24/6/13

GOTET DE SOPA DE PERA AL GINGEBRE





El passat diumenge dia 9 de juny, a l'Auditori de Barcelona es va celebrar "La fàbrica del Menjar Solidari". Un imaginatiu espectacle culinari, organitzat per Ferran Adrià en solidaritat amb el Casal dels Infants. Un nou tipus de xou, divertit i familiar en el que els protagonistes dalt de l'escenari van ser els millors cuiners d'aquest país. L'Albert Adrià, en Nandu Jubany, el Carles Gaig, la Mey Hofmann, el Chirtian Escribà, la Carme Ruscalleda i el reconegut mundialment com el millor cuiner del moment, en Joan Roca, que juntament amb el mateix Ferran Adrià, van divertir-nos amb les seves imaginatives propostes i creacions culinàries i amb unes espectaculars posades en escena acompanyades del característic humor de l'actor Cesc Casanovas, el doble del Ferran a "Polònia" de TV3, i el seu inestimable mindundi, en Roger de Gràcia. El resultat va ser una una gran tarda de diversió, i el més important, una memorable iniciativa,  amb més de 100.000 € de recaptació per un projecte ciutadà que treballa des de fa ja 30 anys per transformar la vida dels nens i joves del Raval Barceloní, que fa encara més emotiva la generositat i l'esforç de tots els col·laboradors, presentadors, animadors i cuiners. 

No cal dir que participar  en aquest espectacle, compartir durant uns minuts aquest grandiós  Auditori de Barcelona amb tots aquests cracks, ​i estar allà dalt de l'escenari , explicant al mateix Ferran Adrià una senzilla proposta, com són els "Gotets de xocolata amb puré de peres al cava rosat" amb els que em vaig presentar al “concurs de receptes amb fruita” que el mateix Ferran en col.laboració amb "La Vanguardia", va organitzar per aquest espectacle,  i que el jurat del concurs va considerar com la guanyadora,... va ser per a mi, un GRAN I MAGNIFIC PREMI !!!!.... tot un inesperat, emocionant i divertidíssim gran premi ... !!!






.....I per no deixar aquesta fruita, avui una nova proposta amb pera ... un xarrup, un petit tast  amb un delicat sabor tai....




Font: Sonia, L’exquisit




Despatxeu: (per uns 12 gotets)

-2 peres
-Una ceba tendra petita
-2 grans d'all
-100 cc de llet de coco
-600 cc de brou de verdures
-Oli i sal
-Una nou de mantega
-Gingebre en pols
-Caiena en pols
-Curri en pols
-12 gambes
-Cibulet fresc


Preparació

1. - En una paella, amb un rajolí d'oli sofregiu-hi lleugerament un gra d’all triturat i incorporeu-hi el caps  i les cloves de les gambes. Salteu-les uns instants i incorporeu-hi un cullerot del brou de verdures. Deixeu-ho coure uns minuts. Coleu i recupereu els sucs. En la mateixa paella amb unes gotes més d'oli, salteu les cues de les gambes. Incorporeu-hi el brou colat, un parell de cullerades de llet de coco i una punta de gingebre en pols.  Deixeu coure un parell de minuts més. Separeu les cues de les gambes i recuperar el brou.

2. - En una cassola amb una mica d'oli i mantega, sofregiu-hi lleugerament la ceba i l’all picat ben fi. Incorporeu-hi les peres pelades sense llavors i tallades, amb la resta del brou vegetal, la llet de coco. Deixeu-ho coure a foc mitjà uns 20 minuts. Incorporeu el brou de coure les gambes. Tritureu i rectifiqueu-ho de sal, caiena, gingebre i curri.


Muntatge

Punxeu cada gamba en una broqueta. Ompliu els gotets amb la sopa de pera al gingebre, empolsineu-ho amb una mica de cibulet fresc tallat i decoreu-ho amb la broqueta de gamba. Servir-ho fred o a temperatura ambient

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails