... tot i que any rere any, a casa, cada cop són menys les quantitats de torrons que a l'hora de les postres arriben a taula durant les festes de nadal, també any rere any, i incomprensiblement, continuen sent les "restes" que més temps perduren en el nostre rebost passats aquests dies.... així és que any rere any, i per aquestes dates, a casa, com m'imagino en moltes de les vostres, les receptes per reciclar aquests meravellosos dolços estan a l'ordre del dia ... com aquesta recepta d'avui, una feliç proposta per donar un saborosíssim fi a un dels torrons més emblemàtics d'aquests dies: els d'Alacant ...
Despatxeu
Per al flam de torró:
-½ barra de torró d'Alacant
-3 ous
-Caramel líquid
-½ litre de llet.
Per a les teules d’ametlla i taronja:
-35 g de farina
-40 g d'ametlles laminades
-1/2 taronja
-100 g de sucre
-35 g de mantega
Per a la salsa de xocolata a la taronja:
-100 gr. de xocolata de postres
-½ got de suc de taronja
-1 cullerada de sucre de llustre
Preparació
1.- Per al flam de torró . En el vas de la batedora, tritureu-hi el torró, juntament amb els ous i la llet. Poseu un rajolí de caramel líquid en el fons de la flamera i ompliu-la amb la barreja. Poseu-ho al bany maria, dins del forn, a 180 uns 30-40 min. Reserveu-ho
2.- Per a les teules d’ametlla i taronja: Ratlleu la pell de la taronja i en feu suc, reserveu-ho. En un vol barregeu-hi la mantega fosa, el suc i la pell ratllada de la taronja i afegiu-hi la farina tamisada i les ametlles laminades i una mica esmicolades. Sobre una placa de silicona i amb l’ajut d’una cullera, feu petits cercles amb la massa. Enforneu-ho a 190 º uns 5-6 minuts. Retireu-ho del forn, espereu uns instants i amb molta cura de no cremar-se, les aneu dipositant sobre una superfície corba per tal de que agafin la forma . Reserveu-ho
3.- Per a la salsa de xocolata. En un cassó deixeu-hi reduir uns instants el suc de taronja. Aboqueu-ho en un bol per sobre de la xocolata esmicolada i remeneu-ho bé. Incorporeu-hi el sucre de llustre. Reserveu-ho .
Muntatge
Desmotlleu el flam en el plat de servir, acompanyeu-ho d’unes quantes teules d’ametlla i taronja, serviu-ho amb un rajolí de xocolata a la taronja per sobre ... i gaudiu-ho de gust