27/1/11

GOTET DE CREMA DE MASCARPONE I MAGRANA


Abans que les darreres magranes d'aquesta temporada desapareguin dels aparadors de les nostres fruiteries, voldria presentar-vos aquests gotets d'avui .... una saborosa i atractiva proposta, amb la que m'atreveixo a participar en el concurs de postres que organitza la Sara, del bloc "Cocina con Sara".... apa, animeu-vos!,... que encara hi sou a temps!




Despatxeu (8 gotets)

- 200 gr de formatge mascarpone
- 100 ml.de mata per muntar
- 2 clares d'ou
- Sucre
- 2 magranes
- vi moscatell.

Preparació

1 .- Batre el mascarpone amb un parell de cullerades de sucre. Munteu la nata amb una cullerada de sucre. Munteu les clares a punt de neu amb una altra una culleradade sucre. En un bol, barrejeu el mascarpone, la nata muntada i les clares a punt de neu. Reserveu-ho

2 .- Desgraneu, i netejeu de restes de pells, les magranes. Separeu-ne quatre o cinc cullerades i dipositeu-les en un colador xinès. Amb l'ajuda de la maça, aneu esprement els grans per tal de recuperar-ne el suc. Disposeu en un cassó al foc, amb una cullerada de sucre, el suc de magrana i deixeu-ho reduir fins que la seva densitat s'assembli a la d'un xarop. Reserveu-ho

3 .- Disposeu la resta dels grans en un bol. Afegiu-hi una cullerada de sucre i un bon raig de moscatell. Deixeu-ho marinar un parell d'hores.

Muntatge

Disposeu en el fons dels gotets,una primera capa amb els grans de magrana i ruixeu-los lleugerament amb el líquid de marinació. Disposeu la crema de mascarpone en unamànega pastissera i feu una primera capa de mascarpone a sobre de la capa de magrana. Disposar una segona capa de grans de magrana, aquest cop sense líquid, i una nova capa de crema de mascarpone per sobre. Decoreu-ho amb algun gra, un raig de xarop de magrana i. ..gaudiu-ho de gust

22/1/11

MINI XAPATES AMB ALVOCAT, ANXOVES , TOMÀQUET I CEBA


Ondia!!... si em despisto una mica mes, no hi arribo!!! ... demà s'acaba el termini per a la participació en el concurs d'aperitius que organitza la Sonia, del bloc L'Exquisit ... ja hi ha un munt de receptes ... quina mes esplèndida .... i la veritat és que el jurat ho tindrà veritablement coll amunt a l'hora d'escollir-ne alguna ... animeu-vos !!... que entre tots l'hi podem posar encara més dificil a la nostra amiga ...ànims Sonia!! ...;-))




Font: Ferran Adrià


Despatxeu (Per a 6 unitats):

- Tres mini xapates

- 1 alvocat
- 3 anxoves en sal
- 1 tomàquet madur
- 1 / 2 ceba tendra
- Oli d'oliva
- Sal
- Vinagre
- Pebre
- Suc de 1 / 2 llimona


Elaboració

1 .- Netegeu les anxoves, traieu l'espina central i poseu-les en oli d'oliva amb un pessic de pebre. Reserveu-ho
2 .- Talleu la ceba en cercles fins i poseu-los en un bol amb aigua i un raig de vinagre. Reserveu-ho
3.-Obriu l'alvocat per la meitat. Traieu l'os i retirar amb una cullera la polpa. En un bol, tritureu-ho bé amb l'ajuda d'una forquilla, i amb una mica de suc de llimona, una punta de sal i de pebre. Reserveu-ho
4 .- Peleu el tomàquet, reserveu les llavors i talleu en petits cubs la resta.

Muntatge
Obriu les mini xapates per la meitat i unteu cadascuna de les meitats amb el puré d'alvocat. Afegiu-hi alguns cèrcols de ceba ben escorreguts, les llavors i els cubs de tomàquet, incorporeu-hi un filet d’anxova, amaniu-ho amb l'oli de les anxoves ....i gaudiu-ho de gust



20/1/11

VIEIRES AMB TARONJA I PORRO


No hi ha res millor per posar-se les piles després de la ressaca de la hiperactivitat nadalenca, que participar en algun esdeveniment gastronòmic,....aixi és que la proposta de "Gastronomia & cia", i el seu concurs de receptes amb taronja ... em ve com anell al dit .... animeu-vos!!






Despatxeu (4 persones)

- 4 Vieires
- 2 Taronges
- 2 Porros
- Gingebre en pols
- Oli, sal i sèsam

Preparació


1 .- Espremeu una de les taronges, reserveu-ne el suc i feu amb la pell fines tires, tot evitant la part blanca, i blanquejeu-les en aigua bullint durant un parell de minuts.

2 .- Netejeu els porros i feu amb la part més tendra, cilindres d'uns 6-7 cm. de longitud que caldra que els talleu en juliana. En una paella amb una mica d'oli d'oliva, salteu-los durant uns 3-4 minuts. Afegiu les tires de pell de taronja blanquejades, el suc de taronja, una mica de gingebre en pols, i deixeu-ho coure a foc lent fins que reduixi totalment el suc de taronja.

3 .- Talleu en viu la segona de les taronges i reserveu-ne els grills.

4 .- En una planxa amb unes gotes d'oli, feu les vieires un parell de minuts per cada costat. Reserveu.

5 .- En un morter, tritureu una cullerada de llavors de sèsam amb una punta de sal. Condimenteu les vieires i les tires de porro

Muntatge

Disposeu en el plat, un fons de tires de porro, la vieira, afegiu-hi uns grills de taronja i ...gaudiu-ho de gust

16/1/11

CREMA D'ESPINACS AMB "FLAM" DE BROU D'AU


Aquest és un plat de cullera, fàcil, ràpid, sencill i molt i molt saludable,,, i que amb el toc del "flam" de brou d'au, es converteix en un plat sorprenent que tant va be per una taula guarnida i de festa com per una de cada dia.... i amb el que participo en el HEMC d'aquest mes, que amb el tema "sopes", ha organitzat Nikë de "Cocina con Ängel" .. un tema que promet ser molt i molt interessant....






Font: Hola especial cocina.



Despatxeu:(
per uns 10 plats)

- 1 / 2 l. de brou d'au
- 6 fulles de gelatina
- 500 g d'espinacs
- 3 cebes tendres
- 3 / 4 l. de llet
- 40 gr de mantega
- sal i pebre

Preparació


1 .- Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda. Escalfeu el brou i dissolgueu-hi les fulles de gelatina ben escorregudes. Ompliu els motlles dels flams, una mica untats en oli d'oliva, i deixeu-los a la nevera fins que quallin.



2 .- Piqueu la ceba i ofegeu-la en una cassola amb la mantega. Afegiu-hi un parell de cullerots de brou i deixeu-ho coure lentament durant uns 10 minuts. Afegiu-hi la llet i quan comenci a bullir, incorporeu-hi els espinacs. Deixeu-ho coure a foc suau durant uns 10minuts. Tritureu-ho,afegiu-hi una mica més de llet si fes falta, salpebreu-ho al vostre gust i reserveu-ho.



Muntatge

Desemmotlleu els flams en plat fons, serviu la crema d'espinacs freda o tèbia al seu voltant, un rajolí d'oli per amanir-ho i... gaudiu-ho de gust.

10/1/11

MILFULLS DE POMA


Dels mil i un exquisits pastissos de poma que heu provat, segur que és impossible dir quin és el més bo i saborós ... si la tatin, si l'strudel, l'engrunat, o ... però si alguna cosa té de deliciós i espectacular aquest milfulls d'avui, és que és de poma ... només i tan sols de poma, de poma fina i delicadament perfumada .... e-spectacular!




Font: Dulcinea


Despatxeu ( per unes 6 persones)

- 8-10 pomes golden
- 2 / 3 tassa de sucre per empolsinar
- Suc de dues llimones
- canyella en pols
- 1 tassa de sucre per acaramel•lar el motlle


Preparació

1.- En una paella, feu un caramel amb la tassa de sucre . Un cop llest, aboqueu-ho per les vores i el fons del motlle, per tal d’acaramel•lar-ho per tots els cantons.

2.-Talleu amb una mandolina les pomes a làmines. Disposeu unes dues o tres capes en el fons del vostre motlle i pinzelleu-ho una mica de suc de llimona i empolsineu-ho amb una mica de sucre. Repetiu-ho cada dos tres capes de poma, fins a omplir tot el motlle. Deixeu-ho reposar una nit a la nevera (idealment amb un pes a sobre i amb una llata a sota, per tal de recuperar-ne el suc que pugui escapar-se). L’endemà recupereu el suc, i en un casó, reduir-ho a un almívar clar. Reserveu-ho.

3.-Escalfeu el forn a 170C. Enforneu-ho per una hora, més o menys, o fins que sigui fet.


Muntatge

Alhora de servir, empolsineu-ho amb la canyella i serviu-ho en porcions, que a taula podeu napar amb una mica de l’almívar ...i gaudiu-ho de gust

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails