26/7/14

CREMA CREMADA D’ORXATA DE XUFA




Si per aquí, per les terres riberenques de la mar mediterrània, hi ha una beguda que associem amb a l'arribada de la calor i la xafogor de l'estiu, és l'orxata de xufa .... ben freda, sola, amb una bola de gelat de xocolata o de torró, o parts iguals barrejada amb granissat de llimona, ha estat des d'èpoques pre-aires condicionats, el primer refresc utilitzat per combatre la calor estival .... Una  beguda refrescant, saludable i molt fàcil de fer a casa, doncs una orxata de bona qualitat es fonamental per la recepta d’avui, una fusió de tradicions: una crema cremada amb sabor d’orxata ... serviu-la ben freda i acabada de cremar.....esplèndida!!




Font: Webos fritos


Despatxeu:

-200 ml de llet 
-200 ml de nata 
-250 ml d'orxata 
-50 g de sucre 
-1 culleradeta de sucre vainillat 
-2 cullerades soperes rases de farina de blat de moro 
-1 cullerada de mel 
-2 rovells d'ou 
-6 brins de safrà 
-Sucre morè
Per a l’orxata de xufa
-250 g de xufa
-1 litre d'aigua
-90 g de sucre


Preparació:

1.-Per a l’orxata de xufa_amb Th_ Renteu les xufes i poseu-les en un recipient amb aigua suficient per a cobrir-les, durant 10 o 12 hores, renovant l’aigua cada 3 o 4. Reserveu-ne un grapat per la decoració final, i escorreu. Tritureu la resta, _2 minuts, velocitat 5-10,_ juntament amb 1/2 de l'aigua molt freda o amb glaçons de gel. Premseu la pasta obtinguda i recupereu-ne el liquid. Torneu a posar la pasta resultant junt amb la resta de l'aigua, i tritureu de nou,_50 segons a velocitat 5_. Torneu-ho a filtrar. Incorporeu-hi el sucre i reserveu-ho ràpidament a la nevera a temperatura molt freda. 

2.-Per a la crema d‘orxata_amb Th_. Poseu tots els ingredients al vas de la Th,  menys la mel i els brins de safrà. Programeu 8 minuts, 90 °, vel. 4. Quan faltin 3 minuts, treure el cubilet, i afegiu la mel i els brins de safrà. Deixeu-ho el temps programat que falta sense el cubilet. Retireu del foc i repartiu-ho  en els recipients. Introduir-ho a la nevera per tal que qualli la crema i es refredi.

3.-Just abans de servir, escampar sucre morè per sobre, cremar-ho amb un bufador i decoreu-ho amb unes xufes hidratades .

21/7/14

POP-CAKES AMB COR DE TARONJA



....l'altre dia, remenant en els calaixos del congelador, vaig trobar-me la meitat d'un pa de pessic de taronja que feia alguns dies vaig utilitzar per una versió sòlida del negroni .... 
....i com que feia algun temps que la recepta dels famosíssims pop-cakes era a la carpeta de pendents ...... doncs res, que jo també vaig decidir-me a fer-los ... porta la seva feineta, cal dir-ho, però el resultat és molt agraït, són divertits, informals i amb un aire estiuenc  i festiu, vaja, molt oportunes com a mini postres per un dinar informal, ara que per fi  ha arribat la calor i les vacances comencen a treure el nas per la cantonada ....





Despatxeu

-125 g de formatge mascarpone
- 1/2 cullerada de sucre de llustre
-Xocolata de negra
-Xocolata blanca
Per al pa de pessic de taronja
-100 g de mantega en pomada
-250 g de sucre
-3 ous.
-300 g de farina amb llevat incorporada
-120 ml de suc de taronja
-2 cullerades de pasta natural de taronja


Preparació:

1.- Per al pa de pessic de taronja. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Blanquegeu la mantega  amb el sucre i incorporeu-hi els ous, un a un, batent-ho bé. Baixeu la velocitat de la batedora i afegiu-hi la farina en 3 o 4 tongades, combinant-ho  amb el suc de taronja per tal de que es vagin incorporant els ingredients i a la mescla no hi quedin grumolls. Finalment afegiu-hi les cullerades de pasta de taronja i bateu-ho uns moments més. Ompliu un motlle prèviament engreixat i  coeu-ho al forn, aproximadament uns 30-40 minuts, o fins que veiem que un escuradents en surti net. Un cop freda talleu-la per la meitat per tal de tenir dues bases més primes. Reserveu-ne una. L’altra la podeu congelar per una altra ocasió

2.- Esmicoleu, amb les mans o amb la TH, una de les dues bases del pa de pessic de taronja. En un bol, barregeu-hi el formatge amb el sucre i després incorporeu-hi el pa de pessic esmicolat. Formeu primer una bola amb la massa i després feu-ne un xurro. Deixeu-ho filmat una estona a la nevera. Talleu-lo en bocins iguals i doneu amb les mans  a cada boci, forma de bola. 

3.-Desfeu la xocolata negra al bany maria amb un rajolí de llet. Suqueu la punta d'una broqueta amb la xocolata desfeta i tot seguit punxeu-la en la bola. Torneu a deixar-les a la nevera una estona més.

4.- Banyeu cada bola en la xocolata negra fins que quedi completament arrebossada. Reserveu-les en fred.

5.- Desfeu la xocolata blanca al bany maria amb un rajolí de llet. Ompliu una mini màniga pastissera i decoreu les boles al vostre gust. Reserveu-les de nou en fred.



6/7/14

PASTÍS DE PATATA I BLEDA





Aquesta podria ser perfectament una versió gastronòmica de la ventafocs o de l'aneguet lleig ..... o com la patata i bleda, castigada tota la vida a compartir un bull dins d'una olla amb aigua i sal i un raig d'oli a taula; de ser plat habitual de règims i dietes hipocalòriques, i, no per ser ni menys bona ni menys saludable, d’estar relegada de les taules més ben guarnides dels dies de festa .... doncs vet aquí com, una senzilla una patata i bleda de tota la vida, pot esdevenir tot un plat de festa i capaç de lluir i recollir més mirades que altres plats més selectes compartint la mateixa taula .... i sinó proveu-ho ...  ja m'ho direu ....aquest pastís.... es farà mirar!!!



Font:Circus day



Despatxeu: per un motlle de 20 cm.

-500 g de patates grosses
-200 g de bledes 
-1 manat cebes tendres 
-4 ous 
-250 g formatge fresc batut desnatat 
-100 g formatge gorgonzola (aquest cop cabrales)  
-1 pell de llimona ratllada
-Oli d'oliva 
-Sal i pebre negre


Preparació

1. - Peleu les patates i amb l'ajuda d'una mandolina talleu-les a làmines d'uns 2-3mm de gruix. 

2. - Esteneu les patates sobre la safata amb paper de forn, i amaniu-les amb unes gotes d'oli i un pessic i sal. Coure a uns 180 º uns 20 minuts. Reserveu. 

3. - Netegeu bledes i ceba tendra retirar la part més dura de les bledes i trossegeu les  dues. 

4. - En una paella amb un raig d'oli salteu bledes i cebes uns minuts. Reservar 

5. - En un bol, barregeu ous, formatges i la pell de la llimona. Incorporeu les bledes amb les ceba tendra saltejada. Rectifiqueu de sal / pebre. 

6. - Encamiseu el motlle escollit i folreu-lo per dins amb les patates, procurant reconstruir la forma del motlle. Aboqueu el contingut del bol. 

7.-Coure al forn a 180 uns 25min o fins que veieu que està quallat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails