15/8/12

PASTÍS DOLÇ D’ AMETLLES I CARBASSÓ


Aquesta és una entrada preprogramada per avui dia 15 .... per fer-la coincidir amb la recepta del 15 d'aquest mes d'agost ... que va de carbassons ....  i aquesta proposta,  tot i que és dolça .. i ben dolça...
en porta...  






Despatxeu:

* 500 g de carbassó 
* 2 ous
* 200 g de farina
* 100 g de mantega
* 100 g de sucre + 1 got
* La pell ratllada d’una llimona
* 1/2 sobret de llevat en pols
* Un ragolí de llet
* Un grapat d'ametlles filetejades
* Sucre de llustre


PREPARACIÓ:

1.-Netegeu el carbassó i el peleu grollerament, conservant aproximadamentl la meitat de la seva pell. Ratlleu-ho i poseu-ho en un recipient amb mig got sucre. Barregeu-ho bé, tapeu-ho i ho deixeu marinar a la nevera d’un dia per l’altre.

2.- En un bol i unes varetes elèctriques, barregeu-hi la mantega amb el sucre. Afegiu-hi els ous, un per un, fins que estiguin ben integrats. Incorporeu-hi la ratlladura de la llimona, i la farina tamisada amb el llevat. Un cop la massa llesta incorporeu-hi un rajolí de llet, fins que ens quedi d’una textura una mica més compacta que quan fem el clàssic pa de pessic de iogurt,  suficient per tal de que el pes del carbassó no s'enfonsi a la massa.

3.-Preparem el motlle i aboquem la massa. Per sobre hi posem el carbassó ratllat, lleugeramenrt escorregut del liquid que ha deixat anar, però de forma que quedi "sucós". Empolsineu amb el mig got de sucre restant pel damunt i cobriu-ho amb una capa d'ametlles filetejades.

4.-Enforneu-ho uns 10-15 minuts a uns 170 º. Un cop el pa de pessic cuit, poseu uns moments el gratinador per tal de acabar de torrar les ametlles, deixant la capa de carabassó lleugerament sucosa. Deixeu-ho refredar abans de desmotllar-ho i reservar-ho a la nevera. Encara és més bo d’un dia per l’altre. Empolsineu-ho amb una mica de sucre de llustre abans de servir-ho

10/8/12

MELMELADA DE PRUNA I POMA



En Cisco, un dels meus cunyats, té un veí que a la seva parcel·la hi té plantada una immensa prunera, tan propera a la tanca de separació de les dues finques, que bona part de les branques, fulles....  i fruits, van a parar directament a la seva ;-)) ... bé, el cas és que l'altre dia, en Cisco, va presentar-se a casa amb una caixa plena d’unes madures i delicioses prunes vermelles, acabades "de caure" de l'arbre ... un obsequi així, a pocs dies d'emigrar per vacances, requeria una solució....  i  fer-ne una conserva, la millor opció.

.... tot i que a casa, no som molt de melmelades, aquest cop he de dir-vos que ha estat tot un èxit, una melmelada diferent, poc dolça_mig àcida, que ha agradat a tothom, i que ens fara las delicicies un cop tornem, de nou, a ser per casa .... 

Bones vacances a tothom, que tingueu un magnífic agost.... i fins aviat!



Font: La cuchara de Neter


Despatxeu:

-600g de prunes
-250g de pomes
-400g de sucre
-1 llimona
-1 beina de vainilla

Preparació (amb Thermomix ):

1.- Poseu en el vas, el sucre i la pell de mitja llimona i en feu pols durants uns instants a velocitat 10.
2.-Incorporeu-hi les prunes, pelades i despinyolades, i les pomes, a bocins amb la seva pell però sense el cor. Afegiu-hi el suc de la llimona i tritureu-ho a velocitat 7 uns segons. 
3.-Incorporeu-hi la beina de vainilla oberta per la meitat, i programeu 40 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. 
4.-Al cap d’aquesta estona retireu la beina de vainilla i ja podeu omplim els pots que prèviament s’hauran esterilitzat bullint-los durant 30 minuts. Tanqueu-los  i els torneu a posar en aigua bullint durant 20 minuts, per tal de que es faci el buit.. Deixeu-la refredar i ja està llesta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails