21/3/13

TARTALETA KANDINSKY


... quan va aparèixer a la taula de casa, algú d'entre els comensals va dir que aquesta tartaleta li recordava una pintura d'en Kandinsky ... no ho sé, jo no entenc gaire d'art .. però li ha quedat el nom, molt més "chic" que el de "Tartaleta De Verdures", que en realitat és del que es tracta .... sense cap més misteri ... tot i que .... 
...tot i que, no puc negar-vos que en algun moment, mentre ho preparava, es van creuar pel meu cap el monjo Zen, repassant amb cura les línies del seu jardí de sorra, o el monjo budista confeccionant amb ordre i paciència seu mandala ... vaja, sense misteri, però a un pas d'una autèntica experiència artístico-estetica, i sense sortir de la cuina ... i a més, està delciosa!






Despatxeu:

-1 base de pasta brisa o de full
-1 ou
-100 gr mozzarella ratllada
-100 ml de nata líquida
-Sal i pebre
-Oli d'oliva
-1 carbassó
-1 albergínia
-2 pastanagues

Preparació:

1.-Folreu el motlle de la tartaleta amb la base de la pasta brisa/de full, i coure-la en blanc durant uns 20 minuts.

2.-Talleu tires de carbassó, d’albergínia i de pastanaga amb l’ajud d’una mandolina. Passeu les tires d’albergínia per una paella amb rajolí d’oli durant  uns instants. Reserveu-les sobre un paper de cuina absorbent. Escaldeu les tires de carbassó i de pastanaga, per separat, en una olla amb aigua salada. Després de 3 minuts de cocció, retireu-les  i talleu la cocció en aigua freda. Reserveu-les  sobre un paper de cuina absorbent.

3.-Barregeu l’ou, el formatge i la nata, rectifique-ho de sal/pebre i ompliu la base de la tartalet. Superposeu-hi les tires de verdures, tallades totes iguales_ d'uns 11 cm. aprox_, i alterneu-les, barrejant colors i disposició, segons el vostre gust.  Afegir-hi una mica de sal i de pebre i cuineu-ho durant uns 20 minuts més.

18/3/13

BOMBONS DE BACÓ



El "Memòries d'una Cuinera"ens proposa per aquest mes els bombons.....per aqui trobareu  algunes propostes,....de gelats amb fruita, .... amb xocolata blanca i coco... o de més sofisticats, amb foie, ....però si voleu una combinació sorprenent ... és aquesta! 
.... quan la vaig trobar per la xarxa em va deixar amb unes  ganes enormes de saber com seria el gust final d'aquesta estranya i suggestiva addició .... el meu referent més proper el tindria amb  la xocolata amb oli i sal ....i és esplèndid! .... així és que és feia necessari el tastar-ho ... quin plus seria el més sorprenent?... el regust del bacó...? seva textura cruixent ...?  no trigueu en tastar-ho.... us sorprendran!!





Despatxeu:


-200 grams de xocolata negra

-100 grams de bacó a talls
 

Preparació:


1.-Talleu el bacó a bocins i fregiu-los fins que siguin ben torrats i cruixents. Deixeu-ho refredar sobre paper de cuina absorbent per tal de retirar l’excés d’oli, i un cop freds, passeu-ho per la picadora fins fer-ne pols de bacó.
 
2.-Foneu la xocolata al microones o al bany maria, i recobriu amb la xocolata totes les parets dels motlles de bombons i deixeu-ho en fred per tal que s’endureixi. Recupereu la xocolata sobrant del procés anterior, escalfeu-la de nou i afegiu-hi el pols cruixent de bacó, remenant-ho .


3.-Recupereu els motlles i els acabeu d’omplir amb la barreja de xocolata-bacó.
 
4.- Introduiu-ho de nou a la nevera fins que s’endureixi de nou. Desemmotlleu-ho amb cura

12/3/13

PASTÍS D’AMETLLES AMB FRUITA CONFITADA


un magnífic pastís,.... consistent, si, però ideal per assaborir-ho a petites dosis i sense renunciar a una copeta de vi dolç d'acompanyament ... 




Font: Restaurant, Tribia. Masquefa


Despatxeu: 

-500 gr de sucre
-500 cc d aigua
-100 g de panses
-100 g d'orellanes
-100 g de prunes sense pinyol
-200 g de farina d'ametlles
-200 g de sucre
-6 ous
-Ratlladura d'una llimona
-Ratlladura d'una taronja
-Canyella en pols
-Sucre de llustre

Preparació:

1.-En un cassó al foc, feu un almívar amb el sucre i l'aigua. Trossegeu la fruita i incorporeu-la a l'almívar. Deixeu-ho uns 5 minuts, retireu el cassó del foc i deixeu-hi confitant la fruita fins que l'almívar es refredi (o millor, fins al dia següent).

2.- En un bol, blanquegeu els ous amb el sucre fins que dobli el seu volum. Incorporeu-hi la farina d'ametlles, un pessic de canyella en pols i la ratlladura de llimona i de taronja. Ompliu el motlle prèviament encamisat, i repartiu-hi els bocins de fruita, ben escorreguts de l'almívar.

3.-Preescalfeu el forn a 180 º i coure-hi el pastís  durant uns 20 minuts.  Passada aquesta estona, deixeu entebeir, desemmotlleu i decoreu-ho amb sucre de llustre per sobre.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails