...ni per a una extracció de sang,.. ni per a una injecció intramuscular ... ni per a una anestesia epidural ... no, aquesta xeringa poc podia imaginar-se que acabaria servint per a fer caviar..!!
Despatxeu:
-12 gambes
-Grisines
-Sal Maldon
-1 gra d'all
-1 xeringa
-1 xeringa
Per a la crema d'all
-1 cabeça d'all
-140 cc de llet semidesmatada
-1/2 cullerada de suc de llimona
-25 g d'oli d'oliva,
-Pebre negre / sal.
Per al caviar de tomàquet
-7 tomàquets mitjans per rostir
-125 g d'aigua,
-10 g de sucre,
-3 g d'agar-agar
-500 ml d'oli de gira-sol.
Preparació
1. - Saltegeu les gambes amb un fil d'oli i un gra d'all triturat. Peleu-les. Recupereu a la mateixa paella les cloves i els caps de les gambes, cuineu-ho amb la llet durant uns minuts per recuperar els sucs. Coleu-ho.
2.-Emboliqueu la cabeça d'all, amb unes gotes d'oli i un pessic de sal, en paper d'alumini. Enforneu-ho, amb els tomàquets tallats per la meitat amb una mica de sal, un pessic de sucre i un fil d'oli, a 170 º C, 35 minuts, fins que el alls estiguin tendres. Retireu els alls i deixeu els tomàquets fins que estiguin rostits. Peleu els alls.
3.-Barregeu suc de llimona i la llet. Deixeu-ho reposar uns 10 minuts a temperatura ambient. Tindrà l'aparença de llet tallada.
4. - Poseu al congelador un bol ample amb l'oli de gira-sol fins que arribi a uns 5 º. Tritureu els tomàquets rostits sense pell ni llavors. En un cassó al foc, dissoldre l'aigua i el sucre. Afegiu-hi els tomàquets triturats i quan bulli incorporeu-hi l'agar-agar. Retireu i deixeu-ho temperar uns 5 minuts.
5.-Ompliu una xeringa amb la barreja i tireu-la gota a gota sobre l'oli fred. Amb un colador fi, coleu l'oli i recupereu el caviar. Passeu-ho per aigua per treure l'excés d'oli. Reserveu-ho en fred.
6.-Tritureu gambes, alls i llet, incorporant-hi l'oli d'oliva en un fil fins aconseguir la textura desitjada. Rectifiqueu-ho de sal / pebre.
Muntatge
Ompliu els gots amb la crema i cobrir-ho amb el caviar. Col.loqueu unes escates de sal Maldon i servir-ho acompanyat d'uns grisines.
Me encanta servir cositas en shot. Es una receta que me agrada porque estoy recopilando ideas para mi cumpleaños.
ResponEliminaBesos!
WUAU...caviar de tomate..!! si se enteran los rusos
ResponEliminate matan , una pasada .. me voy como en una nube Alfons..
Estas feta tota una "Ferrana Adriana" jeje quins bons experiments et surten ;)
ResponEliminaAquestes xeringues són les que a mi m'agraden, quina recepta més lluïda!
ResponEliminaUn gotets super gustosos i vistosos.
ResponEliminaM'apunto la recepta del caviar, que la trobo molt divertida!
Quins gotets més bons i vistosos.
ResponEliminapetons
una combinación sensacional para estos gotets¡
ResponEliminaya he trabajado el caviar de tomate y es brutal lo bien que queda de sabor y textura
bona setmana
una abraçada
Realmente es una buena combinación y me parece que ese caviar de tomates lo haré en cuanto los de mi huerto estén a punto de recoger,
ResponEliminaEs un entrante delicioso y llamativo Alfons!
Un abrazo
Alfons, siempre me encantan tus presentaciones en vaso, qué bonitos y lo mejor, lo rico que tiene que estar. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaTinc una recepta per fer el caviar de tomàquet i encara no m'he animat. Quina bona combinació d'ingredients.
ResponEliminaPetons.
Ohhh que bons!!! he de practicar aquest caviar de tomàquet com sigui....de cara a l´estiu triunfa segur!!!
ResponEliminaEncara no he provat mai de fer "caviar"!! Quan tingui algun dinar important a casa, em presentaré amb aquest entrant i segur que tothom es treurà el barret! T'ha quedat impressionant, Alfons! És un entrant de professional! M'encanta, de veritat
ResponEliminaPetons :)
WOW!!....de lujo....Hiciste el caviar de tomate?....yo he andado buscando el agar agar y recien lo encontre hace 1 semana....aca no es facil....el que encontre es de Espana....te hago una pregunta.....Se puede hacer en aceite de oliva en vez de aceite de girasol?.....en casa solo usamos aceite de olica y no quiero comprar aceite de girasol especialmente para hacer el caviar.....una idea tentadora que pronto te copiare!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaHola Marcela!!! jo vaig fer una cullereta d'anxova amb caviar de tomàquet i el vaig fer amb oli d'oliva i em van sortir molt bons!!!
EliminaMuchas gracias!.......Abrazotes, Marcela
EliminaDoncs quina bona utilització que ha tingut Alfons!!! És espectacular. petonets
ResponEliminaBon dia Alfons, avui tinc al bloc les teves pells de patates, boníssimes. Gràcies.
ResponEliminaPetons.
Jejeje... segur que els pacients preferirien el caviar jejeje....
ResponEliminaQuina delícia de gotet Alfons!!! M'encanta!!
Una abraçada :-)
aquest caviar ja és de xef professional! quin goig fan!
ResponEliminaQueda precioso ese caviar de tomate. Creo que más de un@ te va a copiar este vasito. Como siempre una mezcla vistosa y de lo más rica. Felicidades!!!. Besos
ResponEliminaQue vasitos más bonitos has preparado Alfons, tienen una pinta exquisita y con el caviar de tomate te ha quedado una combinación de 10!!!!!!!!
ResponEliminaBesos.
El rei dels gotets !! Boníssims com sempre.
ResponEliminaUn gotet ben prensentat es un gran plat y estos gotets damunt seran bonissims amb el caviar me pareix molt original.
ResponEliminaUn abraç
caram! quina presentació i quina proposta més deliciosa! M'encanta el combinat!
ResponEliminaGenial Alfons!!!!!!quan vulgui quedar molt bé; ja ho faré.
ResponEliminaA veure Alfons, la recepta és digna del Bulli però el caviar de tomàquet fent gotetes amb la xeringa és una senyora matada!!! Jajajajaja!!!!
ResponEliminaGenial proposta, digna de festa! Petons!!!