27/2/14

ROQUEMOLE


Del guacamole al roquemole ......., una mateixa idea i un nou sabor a partir d'uns alvocats madurs, ..... per divertir-se a taula sense complicacions, bé sigui per acompanyar un vermutillo, en un pica pica informal o uns entrants, ... ..... senzill ràpid i deliciós!!







Despatxeu:

-2 alvocats madurs
-80 gr de formatge roquefort
-1 iogurt grec
-1/ 2 ceba tendra
-1 tomàquet ratllat
-Pebre negre
-Pebre vermell dolç fumat
-Suc de llimona
-Sal
-Tabasco (opcional)


Preparació

1.- Peleu i despinyoleu els alvocats. Poseu-los en un bol amb unes gotes de suc de llimona, el iogurt i el formatge a bocins. Amb l'ajuda d'una forquilla aixafeu-ho i remeneu bé fins a convertir-ho en una massa homogènia. Afegiu-hi la ceba ben picada, el tomàquet ratllat i amaniu-ho amb sal, pebre, pebre vermell i tabasco al gust. Serviu-ho amb unes torradetes .

16/2/14

PASTÍS NEGRONI: pa de pessic de taronja,mousse de taronja i gelatina de negroni


A la Florència dels anys 20, una de les ciutats preferides per a les trobades de l'alta societat aristocrarica del moment, el comte Camilo Negroni, "avorrit" a les reunions, de prendre sempre el còctel de moda de l'època: l'Americà, va decidir, amb el seu barman, "animar-ho" una mica afegint-hi al vermut negre amb Campari, la mateixa proporció de Dry Gin .... i va néixer el Negroni!!. Una combinació gairebé  centenària, que ha esdevingut un dels còctels favorits tant entre aficionats, coneixedors o barmans de tot el món....i és que el Negroni expressa, segons els experts, la màxima del còctel: el tot ha de ser més que la suma de les parts. ... Més enllà del gin, del vermut o el Campari, més enllà de l'alcohol... hi ha el Negroni!!.... the one and only....!!

...i vet aquí un gat , vet aquí un gos... que, ara, el negroni, en un pastis..... s'ha fos...







Despatxeu:

Per al pa de pessic de taronja
-100gr de mantega en pomada
-250gr de sucre
-3 ous.
-300gr de farina amb llevat incorporada
-120ml de suc de taronja
-2 cullerades de pasta natural de taronja
Per a la mousse de taronja
- 200 ml de suc de taronja
- 115 gr de sucre
- 3 ous
- 1 sobre de gelatina en pols
- 200 gr de creme fraiche
- 60 ml de nata per muntar 35% m.g.
- 25 gr de sucre de llustre
- Ratlladura d'una taronja
- 1 rajolí de cointreau
Per a la gelatina de negroni
-20 cc de vermut negre
-20 cc de ginebra
-20 cc de campari
-10 cc d’aigua
-1/4 de cullereta de pasta natural de taronja
-1 full de gelatina
-La ratlladura d’una taronja

Preparació

1.- Per al pa de pessic de taronja. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Blanquegeu la mantega  amb el sucre i incorporeu-hi els ous, un a un, batent-ho bé. Baixeu la velocitat de la batedora i afegiu-hi la farina en 3 o 4 tongades, combinant-ho  amb el suc de taronja per tal de que es vagin incorporant els ingredients i a la mescla no hi quedin grumolls. Finalment afegiu-hi les cullerades de pasta de taronja i batiu-ho uns moments més. Ompliu un motlle prèviament engreixat i  coeu-ho al forn, aproximadament uns 30-40 minuts, o fins que veiem que un escuradents en surti net. Un cop freda talleu-la per la meitat per tal de tenir dues bases més fines. Reserveu-ne una. L’altra la podeu congelar per una altra ocasió

2.- Per a la mousse de taronja. En un  cassó, escalfeu el suc de taronja amb el rajolí de licor, un cop tebi incorporeu-hi la gelatina sense deixar de remenar. Reserveu-ho. Separeu les clares dels rovells. En un primer bol, munteu els rovells amb el sucre  fins que doblin el seu volum. Tireu-hi la ratlladura de taronja, remeneu-ho i reserveu. en un segon bol, munteu-hi les clares i reserveu-les. I finalment en un tercer, barregeu-hi la creme fraiche, la nata i el sucre de llustre  i semimonteu-ho. 
Primer barregeu el suc de taronja amb la gelatina amb als rovells blanquejats. Després poc a poc. incorporeu-hi alternativament i en varies tongades, les clares i la nata fins obtenir una barreja uniforme.

3.- Per a la gelatina de Negroni. En un cassó escalfeu la ginebra, el vermut, el campari , l’aigua i les ratlladures de la pell d’una taronja. Desfeu-hi una mica de pasta de taronja, i incorporeu-hi la gelatina previament rehidratada.

Muntatge

Folreu les parets d’un motlle desmuntable de 20 cm, amb acetat o paper de forn. Col.loqueu-hi la base del pa de pessic pessic i xopeu-ho amb una mica d’almívar fet amb  parts iguals de sucre i d'aigua amb un rajolí de cointreau. Aboqueu-hi la mousse de taronja i deixeu-ho reposar tota la nit a la nevera.
Al dia següent farem la gelatina de negroni i l’abocarem per sobre de la capa de mousse de taronja ja ben solidificada i freda. Reserveu-ho de nou a la nevera unes 2 o 3 hores més.
També es podria congelar sencer i retirar-ho del congelador un parell d’hores abans del seu consum

8/2/14

GOTET DE CREMA SAFRANADA I DE XOCOLATA


El safrà, l'or vermell. Una de les espècies utilitzades des de més antic a la nostra cuina, y que avui en dia, per a nosaltres, és l'espècia més cara del món. Uns 3000 € / kg,... i no és estrany, doncs cal manipular més de 250.000 flors de safrà per obtenir  aquesta quantitat .... per això, és un producte molt temptador de ser adulterat amb altres flors i /o barrejat amb el safrà produït en altres llocs del món,... com Índia o Iran,- el productor més gran del món però amb un cost molt i molt inferior-, i que sovint ens l'ofereixen com si fos d'aquí,... i a preus del d'aquí.... 

He de dir-vos que el safrà d'aquesta recepta és iranià, comprat al gran basar de la plaça Naqsh- i Jahan, una de les places més grans i espectaculars del món, a Isfahan, ...  a preu iranià...!!!  ...i amb tots els olors, color i sabors dels millors safrans del món....











Despatxeu per a 6 persones :



Per a la crema de xocolata :
-225 g de xocolata , 70% de cacau
 25 cl de llet
-25 cl de nata líquida
-4 rovells d'ou
-80 g de sucre en pols

Per a la crema de safrà :
-1 beina de vainilla
-20 cl de llet
-3 cullerades de crema
-3 rovells d'ou
-50 g de sucre en pols
-1 mica de safrà en pols

Per a la decoració :
- Brins de safrà



Preparació 

1.-Per la crema de xocolata. En un cassó poseu-hi la llet i la nata a bullir . Piqueu la xocolata. Mentrestant, en un bol barregeu-hi els rovells d'ou i el sucre fins a obtenir una consistència cremosa però sense arribar a blanquejar. Incorporeu-hi suaument  la llet calenta tot remenant i torneu-ho  al foc, remenant-ho constantment amb una cullera de fusta. Procureu que no arribi a bullir. Quan la crema napi la cullera aboqueu-hi en tres tongades la xocolata. Remeneu-ho constantment per aconseguir una crema suau i homogènia. Ompliu la meitat dels gots i deixeu-ho refredar. Millor tota la nit .

2.- Per la crema de safrà. Rasqueu el interior d’una beina de vainilla. Poseu la llet en una cassola al foc amb les llavors,  la beina i afegiu-hi la nata. Escalfeu-ho fins que bulli .
En un bol, bateu els rovells amb el sucre fins a obtenir una barreja cremosa i incorporeu-hi suaument la llet bullint. Remeneu-ho bé. Retorneu la barreja al foc suau i deixeu-ho espessir sense que arribi a bullir. Incorporeu-hi un polsim de safrà, remeneu-ho i reserveu-ho en fred.

3.- 30 minuts abans de servir, retireu els gotets amb la crema de xocolata i la crema de safrà de la nevera. Aboqueu-hi una mica de crema de safrà per sobre de la crema de xocolata i decoreu-ho amb uns brins de safrà .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails