19/5/13

GOTET DE GAMBES A LA CREMA D'ALL AMB CAVIAR DE TOMÀQUET



...ni per a una extracció de sang,.. ni per a una injecció intramuscular ... ni per a una anestesia epidural ... no, aquesta xeringa poc podia imaginar-se que acabaria servint per a fer caviar..!!





Despatxeu:

-12 gambes
-Grisines
-Sal Maldon
-1 gra d'all
-1 xeringa
Per a la crema d'all
-1 cabeça d'all
-140 cc de llet semidesmatada
-1/2 cullerada de suc de llimona
-25 g d'oli d'oliva,
-Pebre negre / sal.
Per al caviar de tomàquet
-7 tomàquets mitjans per rostir
-125 g d'aigua,
-10 g de sucre,
-3 g d'agar-agar
-500 ml d'oli de gira-sol.


Preparació

1. - Saltegeu les gambes amb un fil d'oli i un gra d'all triturat. Peleu-les. Recupereu a la mateixa paella les cloves i els caps de les gambes, cuineu-ho amb la llet durant uns minuts per recuperar els sucs. Coleu-ho.

2.-Emboliqueu la cabeça d'all, amb unes gotes d'oli i un pessic de sal, en paper d'alumini. Enforneu-ho, amb els tomàquets tallats per la meitat amb una mica de sal, un pessic de sucre  i un fil d'oli, a 170 º C, 35 minuts, fins que el alls estiguin tendres. Retireu els alls i deixeu els tomàquets fins que estiguin rostits. Peleu els alls.

3.-Barregeu suc de llimona i la llet. Deixeu-ho reposar uns 10 minuts a temperatura ambient. Tindrà l'aparença de llet tallada.

4. - Poseu al congelador un bol ample amb l'oli de gira-sol fins que arribi a uns 5 º. Tritureu els tomàquets rostits sense pell ni llavors. En un cassó al foc, dissoldre l'aigua i el sucre. Afegiu-hi els tomàquets triturats i quan bulli incorporeu-hi l'agar-agar. Retireu i deixeu-ho temperar uns 5 minuts.

5.-Ompliu una xeringa amb la barreja i tireu-la gota a gota sobre l'oli fred. Amb un colador fi, coleu l'oli i recupereu el caviar. Passeu-ho per aigua per treure l'excés d'oli. Reserveu-ho en fred.

6.-Tritureu gambes, alls i llet, incorporant-hi l'oli d'oliva en un fil fins aconseguir la textura desitjada. Rectifiqueu-ho de sal / pebre.


Muntatge

Ompliu els gots amb la crema i cobrir-ho amb el caviar.  Col.loqueu unes escates de sal Maldon i servir-ho acompanyat d'uns grisines.


26 comentaris:

  1. Me encanta servir cositas en shot. Es una receta que me agrada porque estoy recopilando ideas para mi cumpleaños.
    Besos!

    ResponElimina
  2. WUAU...caviar de tomate..!! si se enteran los rusos
    te matan , una pasada .. me voy como en una nube Alfons..

    ResponElimina
  3. Estas feta tota una "Ferrana Adriana" jeje quins bons experiments et surten ;)

    ResponElimina
  4. Aquestes xeringues són les que a mi m'agraden, quina recepta més lluïda!

    ResponElimina
  5. Un gotets super gustosos i vistosos.
    M'apunto la recepta del caviar, que la trobo molt divertida!

    ResponElimina
  6. Quins gotets més bons i vistosos.
    petons

    ResponElimina
  7. una combinación sensacional para estos gotets¡
    ya he trabajado el caviar de tomate y es brutal lo bien que queda de sabor y textura
    bona setmana
    una abraçada

    ResponElimina
  8. Realmente es una buena combinación y me parece que ese caviar de tomates lo haré en cuanto los de mi huerto estén a punto de recoger,
    Es un entrante delicioso y llamativo Alfons!
    Un abrazo

    ResponElimina
  9. Alfons, siempre me encantan tus presentaciones en vaso, qué bonitos y lo mejor, lo rico que tiene que estar. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  10. Tinc una recepta per fer el caviar de tomàquet i encara no m'he animat. Quina bona combinació d'ingredients.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Ohhh que bons!!! he de practicar aquest caviar de tomàquet com sigui....de cara a l´estiu triunfa segur!!!

    ResponElimina
  12. Encara no he provat mai de fer "caviar"!! Quan tingui algun dinar important a casa, em presentaré amb aquest entrant i segur que tothom es treurà el barret! T'ha quedat impressionant, Alfons! És un entrant de professional! M'encanta, de veritat

    Petons :)

    ResponElimina
  13. WOW!!....de lujo....Hiciste el caviar de tomate?....yo he andado buscando el agar agar y recien lo encontre hace 1 semana....aca no es facil....el que encontre es de Espana....te hago una pregunta.....Se puede hacer en aceite de oliva en vez de aceite de girasol?.....en casa solo usamos aceite de olica y no quiero comprar aceite de girasol especialmente para hacer el caviar.....una idea tentadora que pronto te copiare!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marcela!!! jo vaig fer una cullereta d'anxova amb caviar de tomàquet i el vaig fer amb oli d'oliva i em van sortir molt bons!!!

      Elimina
    2. Muchas gracias!.......Abrazotes, Marcela

      Elimina
  14. Doncs quina bona utilització que ha tingut Alfons!!! És espectacular. petonets

    ResponElimina
  15. Bon dia Alfons, avui tinc al bloc les teves pells de patates, boníssimes. Gràcies.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Jejeje... segur que els pacients preferirien el caviar jejeje....
    Quina delícia de gotet Alfons!!! M'encanta!!
    Una abraçada :-)

    ResponElimina
  17. aquest caviar ja és de xef professional! quin goig fan!

    ResponElimina
  18. Queda precioso ese caviar de tomate. Creo que más de un@ te va a copiar este vasito. Como siempre una mezcla vistosa y de lo más rica. Felicidades!!!. Besos

    ResponElimina
  19. Que vasitos más bonitos has preparado Alfons, tienen una pinta exquisita y con el caviar de tomate te ha quedado una combinación de 10!!!!!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  20. El rei dels gotets !! Boníssims com sempre.

    ResponElimina
  21. Un gotet ben prensentat es un gran plat y estos gotets damunt seran bonissims amb el caviar me pareix molt original.
    Un abraç

    ResponElimina
  22. caram! quina presentació i quina proposta més deliciosa! M'encanta el combinat!

    ResponElimina
  23. Genial Alfons!!!!!!quan vulgui quedar molt bé; ja ho faré.

    ResponElimina
  24. A veure Alfons, la recepta és digna del Bulli però el caviar de tomàquet fent gotetes amb la xeringa és una senyora matada!!! Jajajajaja!!!!
    Genial proposta, digna de festa! Petons!!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails