El passat diumenge dia 9 de juny, a l'Auditori de Barcelona es va celebrar "La fàbrica del Menjar Solidari". Un imaginatiu espectacle culinari, organitzat per Ferran Adrià en solidaritat amb el Casal dels Infants. Un nou tipus de xou, divertit i familiar en el que els protagonistes dalt de l'escenari van ser els millors cuiners d'aquest país. L'Albert Adrià, en Nandu Jubany, el Carles Gaig, la Mey Hofmann, el Chirtian Escribà, la Carme Ruscalleda i el reconegut mundialment com el millor cuiner del moment, en Joan Roca, que juntament amb el mateix Ferran Adrià, van divertir-nos amb les seves imaginatives propostes i creacions culinàries i amb unes espectaculars posades en escena acompanyades del característic humor de l'actor Cesc Casanovas, el doble del Ferran a "Polònia" de TV3, i el seu inestimable mindundi, en Roger de Gràcia. El resultat va ser una una gran tarda de diversió, i el més important, una memorable iniciativa, amb més de 100.000 € de recaptació per un projecte ciutadà que treballa des de fa ja 30 anys per transformar la vida dels nens i joves del Raval Barceloní, que fa encara més emotiva la generositat i l'esforç de tots els col·laboradors, presentadors, animadors i cuiners.
No cal dir que participar en aquest espectacle, compartir durant uns minuts aquest grandiós Auditori de Barcelona amb tots aquests cracks, i estar allà dalt de l'escenari , explicant al mateix Ferran Adrià una senzilla proposta, com són els "Gotets de xocolata amb puré de peres al cava rosat" amb els que em vaig presentar al “concurs de receptes amb fruita” que el mateix Ferran en col.laboració amb "La Vanguardia", va organitzar per aquest espectacle, i que el jurat del concurs va considerar com la guanyadora,... va ser per a mi, un GRAN I MAGNIFIC PREMI !!!!.... tot un inesperat, emocionant i divertidíssim gran premi ... !!!
.....I per no deixar aquesta fruita, avui una nova proposta amb pera ... un xarrup, un petit tast amb un delicat sabor tai....
Font: Sonia, L’exquisit
Despatxeu: (per uns 12 gotets)
-2 peres
-Una ceba tendra petita
-2 grans d'all
-100 cc de llet de coco
-600 cc de brou de verdures
-Oli i sal
-Una nou de mantega
-Gingebre en pols
-Caiena en pols
-Curri en pols
-12 gambes
-Cibulet fresc
Preparació
1. - En una paella, amb un rajolí d'oli sofregiu-hi lleugerament un gra d’all triturat i incorporeu-hi el caps i les cloves de les gambes. Salteu-les uns instants i incorporeu-hi un cullerot del brou de verdures. Deixeu-ho coure uns minuts. Coleu i recupereu els sucs. En la mateixa paella amb unes gotes més d'oli, salteu les cues de les gambes. Incorporeu-hi el brou colat, un parell de cullerades de llet de coco i una punta de gingebre en pols. Deixeu coure un parell de minuts més. Separeu les cues de les gambes i recuperar el brou.
2. - En una cassola amb una mica d'oli i mantega, sofregiu-hi lleugerament la ceba i l’all picat ben fi. Incorporeu-hi les peres pelades sense llavors i tallades, amb la resta del brou vegetal, la llet de coco. Deixeu-ho coure a foc mitjà uns 20 minuts. Incorporeu el brou de coure les gambes. Tritureu i rectifiqueu-ho de sal, caiena, gingebre i curri.
Muntatge
Punxeu cada gamba en una broqueta. Ompliu els gotets amb la sopa de pera al gingebre, empolsineu-ho amb una mica de cibulet fresc tallat i decoreu-ho amb la broqueta de gamba. Servir-ho fred o a temperatura ambient
Una proposta molt refrescant i exòtica! Ideal per a un sopar d'estiu! Alfons tu també ets un top xef!! Entre tants cracks gastronòmics, segur que et devies sentir com peix a l'aigua!! Petonets!
ResponEliminaUna proposta magnífica aquesta dels cuiners amb el casal dels infants. Ho vaig escoltar en un programa de ràdio.
ResponEliminaQuina passada poder compartir amb tots aquests cracks de la cuina!!
I la proposta de pera amb la brotxeta de gamba la trobo magnífica , però hi ha un però,,, per què puc canviar la llet de coco??
PTNTS
Dolça
Osea increible..!! los gotes del premio salieron de unas sobras de la receta anterior..!!
ResponEliminamare de Deu Señó .. !! impresionante documento..
Jolines Alfons... enhorabuenaaaa...!! estaras que te saldras del pellejo con tantas emociones..
me quedo aqui un rato leyendote , esta receta, que con tanta ida y vuelta ya me he mareao..
felicidadessss Alfons, mejor dicho, Sr. Alfons
Enhorabuena Alfons estar al lado del Adrià es ya un éxito pero además siendo ganador con tu gotet es desde luego un GRAN I MAGNIFIC PREMI
ResponEliminaMe alegro mucho por ti y gracias por refrescarme la receta.
Y estos vasos de hoy son realmente muy buenos y de buena fuente.
una abracada
Está genial que gente así de conocida mueva los hilos para ayudar, y que mejor manera que hacerlo con humor y con propuestas gastronómicas. La cocina siempre ha estado atada a celebraciones y por lo que veo el resultado no podía ser mejor. También tu propuesta de hoy me parece deliciosa y como siempre con una presentación que poco tiene que envidiar a los grandes del momento. feliz Semana!!!. Besos
ResponEliminaMoltes felicitats Alfons! Quina alegría que siguessis el guanyador. I de pas posar-te cara, ets el del devantal, oi?
ResponEliminaEls gotets d'avui tenen pinta de ser molt refrescants i una bona manera de començar un àpat estiuenc.
Petons.
uala!!!! Enhorabona!!! Imagino els nervis i l'emoció allà dalt de l'escenari al costat del gran Adrià :)
ResponEliminaLa proposta d'avui m'encanta, el punt de gingebre ha de quedar super bé.
oh, Alfons! Quina gran feina, quina gran jornada! Així que vas pujar a l'escenari??? Ets un dels de la foto? Digue'ns qui! Els gotets que ens presentes a continuació són una meravella. Petons
ResponEliminaMoltes felicitats pel reconeixement!! la recepta és mereixia un premi :-)
ResponEliminaMuxas, muxas, felicidades!! Desde luego tus vasitos lo merecen, enhorabuena Alfons. Besos.
ResponEliminaOStres, moltíssimes felicitats! quin honor! Encara que coneixent la teva feina, no m'estranya que et consideressin guanyador!
ResponEliminaPetons
Sandra
Alfons menuda emoción tendrías, que un cocinero asi de grande premie tu postre es un gran éxito.
ResponEliminaLa sopa de pera sera muy refrescante y me parece muy original.
Saludos
Muchas felicidades Alfons, tiene que ser todo un lujo codearse con estos cracks, el premio es muy merecido, todas tus recetas son de matricula de honor. Estos vasitos son un aperitivo delicioso y te han quedado preciosos!!!!!!!!
ResponEliminaBesos.
Ostres.. quina il.lusió et deuria fer. Un dia memorable, sens dubte, i els vases insuperables.
ResponEliminaAy pero que abandonado te tengo compañero!!
ResponEliminaA mi no me extraña nada que hayas ganado,si eres todo un gourmet,siempre chic e innovador.
Flipando habrás dejado al personal con tu buen hacer.Ole tú,ahí explicándole al Sr Adría el gotet del Sr Alfons....plas,plas y requeteplas.
Ojalá la solidaridad y el amor al prójimo movieran los hilos del mundo.
Un abrazo!!!
Uau Alfons quina sort estar enmig d'aquests grans creadors culinaris!!!!! El que ens proposes avui és genial, la combinació de la pera amb les gambes deu ser espectacular, me l'apunto per fer algún dia un dinaret dels meus!!! Felicitats ets un crack!
ResponEliminaQue felicidad y alegria....desde lejos te mando un fuerte abrazo y la mas grande felicitacion por este premio y homenaje....fantastico!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaTakie kulinarne spotkania są bardzo inspirujące. Można podpatrzeć wiele ciekawych receptur. Wspaniałe danie. Pozdrawiam
ResponEliminaT'acabo de descobrir a través d'un enllaç a lestevesreceptes.cat i després de donar-me una volta pel blog... m'hi quedo! m'encanta! quantes idees!!
ResponEliminaEm va fer molta il·lusió veure't per la tele Alfons!!
ResponEliminaMoltes felicitats de nou!! Una gran proposta!! ;)
Petons!!!