7/5/13

FUDGE DE XOCOLATA NEGRA I SPECULOOS




i si després de les receptes del post anterior, encara us queda algun paquetet de speculoos per algun racó del vostre rebost, aquí teniu una nova proposta, una delícia per acompanyar el cafè d'un dia festiu ... o feiner... 





Despatxeu:

Per a un motlle de 15 x 15 cm
- 260 g de xocolata 65% de cacau
- 220 grams de llet condensada ensucrada
- 10 gr de mantega
- 1 mica de sal
- 10 Speculoos



Preparació:

1.-Folreu el motlle amb paper de forn.

2.-Feu a bocins  6 speculoos i  polvoritzeu els 4 restants

3.-Feu a bocins la xocolata. Escalfeu al bany maria la llet condensada i la mantega. Afegir-hi el polsim de sal i la xocolata en 2 o 3 cops, barrejant-ho bé. Deixeu-ho de 4 a 5 minuts, remenant amb regularitat. La barreja ha de quedar espessa i suau. Traieu del foc.

4.-Aboqueu la meitat de la barreja en el motlle. Repartiu-hi els bocins de speculoos i cobrir-ho amb la barreja restant. Empolsineu-ho amb la pols de speculoos.

5.-Deixeu-ho refredar i guardeu-ho a la nevera durant la nit abans de tallar-ho  en quadrats petits.

24 comentaris:

  1. Alfons...gracias por tus palabras en mi blog y...esta entrada está realmente lograda y apetecible...me ha gustado mucho.
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. He d´aconseguir speculoos com sigui!! veig que aquests dolços han de saber deliciosos. El futge de xocolata em te intrigada... els faré. Petonsssss!!!

    ResponElimina
  3. Quina proposta més dolça!! i quines ganes de provar de fer-ho!

    ResponElimina
  4. una propuesta golosamente irresistible y mas para los amantes de estas galletas¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  5. Tinc una gran història d'amor amb els speculoos des de que els vaig descobrir a Bèlgica, o sigui que aquesta recepta m'ha enamorat a primera vista!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  6. speculoos y chocolate!!!. una mezcla que seguro hará las delicias de quien lo pruebe. Yo me llevo la receta porque aunque no soy mucho de postres, al chocolate me rindo. Delicioso!!!. Besos

    ResponElimina
  7. Esto es algo que no he probado.....pero que ya quiero comer!....que buena combinacion.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. Aquests dolços fan molt bona pinta, Alfons! Això de l'specoulos s'haurà de tastar algun dia, tothom en parla! Segur que vau gaudir amb aquets fudge, que per cert, tenen un nom ben divertit! Petons

    ResponElimina
  9. Amb aquestes receptes que ens portes ùltimament ens hem de saltar l'operació bikini, pero val la pena.
    Men agafo un troç que es veu molt llaminer.
    L'altre dia vaig fer unes postres amb la inspiració del teu post anterior. La nata amb safrà a mi em va agradar molt.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Quin pastisset més llaminer per acompanya el cafè Ummm
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. He fet fudge de moltes coses, però mai se m'hauria acudit posar-hi especuloos. Ha de quedar de vici total!!!!

    ResponElimina
  12. Alaaa! visca el deleite i lo demes son tonteries!!! Petons

    ResponElimina
  13. speculoos...speculoos...pos no me sale..por ningun sitio...
    Alfons perfa....ten piedad de mi...y explicame que son y a que
    saben

    ResponElimina
    Respostes
    1. Macu, son unas galletitas especiadas con canela, clavo, gengibre, pimienta, cardamomo, nuez moscada.... muy polulares en francia y paises bajos ... y saben... saben .. a gloria!!

      Elimina
  14. Deu ser ideal per acompanyar el té o el cafè de mitja tarda! Hauré de provar l'speculoos, tothom en parla i en cara no sé què és ^^"

    Petonets! :D

    ResponElimina
  15. Mira jo tinc un paquet per a fer Speculoos!!! Miraré si no està caducat i en faré!!!Ptns

    ResponElimina
  16. Alfons me tape els ulls o millor tanque la boca pero que disfrute la vista de este dolçet.

    ResponElimina
  17. Acabo de publicar la recepta inspirada en els teus gotets de pannacotta de speculoos...., espero que t'agradi. Gàcies.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  18. Quina versatilitat aquests especuloos, prenc nota! Xocolata, xocolata... La meva debilitat.

    ResponElimina
  19. I tant, una bona delícia per a aquelsevol dia!

    ResponElimina
  20. Hola Alfons, nos pones unos dulces tan ricos que no hay quién se resista, estos Fudges te han quedado de vicio, ojalá pudiera pillar uno!!!!!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  21. Xocolata... la meva GRAN passió i speculoos... un GRAN descobriment (i que a part en tinc un potet que em va regalar la Sandra dels Fogons de la Bordeta!!) ;)
    Aquest cap de setmana tinc uns convidats dels de quedar bé, a veure si puc fer el fudge presentat com a petit fours amb els cafès! Ja t'ho explicaré! Petons!!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails