30/6/11

AMANIDA AMB GELAT DE FORMATGE ROQUEFORT I VINAGRETA DE NOUS


Ara a l'estiu, a taula, res ve més de gust que amanides i coses fresques, com ara sopes fredes, granissats,...gelats, .... així doncs ... perquè no una amanida amb gelat? ...amb un gelat salat: deliciosa !!!... però si sou dels que per a aquests mesos us sobren motius per degustar l'amanida sola, podeu reservar el gelat al congelador, segur que en els propers mesos, i fins i tot en els mesos més freds de l'any, trobareu moments de sobres per poder-ho assaborir, ... sol o amb l'amanida ...




Font : Adaptada del Receptari Thermomix




Despatxeu:


-Melmelada de tomàquet
-1 Base de pasta brisa
-Llavors de sèsam negre

-Aceto balsàmic de maduixes


Per al gelat

-5 Fulles de gelatina

-250 G de llet

-500 G de nata liquida

-400 G de formatge Roquefort

-1 Clara d'ou

-Sal i pebre al gust


Per a la vinagreta

-100 G de nous pelades

-20 G de vinagre

-sal i pebre al gust
- 100 g d'oli d'oliva


Per a l'amanida

-Enciam variat
-Tomàquets Xerry

-Panses

-Olives

-Blat de moro dolç



Preparació


1.-Per al gelat. Poseu les fulles de gelatina a hidratar. En el vas de la Th. poseu la llet i programeu-ho 2 minuts, 50 º, velocitat 1. Afegiu al got la gelatina escorreguda i barregeu-ho 4 segons, velocitat 5. Aboqueu-ho en un recipient i reserveu-ho.


2 .- Sense rentar el vas, poseu la resta d'ingredients i barregeu-ho durant 1 minut velocitat 3. Incorporeu la barreja a la llet amb gelatina i deixeu-ho refredar.


3.-Un cop freda poseu-la al congelador per un espai mínim, de dues hores.


4.- Per a les mini cassoletes de pasta brisa. Estireu la base de pasta brisa i talleu cercles d'acord amb la mida dels motlles que voleu folrar. Punxeu la superfície amb una forquilla, enforneu-les, i coeu-les en sec a uns 180 º, durant uns 10-15 minuts, segons la mida dels motlles. Reserveu-ho.


5 .-Per a la vinagreta. Piqueu unes quantes nous durant 3 segons a velocitat 5, (reserveu la resta de nous per l'amanida). Afegiu la resta d'ingredients i barregeu-ho 20 segons, velocitat 1.



Muntatge


Disposeu en el fons de les mini cassoletes de pasta brisa, una cullerada de melmelada de tomàquet, poseu-hi a sobre una generosa bola de gelat de formatge Roquefort, escampeu-hi algunes llavors de sèsam negre per sobre i unes gotes d’aceto balsàmic de maduixa

Repartiu al plat, les fulles d'enciam, els tomàquets, les olives, les panses, la resta de les nous, els grans de blat de moro dolç i amaniu-ho amb la vinagreta de nous....incorporeu-hi una mini cassoleta amb el gelat de formatge ....i gaudiu-ho de gust

27/6/11

GOTET DE VICHYSSOISE DE TOMÀQUET I MENTA


Si sou dels que ja teniu en marxa la vostra particular operació biquini anual o, simplement si sou dels que voleu sentir-vos una mica millor enfront d'aquesta primera onada de calor de la temporada,.... res millor que una sopa freda .... molt freda...!!







Despatxeu

-1,2 kg de tomàquet madur
-1 patata gran
-2 porros
-20 g de mantega
-Oli d'oliva
-Sal, sucre i pebre
-Menta fresca


Preparació

1 .- Peleu, renteu i talleu a rodanxes porros patates i tomàquets.

2 .- En una olla, a foc baix, feu amb una mica de mantega, els porros fins que siguin un xic tous. Afegiu-hi la patata, deixeu-ho fer uns 3-4 minuts més i afegiu-hi el tomàquet amb un pessic de sucre. Deixeu-ho coure uns 5 minuts més. Afegiu-hi un parell de gots plens d'aigua i feu-ho coure durant uns 15 minuts.

3.-Tritureu-ho fi i coleu-ho. Rectifiqueu-ho de sal i pebre. Reserveu-ho en fred.

Muntatge

Piqueu algunes fulles de menta i afegiu-les a la vihyssoise. Serviu-ho fred ...i gaudiu-ho de gust

24/6/11

ENROTLLAT DE COC DAURAT


I si després dels "Enrotllats d'aniversari", de les "Creps de llet de coco enrotllatdes..." o la "Mousse de xocolata amb minienrotllats de melmelada de maduixa", encara no sabeu com enrotllar-vos, avui us presento un nou "rotllo" ... un "Coc Daurat"!!,...... una de les postres més tradicionals de les terres de l'Ebre, i que a partir d'una recepta de la Sabina Mayor, de la Pastisseria "Sabina", de Roquetas, m'he permès donar-li un nou format ,enrotllat, per així poder-ho presentar al HEMC d'aquest mes,.... que a proposta de la Sonia, la seva amfitriona, va d'aixó: de "Rollitos", ... "de todo lo que se pueda enrollar"....i desenrotllar, afegiria jo.. ;-))





Despatxeu:
Per al bescuit base:
- 1 ou
- 30 g de sucre
- 30 g de farina de rebosteria
Per al farcit:
- 2 ous
- 170 g de sucre
- 85 g de farina d'ametlla
- 1 polsim de canyella en pols
- 1 polsim de llimona ratllada
Per la decoració
- Xocolata de cobertura negra
- Crema de llet

Preparació
1.- Per a fer el bescuit. Separeu el rovell de la clara .En un bol, munteu la clara a punt de neu. Afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé, després el rovell, torneu-ho a remenar, i finalment incorporeu-hi la farina. Remeneu-ho bé fins que quedi una massa fina.

2.- Poseu la massa dins d'una mànega i cobriu amb la massa la base d'una safata folrada amb paper sulfuritzat (jo he fet servir una safata de 20x28 cm). Deixeu-ho coure al forn durant uns 4 minuts a 180 graus.

3.- Mentrestant, feu el farcit posant en un bol els ous, el sucre, la canyella, la llimona ratllada i la farina d'ametlla. Remeneu-ho bé fins que tingueu una massa fina.

4.-Cobriu el bescuit amb el farcit i deixeu-ho coure de nou al forn, durant 18 minuts a uns 180 graus.

5.- Amb el coc encara calent, no cremant, retireu el paper sulfuritzat, i talleu-ho en 4 tires iguals, d'uns 5 cm d'amplada cada una. Agafeu la primera tira i la comenceu a enrotllar-la sobre si mateixa, deixant el farciment a l'interior. Continueu enrotllat-ho tot empalmant consecutivament la segona, la tercera i la quarta de les tires, formant un únic rotllo.

6.-Dipositeu-ho en un motlle de 12 cm de diàmetre, per tal de mantenir la forma i reserveu-ho.

7.- Escalfeu un raig de crema de llet i aboqueu-ho sobre el xocolata de cobertura tot remenant.


Muntatge

En el moment de servir, desemmotlleu l’enrotllat de coc daurat, decoreu-ho amb una mica de xocolata de cobertura i ...i gaudiu-ho de gust

20/6/11

COCA DE ST. JOAN


El calendari obliga .... i quan ja tenim a la cantonada la nit més curta i el dia més llarg ..... no tan sols reclamem, com el nostre benvolgut Sisa, el xampany per aquesta nit d'alegria, si no també el seu acompanyament, la més denotada de les nostres coques: la de Sant Joan!!

La Sandra, dels "Fogons de la Bordeta", m'ha comentat la iniciativa de "Memòries d'una cuinera" per aquest mes: "Coques de Sant Joan" ... allà vaig ...




Despatxeu
-Pinyons
-Sucre per empolsinar
-Cireres confitades
Per a la massa mare
-100 grams de farina de força,
-100 cc de llet tèbia
-30 grams de llevat fresc.
Per a la coca
-350 grams de farina de força,
-100 grams de sucre
- 45 grams de llet,
-2 ous,
-80 grams de mantega,
-La pell ratllada d'una llimona,
-Unes gotes d'essència de vainilla,
-Un pessic de sal
Per a la crema catalana
-750 cc de llet
-3 rovells d’ou
-La pell d’una llimona
-1 branca de canyella
-120 g de sucre
-1 sobre de crema catalana Royal


Preparació
1.-La nit anterior prepareu la massa mare. Barregeu tots els ingredients i deixeu-la reposar en un bol tapat i en un lloc fresc.

2.- Per fer la massa de la coca. Amb la Th. Barregeu la llet, amb una mica de sal, la ratlladura de llimona, la vainilla, la mantega a punt pomada i el sucre. Bateu uns segons a 40 º C velocitat 2. Afegiu-hi els ous i barregeu-ho uns segons més, a velocitat 3. Incorporeu-hi la farina i la massa mare i programeu-ho 4 minuts velocitat espiga, - la massa estarà llesta quan es desenganxi de les parets, encara que es pegarà al fons del vas . Rectifiqueu-ho de farina si fos necessari.

3.-Disposeu la massa en una superfície de treball lleugerament enfarinada i pasteu-la lleugerament donant-li forma ovalada. Poseu- la sobre un silpat i aplaneu-la tot donant-li forma fins a deixar-la amb gruix d’uns 1 '5 cm. aproximadament.
4.- Deixeu-ho reposar a temperatura ambient fins que dobli el seu volum.

5 .-Per a la crema catalana – Bateu en un bol el sobre de crema catalana , els rovells d’ou i una tercera part de la llet. Poseu-ho en una cassola a foc molt baix, juntament amb el sucre, la pell de llimona, la branca de canyella i la resta de llet, remeneu-ho sense parar i evitant que arribi a bullir, fins que s’espesseixi . Retireu-ho del foc i traieu la pell de llimona i la branca de canyella deixeu-ho refredar.

6.-Quan la massa hagi llevat, decoreu-la al vostre gust amb la crema pastissera, els pinyons i les cireres confitades, empolsineu-ho amb sucre. Introduir-ho al forn i deixeu-ho coure a 180 º, uns 20 minuts aproximadament ...i gaudiu-ho de gust

16/6/11

COCKTAIL DE GAMBES EN COSTRA DE PASTA FILO


Aquesta és la recepta que us anunciava en el post anterior, per aquest 15, que al final ha estat el 16, per aquesta nova conocatoria mensual de "Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata Desfeta", que amb el tema "amanides", pot inundar tota la xarxa d'una sana i formidable pluja virtual de vitamines & cia....








Despatxeu:

-Pasta filo
-3-4 cues de gamba (pelades i cuites) per gotet
-Barreja d'amanides, canonges ....
-Brots de germinats d'alfals, soja ...
-Oli d'oliva
-Mantega
-Sal
-1 ou
-Salsa Ketchup
-Tabasco (opcional)
-Whisky (opcional)


Preparació

1 .- Talleu un quadrat /rodona de pasta filo d'uns 20 cm de costat /diàmetre per cada got. Pinteu-ho amb una mica de mantega en pomada. Poseu-los en anelles d’emplatar ajustats de manera que el full de pasta filo formi un bol al seu interior i deixi les parets penjant a l'exterior. Vigileu que el diàmetre del cercle coincideixi amb el del got que utilitzareu a la presentació. Col·loqueu una bola de paper d'alumini o de paper sulfuritzat al interior per tal d’ajudar a sostenir les parets durant la cocció. Introduir-los al forn a 180 º durant uns 7 minuts aprox. Amb compte de no cremar-se i de que no es trenquin, retireu-les de les anelles d’emplatar, doneu-los mitja volta i continueu la cocció durant uns 7 minuts més, o fins que veieu que està cruixent. Reserveu-ho en sec.

2.- Amb oli d'oliva, ou i una punta de sal, feu una maionesa tal i com tingueu per costum fer-ho. Afegiu-hi un parell de cullerades de ketxup, un raig de whisky i unes 2-3 gotes de Tabasco. Reserveu-ho.

3.- Netegeu i talleu la barreja d'enciams en petits bocins. Reserveu-ho.



Muntatge

Introduïu al fons dels gotets un grapat de germinats. Adapteu la cassoleta de pasta filo al got i ompliu-ho amb la mescla d'enciams/germinats ben eixuta. Decoreu-ho amb les cues de gambes. Serviu-ho acompanyat de la salsa rosa ...i gaudiu-ho de gust

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails