25/10/11

CREMA DE LLIMONA I FARIGOLA AMB ENCENALLS DE PINYA I TEULES D’ANIS


Una petita golafreria, per a posar el punt culminant a qualsevol àpat ... una delicada crema de llimona amb un suau punt de farigola, amb el contrapunt àcid de la pinya i el toc cruixent de les teules d'anis ...
rectifico...: una gran i deliciosa golafreria...!!




 Font: Jordí Butrón.


Despatxeu: (4 persones)

- ¼ de pinya
Per a les teules d’anís
-50 g de sucre
-25 de farina
-300 cc de llet calenta
-Un polsim de matafaluga
Per a la crema de farigola i llimona
-1/2 de llet
- 80 g de sucre
-15 g de maizena
-4 rovells d’ou
- ½ llimona ratllada
-Una branca de farigola


Preparació

1.-Talleu la pinya en tires llargues i primes
2.- Bulliu la llet amb la matafaluga i la mantega. Afegiu-hi el sucre i la farina. Quan ho tingueu enllestit, feu-hi formes - rodones allargades ..- tot estirant la massa en una placa de silicona. Poseu-ho al forn entre 7 i 9 minuts a 180 º. Quan ho traieu del forn  podeu acabar de donar-hi formes...
3.-Per a la crema de farigola. Bulliu la llet amb la farigola i la llimona.  Aboqueu-hi els rovells, el sucre i la maizena, Torneu-ho al foc suau, fins a espessir-ho

Muntatge

Ompliu els gotets amb la crema de farigola i llimona . Un cop freda poseu-hi alguns encenalls de pinya per sobre, decoreu-ho amb la teula d’anís ...i gaudiu-ho de gust

15/10/11

RÖSTIS DE MONIATO AMB OU FERRAT DE GUATLLA


Dia 15,... dia de convocatòria de la recepta del 15,... i aquests mes ... moniatos!!






Despatxeu

-Ous de guatlla
-1-2 moniatos
-1 ceba
-1 gra d'all
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva

Preparació

1.-Peleu i amb l'ajuda d'un ratllador de forats grossos, ratlleu el moniato. Reserveu

2 .- En una paella amb una mica d'oli d'oliva, salteu uns moments l'all picat. Afegiu-hi la ceba picada i el moniato ratllat. Salpebreu-ho i baixeu el foc i deixeu-ho uns 15 minuts. Afegiu-hi  una mica més d'oli si veieu que és necessari. Reserveu

3 .- En una paella amb unes gotes d'oli i un motlle rodó d'emplatar, omplir-ho amb un parell de cullerades del moniato. Apreteu-ho una mica i deixeu-ho uns cinc minuts més per cada costat. Reserveu. Repetiu de nou fins acabar el moniato.

4.-Amb la punta d'un ganivet i amb molta cura, obriu l'ou de guatlla i aboqueu-ho en una paella amb oli calent. Ferreu-ho al vostre gust. Reserveu-ho. Feu un ou ferrat per cada rösti 


Muntatge

Poseu un ou ferrat a sobre de cadascun models röstis de moniato, afegiu-hi una punta de sal  ...i gaudiu-ho de gust 

11/10/11

MOUSSE DE FORMATGE PARMESÀ AMB TOMÀQUETS XERRY


...formatge blau, ...mozarella, ...de cabra, ...fresc, i avui  .. parmesà ... la nostra particular taula de formatges amb la que no fa molt celebrabem el començament de les vacances.... i que ara tot just un mes després ja comencem a enyorar ... sort que encara ens queden les bicicletes!! .. i molts formatges més per afegir...




 
Despatxeu:

-Tomàquets xerry
-Alfàbrega fresca
-Oli d'oliva
-Vinagre de Modena

  Per a la mousse
-100 gr. de formatge parmesà ratllat
-200 cc de llet
-4 fulles de gelatina
-60 cc de nata liquida
-Un pessic de sal i de sucre

Preparació:

1.-Escaldeu els tomàquets uns segons en aigua bullint. Poseu-los en aigua amb gel i peleu-los. Reserveu-ho.
2 .- Feu una vinagreta triturant unes fulles d'alfàbrega amb l’oli  i el vinagre. Reserveu-ho
3.-Poseu a hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
4.-En un cassó, poseu a escalfar la llet amb el formatge, la sal i el sucre. Remeneu-ho , i quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i hi afegiu la gelatina escorreguda. Deixeu-ho refredar.
5 .- Munteu la nata i barregeu-la amb la llet abans de que comenci a quallar.
6.-Aboqueu-ho en un motlle baix i estret i deixeu-ho refredar unes 6 hores a la nevera


Muntatge

Desemmotlleu la mousse i decoreu-ho amb  els tomàquets xerry per sobre. Amaniu-ho amb la vinagreta i una mica de parmesà ratllat   ...i gaudiu-ho de gust 

4/10/11

PASTÍS DE FORMATGE AMB SALMÓ


Un pastís de formatge amb salmó ... una combinació delicada i espectacular .. per prendre en petits bocins i així  poder repetir una i altra vegada


 
Despatxeu:

-60 gr. de galetes salades d'aperitiu
-20 gr. de mantega
-200 gr. de formatge fresc a les herbes
-200 gr. de ricotta
-100 cc de nata liquida
-3 ous
-60 gr. de salmó fumat
-Un manat d'espàrrecs verds
-Cibulet fresc
-Julivert
-Sal i Pebre

Preparació:

1.-Tritureu les galetes i barregeu-les amb la mantega. Cobriu amb la pasta resultant el fons d'un motlle de silicona i poseu-ho a la nevera, mínim una hora.


2.-Treballeu el formatge fresc a les herbes amb la ricotta, la nata liquida i els ous. Afegiu-hi el salmó tallat en petits bocins i el cibulet picat. Salpebreu-ho al vostre gust.


3.-Aboqueu-ho en el motlle amb el fons de galetes salades i enforneu-ho uns 40 minuts a uns 150 º. Deixeu-ho refredar dins del forn apagat i amb la porta entreoberta.

4.-Reserveu-ho a la nevera unes 4 hores abans de servir.

5.- Salteu les puntes dels espàrrecs amb una mica de mantega i oli durant uns minuts, cobriu-ho amb aigua bullint i un polsim de sal, i coeu-ho fins que siguin tendres. Escorreu-ho i reserveu-ho.

Muntatge

Desmunteu el pastís i  decoreu-ho amb els espàrrecs, talleu-ho a bocins  ...i gaudiu-ho de gust 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails