26/4/12

CARQUINYOLIS DE NABIUS I FESTUCS AMB CREMA DE TARONJA


El "Memories d'una Cuinera" ens proposa un nou tema ... ineludible... els carquinyolis!!... qui no ha parat fins acabar amb tota la safata d'uns cruixents i saborosos carquinyolis, dels de tota la vida, els d'ametlla... doncs, jo ja espero el resum... s'ensumen presentacions que deixaran petjada...




Despatxeu:

Per a la crema de taronja
-4 ous
-400 ml de suc de taronja
-15 g de maizena
-15 g de mantega
-80 g de sucre
Per a els carquinyolis

-160 g de farina
-60 g de sucre en pols
-1/4 culleradeta de llevat químic
-1/4 culleradeta de bicarbonat 
-2 ous
-40 g de festucs sense sal
-40 g de nabius secs

-Pell de ½ taronja ratllada
Per al glacejat:
-1 ou 
-30 g de sucre glaç


Preparació:

1.-Per a la crema de taronja. En un cassó al foc, reduïu el suc de taronja fins els 500 ml aprox. i el deixeu refredar. Poseu tots els ingredients en un cassó al bany maría. Remeneu-los constantment i  deixeu-los coure fins que agafi la consistència d’una crema catalana. Poseu-ho en els plats de servir a refredar .

2.- Per a els carquinyolis. En un bol barregeu-hi la farina, el sucre, el bicarbonat i el llevat. Afegiu-hi els ous, un a un, i barregeu-ho bé. A continuació, afegiu-hi  la ratlladura de taronja, els nabius i els festucs. Barregeu-ho de nou fins obtenir una massa compacta. Emboliqueu-la amb paper film i deixeu-la a la nevera per que s'endureixi. (almenys 30 minuts).
 
3.-Preescalfeu el forn a 180 ° C. Cobriu la safata del forn amb paper sulfuritzat -o amb el silpat-

4.- En un bol bateu l'ou amb el sucre.

5.-Dividiu la massa reservada a la nevera en dues  peces, i  sobre una superfície lleugerament empolsinada amb farina, feu-ne un parell de “llonganisses” d'uns vint centímetres de llarg. Pinteu-les amb l’ou batut, i col·loqueu-les cap per avall sobre la safata d’enfornar, i pinteu-ho amb l’ou per l'altre costat.
 
6.-Enforneu durant uns 15 minuts. Retireu-la del forn, deixeu-la refredar durant 1-2 minuts, i talleu-la a rodanxes ben fines i bisellades. Poseu les llesques de nou a la safata del forn i cuineu-ho uns  7 o 8 minuts més. Deixeu-ho refredar sobre una reixeta.

Muntatge

Serviu la crema de taronja acompanyada dels carquinyolis ..... i gaudiu-ho de gust

23/4/12

COPA DE MANGO CREMÓS AMB MAGRANA I MASCARPONE


Avui és 23 d'abril, diada de Sant Jordi .. dia dels enamorats... dia de llibres i roses .. i quina millor manera, que amb unes delicioses postres, amb pètals de rosa, per acabar d'arrodonir aquesta magnifica diada? ..
  Feliç St. Jordi a tothom!!!!




Font: Cuines tv3


Despatxeu:

-1 mango madur
-1 magrana
-2 pomes
-pell de 1 llimona
-125 g de mascarpone
-pètals de rosa comestibles
-4 cullerades de sucre
-sèsam blanc i/o negre



Elaboració

1.-Per a fer la compota de poma. Poseu en un cassó la poma pelada i tallada a daus, amb una mica de sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.

2.-Quan la poma estigui cuita, retireu la pell de llimona, afegiu-hi uns quants pètals de rosa tallats a trossos ben petits, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

3.-Per a fer la crema de mango. Poseu el mango pelat i tallat a daus en un cassó i tritureu-lo amb el túrmix amb una mica de sucre si us agrada més dolç. Després, passeu la crema per un colador.

4.-A continuació, poseu el sucre en una paella i deixeu-lo desfer a foc suau. Quan estigui ben desfet, retireu-ho del foc i, amb una cullera, feu dibuixos amb el sucre sobre un paper sulfuritzat. Afegiu-hi per sobre una mica de sèsam blanc/ negre,  i deixeu-ho refredar.

5.- Desgraneu la magrana i reserveu-la.

Muntatge

Poseu els grans de magrana al fons d'una copa, cobriu-la amb el puré de mango, poseu-hi una quenelle de compota de poma i una de mascarpone. Guarniu la copa amb el dibuix de caramel, uns pètals de rosa
....... i gaudiu-ho de gust

16/4/12

AMANIDA D’ESCALIVADA, SEITONS I POMA AMB VINAGRETA D’OLIVES NEGRES


A aquest bloc li passa com diuen que hi els passa a la gent gran ... que el temps vola sense poder fer tot el que un voldria .. i així sense adonar-se un empalma les receptes de torrons amb les que ja tenen l'ull posat a l' estiu, que a aquest pas serà aquí en un tres i no res ... així és que per avui una amanida ... 



Font: Montserrat Seguí



Despatxeu:

- 2 pomes àcides
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- Enciam, canonges, rúcula....
-100 g de pernil serrà
- Sal i pebre
- 400 g de seitons amb vinagre
Per a la vinagreta d’olives negres
- 50 gr. d’olives negres d’Aragó
- Oli i vinagre
- Sal i pebre


Preparació

1.- Escaliveu el pebrot vermell i l’albergínia. Un cop fred, peleu-ho i talleu-ho a petits daus, reserveu-ho. Talleu el pernil a tires fines i reserveu-ho.

2.-Desosseu les olives i prepareu la vinagreta batent les olives amb unes 12 cullerades d’oli , unes 2 de vinagre de módena, sal i pebre al gust.

3.- Peleu la poma, fregueu-la amb llimona i talleu-la a làmines fines.


Muntatge

 En el plat de servir, col·loqueu-hi amb l’ajut d’una anella d’emplatar, una primera capa amb làmines de poma, a sobre poseu-hi una segona amb filets de seitó i seguidament una tercera i una quarta capa amb els dauets de pebrot i d’albergínia respectivament. Acabeu amb una nova capa de làmines de poma i acabeu-ho amb els tallets de pernil. Acompanyeu-ho, en aquest cas amb canonges, amaniu-ho amb la vinagreta d’olives negres ... i gaudiu-ho de gust  

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails