16/2/14

PASTÍS NEGRONI: pa de pessic de taronja,mousse de taronja i gelatina de negroni


A la Florència dels anys 20, una de les ciutats preferides per a les trobades de l'alta societat aristocrarica del moment, el comte Camilo Negroni, "avorrit" a les reunions, de prendre sempre el còctel de moda de l'època: l'Americà, va decidir, amb el seu barman, "animar-ho" una mica afegint-hi al vermut negre amb Campari, la mateixa proporció de Dry Gin .... i va néixer el Negroni!!. Una combinació gairebé  centenària, que ha esdevingut un dels còctels favorits tant entre aficionats, coneixedors o barmans de tot el món....i és que el Negroni expressa, segons els experts, la màxima del còctel: el tot ha de ser més que la suma de les parts. ... Més enllà del gin, del vermut o el Campari, més enllà de l'alcohol... hi ha el Negroni!!.... the one and only....!!

...i vet aquí un gat , vet aquí un gos... que, ara, el negroni, en un pastis..... s'ha fos...







Despatxeu:

Per al pa de pessic de taronja
-100gr de mantega en pomada
-250gr de sucre
-3 ous.
-300gr de farina amb llevat incorporada
-120ml de suc de taronja
-2 cullerades de pasta natural de taronja
Per a la mousse de taronja
- 200 ml de suc de taronja
- 115 gr de sucre
- 3 ous
- 1 sobre de gelatina en pols
- 200 gr de creme fraiche
- 60 ml de nata per muntar 35% m.g.
- 25 gr de sucre de llustre
- Ratlladura d'una taronja
- 1 rajolí de cointreau
Per a la gelatina de negroni
-20 cc de vermut negre
-20 cc de ginebra
-20 cc de campari
-10 cc d’aigua
-1/4 de cullereta de pasta natural de taronja
-1 full de gelatina
-La ratlladura d’una taronja

Preparació

1.- Per al pa de pessic de taronja. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Blanquegeu la mantega  amb el sucre i incorporeu-hi els ous, un a un, batent-ho bé. Baixeu la velocitat de la batedora i afegiu-hi la farina en 3 o 4 tongades, combinant-ho  amb el suc de taronja per tal de que es vagin incorporant els ingredients i a la mescla no hi quedin grumolls. Finalment afegiu-hi les cullerades de pasta de taronja i batiu-ho uns moments més. Ompliu un motlle prèviament engreixat i  coeu-ho al forn, aproximadament uns 30-40 minuts, o fins que veiem que un escuradents en surti net. Un cop freda talleu-la per la meitat per tal de tenir dues bases més fines. Reserveu-ne una. L’altra la podeu congelar per una altra ocasió

2.- Per a la mousse de taronja. En un  cassó, escalfeu el suc de taronja amb el rajolí de licor, un cop tebi incorporeu-hi la gelatina sense deixar de remenar. Reserveu-ho. Separeu les clares dels rovells. En un primer bol, munteu els rovells amb el sucre  fins que doblin el seu volum. Tireu-hi la ratlladura de taronja, remeneu-ho i reserveu. en un segon bol, munteu-hi les clares i reserveu-les. I finalment en un tercer, barregeu-hi la creme fraiche, la nata i el sucre de llustre  i semimonteu-ho. 
Primer barregeu el suc de taronja amb la gelatina amb als rovells blanquejats. Després poc a poc. incorporeu-hi alternativament i en varies tongades, les clares i la nata fins obtenir una barreja uniforme.

3.- Per a la gelatina de Negroni. En un cassó escalfeu la ginebra, el vermut, el campari , l’aigua i les ratlladures de la pell d’una taronja. Desfeu-hi una mica de pasta de taronja, i incorporeu-hi la gelatina previament rehidratada.

Muntatge

Folreu les parets d’un motlle desmuntable de 20 cm, amb acetat o paper de forn. Col.loqueu-hi la base del pa de pessic pessic i xopeu-ho amb una mica d’almívar fet amb  parts iguals de sucre i d'aigua amb un rajolí de cointreau. Aboqueu-hi la mousse de taronja i deixeu-ho reposar tota la nit a la nevera.
Al dia següent farem la gelatina de negroni i l’abocarem per sobre de la capa de mousse de taronja ja ben solidificada i freda. Reserveu-ho de nou a la nevera unes 2 o 3 hores més.
També es podria congelar sencer i retirar-ho del congelador un parell d’hores abans del seu consum

10 comentaris:

  1. No he tasta el còctel Negroni, però segur que convertit en un pastís m'agrada i més tenint en compte que els pastissos tipus mousse son dels meus preferits i m'agrada variar de sabors.
    Com m'agradaría tenir una cullera a mà i travessar la pantalla!
    Petons.

    ResponElimina
  2. yo tampoco lo he probado nunca el coctel Negroni pero esta version en pastel que te has marcado esta tremendo y irresistible con solo verlo¡
    Bona setmana
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Que tiempo no pruebo el negroni!....si se me habia olvidado su existencia......me como un buen trozo y digo.,.,......SALUD!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  4. Un altre que no la tastat mai. La teva versió en pastis segur que deliciosa. Petons

    ResponElimina
  5. Sí senyor, hi ha vida més enllà del gintonic!!!!
    M'encanten les postres que versionen còctels i en format pastís ha de ser molt bo.

    ResponElimina
  6. Uauuuuuu una passada de recepta i segur que de sabor també ho és ;) Ja l´he copiada jejeje

    ResponElimina
  7. No soc molt de coctels llevant el gin tonic que m'agrada molt, aixi que el negroni será el proxim còctel.a tastar
    La versió pastis será bonissima.
    Un abraç

    ResponElimina
  8. Una passada de pastís! la gelatina de negroni m'encanta!! molt original! petó

    ResponElimina
  9. Alfons, esto ha sido fechazo a primera vista...es todo un espectáculo!! Con tu permiso me llevo la receta y te felicito por ella. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  10. Uhmmm!!! Ha de ser una delicia. Directe a pendents...
    Una abraçada

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails