31/5/14

HUMMUS, BACALLÀ MARINAT I ESPINACS




Els que ja fa temps que ens movem entre receptes i fogons, no ens ve gens de nou el hummus. Una recepta típica dels països de la mediterrània oriental, de gran tradició a la cultura àrab - en àrab, hummus significa senzillament cigró - i que hem preparat molts cops en aperitius o pica -pica més o menys informals. El que no és tan habitual és saber integrar aquest reeixit entrant, en un plat tant poc convencional com el d'avui, acompanyant a un perfumat i majestuós bacallà i a uns delicats espinacs. Una combinació d'altra banda, que segur també us resulta familiar: bacallà amb cigrons i espinacs , un dels plats més tradicionals d'aquest altre costat de la mediterrània, però que aquest cop, l'Oriol Carrió, del restaurant Cibus de Barcelona, ​​ha sabut combinar en aquesta proposta, una barreja cultural que no podria ser més reeixida , i més saborosa ... la mediterrànea de cantó a cantó en un sol plat....proveu - la ! !

.. i de passada, animar-vos a fer vosaltres mateixos la tahina, res més fàcil i us asseguro que l'aroma de la vostra no podrà ni comparar-se amb la que trobeu al super ....







Despatxeu (per 4 persones)

-400 gr de morro de bacallà desalat
-50 gr d’espinacs frescos
-200 gr de cigrons cuits
-1 gra d’all
-1 canonet de canyella
-1 llimona
-1 taronja
-1 llima
-2 cullerades de tahina
-oli, sal
Per a la tahina
-Llavors de sèsam
-Aigua/oli de girasol
-Sal


Preparació

1.- Per a la tahina. En una paella sense gens d’oli, poseu-hi unes dues cullerades de llavors de sèsam. Torreu-les a foc suau durant uns 5-6 minuts. Si ja estan torrades, tant sols les escalfeu per tal que deixin anar l’aroma. Incorporeu-les al vas d’una batedora amb el doble de liquid. Quatre cullerades d’aigua o d’oli,-en el meu cas meitat i meitat-. Rectifiqueu de sal al vostre gust i de textura amb mes o menys liquid.

2.- En un bol, preparem un oli de citrics amb un bon raig d’oli d’oliva, la pell ratllada de la llima, de la llimona i de la taronja amb la branca de canyella una mica esmicolada. Amb el morro de bacallà farem daus d’uns 3-4 cm retirant-hi la pell, i els posarem a marinar amb l’oli de cítrics a la nevera durant unes hores. En el meu cas tota la nit.

3.- Per al hummus de cigrons. Tritureu els cigrons amb un parell de cullerades de la pasta de sèsam, el suc de la llimona i un gra d’all. Reserveu-ho.

4.-Una estona abans d’emplatar, escolliu les fulles més tendres dels espinacs i talleu-les en juliana.


Muntatge

Emplateu-ho fen un llit amb el hummus de cigrons,i incorporeu-hi tres o quatre cubs del bacallà marinat. Decoreu-ho amb una mica de la juliana d’espinacs per sobre  i amaniu-ho amb el mateix l’oli de marinar i una branqueta de canyella.

29/5/14

CARPACCIO DE BACALLÀ AMB SALSA DE MADUIXES



...  una forma divertida, saborosa i diferent d'assaborir les darreres maduixes de la temporada .... 






Despatxeu:

-2 trossos de morro de bacallà al punt de sal.
-300 g de maduixes.
-2 cullerades de mel.
-2 cullerades de vinagre balsàmic.
-Sal.
-Oli d'oliva.

PREPARACIÓ:

1.-Poseu el bacallà al congelador.

2.-Renteu les maduixes i tritureu-les amb la Thermomix, velocitat 5-7-9.  Afegiu-hi la mel, el vinagre un pessic de sal i programeu 10 minuts, 100 º, velocitat 2. Deixeu-ho refredar. Rectifiqueu-ho sal/pebre al vostre gust

3.-Traieu el bacallà a mig congelar i feu-ne, bé amb una mandolina o amb un ganivet esmolat, talls fins.

4.-Poseu en una safata  una base de la salsa de maduixa freda  i pel damunt les làmines de bacallà. Amaniu-ho amb un rajolí d’oli i serviu-ho.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails