28/2/13

CREMA DE MONIATO AMB XIPS DE PATATA VIOLETA I OLI D’ALFÀBREGA




Feia dies que no apareixia per aquí cap presentació en gotet.... així doncs avui recupero aquesta crema de moniato, guarnida amb uns vistosos i elegants xips de patata violeta, que es va quedar traspaperada de la passada temporada. No sé si encara trobareu cap moniato a les vostres botigues, per tastar-la ja; peró si no és així, no us penedireu gens ni mica si  poseu aquesta proposta en un lloc preferent a la llista de pendents per a la propera vegada que els tingueu a mà...


P.D. -juny14-.  Aquesta recepta ha estat premiada en la 15a edició del Concurs de Cuina Bonpreu-Esclat i la revista Cuina, d''entre més de 7.000 receptes presentades a l'edició d'enguany, i serà publicada en un recull de les propostes escollides pel jurat, que la organització del concurs editarà properament... Una magnifica noticia!!





Despatxeu

-1 ceba
-1 porro
-2 grans d’all
-700 g de moniatos pelats
-1 l de brou de verdures
-150 ml de nata líquida
-2 cullerades de mantega
-1-2 patates violetes
-sal
-pebre negre
-2 branquetes d’alfàbrega
-Llavors de sèsam negre
-oli d’oliva verge extra


Preparació

1.- Escaldeu les fulles d’alfàbrega i refresqueu-les immediatament

2.-Escorreu-ho bé i tritureu-ho amb una mica d’oli d’oliva, coleu-ho amb un colador fi i reserveu-ho

3.-Renteu les patates violetes, eixugueu-les i talleu-les finament, amb l’ajuda d’una mandolina. Fregiu-les amb oli d’oliva abundant, ben calent, poseu-les en un paper absorbent, saleu-les i reserveu.

4.-Netegeu el porro i peleu la ceba, pique-los i sofregiu-los en una olla.

5.- Passats uns 10 min, afegiu-hi el moniato tallat petit, continueu la cocció uns 10 min més i mulleu-ho amb el brou de verdures

6.- Feu que arrenqui el bull i coeu-ho uns 20 min, tritureu-ho amb una batedora afegiu-hi la nata, salpebreu-ho, feu que torni a arrencar el bull, troneu-ho a triturar i coleu-ho amb un colador xinès 

7.-Si la crema queda molt espessa hi podeu afegir una mica més de brou.

8.- Torneu a escalfar la crema i sense que arribi a bullir, afegiu-hi la mantega remeneu-ho bé i serviu-ho amb els xips de patata violeta i l’oli d’alfàbrega i unes llavors de sèsam negre

21/2/13

TARTA FINA DE POMA AL GINGEBRE



La poma .. sigui quina sigui la forma cuinar-la, de presentar-la, o combinar-la .. Sempre deliciosa! ....... com en aquesta fina capa de pasta de full d'avui, amb el subtil toc exòtic del gingebre ----: deliciosa!



Despatxeu:

-1 Base de pasta de full
-2 pomes
-3 cullerades de melmelada d'albercoc
-1/2 culleradeta de gingebre en pols
-Sucre de llustre


Preparació:

1.-Preescalfeu el forn a 180 ºC

2.-Peleu i retirar les llavors de les pomes i talleu-les a rodanxes.

3.-Barrejeu el gingebre amb la melmelada d'albercoc.

4.-Talleu la base de pasta de full a la mida de la base del motlle i punxeu la superfície amb una forquilla. Escampeu la melmelada amb el gingebre sobre la base i disposeu-hi per sobre els talls de poma. Empolsineu-ho amb sucre de llustre i enforneu-ho uns 20 minuts.

14/2/13

CREMA DE VAINILLA I MADUIXES



Qui no ha tingut cap fiasco entre fogons? ... segur que tots .... I quants  us heu entretingut en fer-hi una una sessió fotogràfica? ... doncs, menys .. I a publicar-los.??? ... doncs, ...
Doncs si!! ..., També hi ha qui.... i d'això va  "Les mejores catástrofes culinarias de Printerest". Un magnific post de "El Comidista". Un recull de fotos comparant el resultat aconseguit a l'hora de cuinar un plat, amb el model esperat,...  segur que us farà passar una estona més que divertida ... i potser fins i tot us hi podreu sentir una mica -tant sols una mica-,  identificats....
Quelcom de semblant m'ha passat amb aquesta magnífica proposta d'avui, del petit dels germans Roca. Uns pètals de làmines de maduixes dessecats, que ... que segur que al “Celler de Can Roca” surten increïbles, saborosos, dolços i cruixents .... però a casa meva, us puc assegurar que, d'un bon grapat de maduixes, només vaig poder aprofitar just els pètals que veieu a la foto, i tampoc van ser de l'altre món, .... els altres? ... doncs com els que es veuen el post d'abans...  Afortunadament, amb unes làmines de maduixes, sense dessecar,com acompanyament  també van sortir deliciosos ....
Així que aquí us deixo la recepta tal i com la vaig sentir explicar a en Jordi Roca. Però si voleu deshidratar uns pètals de maduixes, espero que tingueu més sort que jo  ... i ens ho podeu explicar com ... i si no, i si així ho preferiu, ja ho sabeu al bloc de "las mejores catàstrofes"....;-))




Despatxeu:

Per a la crema de vainilla:
-37 gr. de nata líquida
-125 gr de llet
-50 gr de sucre
-5 rovells d'ou
-1 ou sencer
-1 beina de vainilla
Per a la infusió de maduixes:
-1 kg de maduixes
-100 gr de sucre

Elaboració:

1. - En un cassó poseu-hi a bullir la nata i la llet. Incorporeu-hi les llavors de la beina de vainilla i fora del foc, deixeu-ho infusionar una estona.

2. - En un bol amb els rovells d'ou, l'ou sencer i el sucre, i amb l'ajuda d'un batedor, blanquegeu-ho lleugerament. Incorporeu-hi, sense deixar de remenar, el cassó amb la llet i la nata.

3.-Passeu-ho per un colador, i ompliu les flameres, (millor motlles individuals d’alunini d’un sol us). Preescalfeu el forn a 85 º, i introduir-hi directament al forn -no cal fer-ho al bany maria- fins que quallin. Reserveu-ho a la nevera un cop temperats.

4.-Talleu un grapat de maduixes a làmines fines, disposeu-les sobre un silpat i poseu-les- a deshidratar al forn a baixa temperatura, a uns 100 º, durant unes 4 hores. Reserveu-ho.

5.- Partiu en dos o tres trossos la resta de les maduixes i juntament amb el sucre i amb els retalls que hagin sobrat després de fer les làmines, poseu-les en un bol. Tapeu-ho bé amb paper film i coure-les al vapor,  tot posant-lo, com si de la tapa es tractés, sobre d'un bol al foc amb aigua bullint. Deixeu-ho fins que les maduixes deixin anar el seu suc i es dissolgui amb el sucre. Coleu-ho i reserveu la infusió de maduixes.

Muntatge:

Desemmotlleu els flams, i cremeu la superfície amb un cremador i una mica de sucre. Poseu-ho al plat de servir i decoreu-ho amb làmines de maduixa deshidratades, clavades al seu voltant. Servir-ho acompanyat de la infusió de maduixes.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails