor de la tuya :P
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Preciosa, jo aquest any faré una coca de llavaneres, per canivar una mica
ResponEliminaHola Alfons, yo también e participado en hacer la coca de San Juan, la verdad te a quedado muy bien, besos.
ResponEliminaHola!! He descobert el teu blog a través de l'Exquisit!!! Està molt bé i quina pinta més bona té aquesta coca, a veure si em decideixo a fer-la!!
ResponEliminaJa l'ensenyaré al meu blog si em surt bé!!
1 salutació!!!
Em porto un tros per celebrar demà saltant la foguera. El que no sé és com estaré el dissabte.
ResponEliminaMmmmm! Té una pinta deliciosa i t'ha quedat un enreixat de crema perfecte!
ResponEliminaPetons!
Anna
Un enreixat perfecte, a moltes pastisseries i molts forns ja els agradaria poder vendre una coca com aquesta.
ResponEliminaPetons
t'ha quedat maquíssima. Ara tinc un dilema enorme... he de fer coques per la revetlla de Sant Pere i entre tantes receptes no sé per on girar-me!
ResponEliminaPTNTS
Dolça