22/9/12

GALETES AL PARMESÀ, AMB PESTO,TOMÀQUET CONFITAT I PERNIL


Cal dir que més que dificultat, que no tenen cap, aquestes galetes són una mica entretingudes, porten la seva estona fer-les ... i si no tens els tomàquets confitats prèviament - que també és una magnífica alternativa- no serveixen per improvisar, ... però treure-les en un pica-pica o uns entrants informals .. desapareixen entre els hummmm..... de tothom!





Despatxeu:


Per a la massa:
-150 g de farina
-50 g de formatge parmesà ratllat
-100 g de mantega en pomada
-1 culleradeta d'orenga seca
-Una mica d'aigua
Per al pesto:
-30g de formatge pecorino o d’ovella curat ratllat
-100 g. de fulles d'alfàbrega
-30 g de formatge parmesà ratllat
-Unes 5-6 cullerades d’oli d’oliva
-1-2 grans d’all
-Un grapadet de pinyons
-1 nou de mantega
Per a els tomàquets confitats
-100 g de tomàquets
-Sal, Pebre i un polsim de sucre
-Farigola, romaní.....
-100 g de pernil salat
-Formatge parmesà en làmines
 
 

Preparació:


1.-Per a la massa.- Poseu la farina, la mantega en pomada, l'orenga i parmesà en un bol. Barregeu-ho  fins que la massa formi una bola, afegiu-hi una mica d'aigua si és necessari. Emboliqueu-ho amb paper film i reserveu-ho a la nevera, al menys 1 hora.
Escalfeu el forn a 180 º C. Estireu la massa fins a un gruix d’uns 3-4 mm. Talleu-la amb un tallador de galetes, en cercles de 4-5 centímetres de diàmetre. Dipositeu-los en una safata amb paper d’enfornar, punxeu la part superior de les galetes amb una forquilla, i cuineu-les uns 15  minuts

2.- Per a els tomàquets confitats.- Escaldeu uns segons els tomàquets. Peleu-los i talleu-los en quatre bocins i en retireu les llavors. Dipositeu-los sobre una safata d’enfornar. Lamineu els grans d’all. Dipositeu sobre cada pètal de tomàquet una làmina d’all uns brins de farigola, romaní.... i amaniu-ho amb un polsim de sucre de sal i un bon raig d’oli. Enforneu-ho a 85-90 ºC durant un parell d’hores. Reserveu-ho

3.-Per al pesto.- Tritureu tots els ingredients fins aconseguir la textura desitjada.

Muntatge

Esteneu sobre cada galeta al parmesà, una culleradeta de salsa pesto, poseu-hi a sobre un pètal de tomàquet confitat amb la làmina d’all, una mica de pernil salat, un encenall de parmesà i amaniu-ho amb una mica d’alfàbrega fresca i l’oli de confitar els tomàquets .

16/9/12

COPA DE XOCOLATA BLANCA AMB CREMA DE COCO I PINYA


Tot i que la quotidianitat ha entrat_ i a tot drap_  juntament amb el mes de setembre, i el ritme d'activitats diàries vol que oblidem ràpidament les ultimes vacances, sembla que aquest any, i sense saber massa perquè, un cert relax compraent sembla resisitirse, una mica més que altres anys, en aquest període postvacional,.... i així gairebé sense adonar-se ens trobem de nou en el dia 15 _ a mig mes_ i com una quotidianitat més amb la seva recepta: la del 15, .... que aquest mes és encara més ineludible ... doncs va de xocolata ...







Font: Mey Hoffman


Despatxeu:

Per a la crema de xocolata blanca:
- 170 g de xocolata blanca
- 115 g de llet
- 3 g de gelatina en pols
- 20 g d'aigua
- 200 g de nata semimuntada
Per a la crema de coco:
- 250 g de nata
- 250 g de polpa de coco
- 6 rovells d'ou
- 90 g de sucre
- 2 fulls de gelatina
Per al cristal·lí de pinya:
- 4 talls prims de pinya baby
- aigua, sucre i llimona
- pinya baby tallada a daus
- sucre fos

Preparació

1.- Poseu la xocolata blanca tallada a trossos en una safata sobre un Silpat i deixeu-la coure al forn durant 30 minuts a 120 graus. Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i una mica de suc de llimona i deixeu-ho coure fins que es formi un caramel. 

2.-Per fer el cristal·lí de pinya, poseu els talls de pinya en una safata de forn sobre un Silpat, unteu-les amb el caramel i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 45 minuts. Seguidament, gaurniu-les amb el sucre fos per sobre, fent una mena de fils i deixeu-ho refredar. 

3.-Per fer la crema de xocolata blanca, poseu en un cassó la llet, la nata i la gelatina en pols ja dissolta en aigua i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull.  Després, afegiu-hi la xocolata blanca torrada i tritureu-ho amb el túrmix. Tot seguit, ompliu una copa fins a la meitat amb la crema de xocolata i deixeu-la refredar a la nevera durant una estona.

4.- En un cassó poseu-hi la polpa de coco i la nata, deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull, retireu-ho del foc i reserveu-ho. Per fer la crema de coco, poseu en un cassó els rovells i el sucre i remeneu-ho bé amb un batedor. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el coco bullit amb la nata i la gelatina, ja remullada i escorreguda, remeneu-ho amb el batedor i deixeu-ho coure a foc suau fins que espesseixi. Finalment, traieu la copa amb la crema de xocolata de la nevera, cobriu-la amb la crema de coco i torneu-la a deixar refredar a la nevera durant 15 minuts més. 

Muntatge 

Per servir, poseu els daus de pinya sobre la copa i guarniu la copa amb el cristal·lí de pinya

4/9/12

AMANIDA CÈSAR


Estic convençut de que com jo, heu tornat de les tan desitjades vacances d'estiu amb algun quilet de menys ... així és que no us importara començar aquest període postvacional amb una amanida, però una amanida de les que no entren en els manuals hipocalòrics .. tot un clàssic en amanides.... l'amanida Cèsar,  reversionada sota la óptica del xef Dani Muntaner,... una freca versió per afrontar amb optimisme el retorn postvacacional...







Despatxeu:

-300 g d'enciam romà
-1 pit de pollastre desossat
-100 g de cansalada fumada
-1 baguet
-100 g de formatge parmesà
-100 ml d'oli d'oliva verge
-2 rovells d'ou
-2 filets d'anxova en oli
-1 culleradeta de mostassa
-1 gra d'all
-1 cullerada de suc de llimona
-Porradell
-Sal
-Pebre blanc


Preparació

1.-Talleu quatre llesques primes, longitudinals, del pa de baguet i col.loqueu-les recobrint l'interior de quatre motlles cilindrics individuals i torreu-les al forn a 180º C fins que siguin cruixents. Deixeu-les refredar i pinteu-les amb una mica d'all picat amb unes gotes d'oli.

2.- Salpebreu i cuineu el pit de pollastre a la planxa amb un rajolí d'oli. Deixeu-ho refredar i talleu-ho a rodanxes primes

3.- Talleu la cansalada fumada a bastonets i fregiu-la fins que quedi rossa i cruixent. Poseu-la al damunt d'un paper absorbent per recollir el greix sobrer.

4.- Netegeu i trossegeu les fulles d'enciam.

5.- Talleu en encenalls la meitat del formatge, i en ratlleu finament la resta

6.- Per a la salsa.Tritureu els filets d'anxova amb els rovells, el suc de llimona, la mostassa, l'all amb un pessic de sal i de pebre blanc. Afegiu-hi l'oli a mesura que ho tritureu, com si muntésiu una maionesa. Afegiu-hi el formatge ratllat i barregeu-ho bé.

7.- En un bol barregeu-hi l'enciam, el pollastre,la cansalada els encenalls de formatge,  afegiu-hi la salsa i barregeu-ho.


Muntatge

Col.loqueu un cilindre del pa torrat a cada plat i ompliu-ho de l'amanida. Afegiu-hi unes tiges de porradell per sobre i un cordo de salsa al voltant

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails