15/12/13

CALDO DE BULLABESSA AMB FLAM SALAT I GAMBES AMB PASTA KATAIFI



...ben segur que a hores d'ara, tots ja teniu escollits els menús per a aquestes properes festes de Nadal ... però si algú encara no els té del tot clars, i el que busca és una alternativa festiva com a primer plat, crec que haurà de mirar-se amb calma aquesta proposta de la Mariona Quadrada .... tot un luxe! .... a casa, l'any passat va aparèixer en lloc de la tradicional sopa de Nadal i aquest, com no podia ser d'altra manera, amb el menú de festes encara per acabar de decidir, hi tornarà a estar ... 






Despatxeu:

Per al  brou
-2 cebes
-4 alls
-1/2 kg de crancs
-1/2 kg de galeres
-1/2 kg de peix variat per sopa...(cintes, cap de rap, de roca...)
-8 filets de safrà
-1 tapet de anis sec o Pernod
-Oli,sal i pebre
Per a les gambes
-1-2 gambes per cap
-Mantega clarificada
-Pasta kataifi
Per a la marinada:
-All, oli, pebre, sal, curri en pols. 
Per als flams
-El caps i les cloves de les gambes
-250 cc de caldo de peix
-4 ous
-Pebre vermell i sal
-Cibulet


Preparació

1.-Per al brou. En una olla amb un rajolí d’oli, feu-hi la ceba tallada fina  i els alls picats. Incorporeu-hi el peix i sofregiu-ho. Cobriu-ho d’aigua, uns 4 litres, i feu-ho bullir aprox. 1 hora. Escorreu-ho, ha de quedar aprox. uns 3 litres de brou. Incorporeu-hi els brins de safrà, el pernod i deixeu-ho bullir uns 10 min més. Rectifique-ho de sal .Reserveu-ho

2.-Per les gambes. Peleu-les i en reserveu els caps i les cloves. Marineu les cues en un bol amb la marinada. Deixeu-ho a la nevera 1 hora com a mínim. Deixeu les broquetes en remull en aigua perquè després no es cremin al forn. Treieu la pasta Kataifi uns 30 minuts abans de la nevera i deixeu-la  temperar, tancada en el seu envàs. Preescalfeu el forn a 200 graus. Emboliqueu les cues marinades en la pasta Kataifi i pinteu-les amb una mica de mantega clarificada. Enforneu-les primer d’un cantó i desprès de l’altre, uns 10 minuts fins que comencin a canviar de color.

3.-Per als flamets. Salteu els caps i les cloves de les gambes amb unes gotes d’oli i deixeu que deixen anar el seu suc. Incorporeu-hi el caldo i deixeu-ho un parell de minuts i coleu-ho.  Bateu els ous amb el caldo. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i ompliu les flameres. Coeu-ho al bany baria al forn a 180º uns 8 -10 minuts o fins que siguin cuits. Reserveu-ho.

Muntatge

En un plat de sopa col.loqueu-hi un flamet, 1 o 2 gambes arrebossades, uns brins de cibulet picat, i serviu-ho tirant un fons del caldo ben calent ...

6 comentaris:

  1. Un plato magistral lo tiene todo...una combinación de ingredientes y texturas perfecta, una presencia 10 y lo mejor.. delicioso!! Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Alfons, aquest plat és de chef professional! quina bona pinta!!!

    ResponElimina
  3. Un bon apat per un dia festiu, encara que a casa el dia de Nadal no pot faltar la sopa tradicional, però hi han més díes per fer-lo.
    Petons.

    ResponElimina
  4. M'encanta aquest plat de la Mariona... és la nostra cuinera ganxeta... Jo el flam salat el faig pel caldo de carn, provaré fer aquest!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Ep, Alfons! Ha de ser molt bona, aquesta recepta!

    ResponElimina
  6. Aquest any vaig de convidada i no haig de cuinar, però igualment apunto aquesta recepta a les pendents per convidats de quedar bé. La trobo molt fina, elegant i original.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails