19/12/13

GOTET DE LEMON CURD AMB CHIBOUST DE LLIMONA


... tinc la sensació que aquest any vaig tard .... que el Nadal ja es aquí a la cantonada i jo sense els deures fets .... si fa uns dies, pels que també esteu com jo, encara amb els menus per acabar de decidir, us proposava una magnífica sopa per encetar algun d'aquests àpats festius que s'acosten, avui m'atreveixo a proposar-vos unes delicioses postres per acabar-los ... Un chiboust de llimona: una deliciosa i suau crema pastissera amb delicat perfum de llimona airejada amb merenga italiana .... i per sota una capa de lemon curd .... tot sabor llimona, i en petit format ! ....apte per a tots els públics i en perfecta sincronia amb les postres més indiscutibles per aquests dies, que no cal ni decidir:  torrons, "roscos" de vi , marqueses i troncs de Nadal ...




Despatxeu : per uns 8 gotets



Per al lemon curd

-100 c.c. de suc de llimona

- La pell ratllada de 2 llimones ecològiques

-4 ous

-80 g. de sucre
-80 g. de mantega
Per al chiboust de llimona
-80 c.c. de llet
-30 c.c. de suc de llimona
-2 ous
-1 full de gelatina
-15 g de maizena
-120 g de sucre
Per a la llimona assecada
-1 llimona
-Sucre de llustre




Preparació

1.- Per al lemon curd . En una cassola barregeu-hi el suc de llimona amb la ratlladura de les pells, els ous , el sucre i la mantega tallada en petits bocins . Poseu-ho al bany maria sense deixar de remenar, fins que comenci a espessir-se. Retireu-ho del foc i ompliu el fons dels gotets. Reserveu-ho.

2 . -Per al chiboust de llimona. En un cassó , escalfeu-hi el suc de llimona amb la llet . En un altre, blanquegeu-hi els rovells dels ous amb 20 g del sucre i incorporeu-hi sense deixar de remenar, la maizena. Incorporeu la barreja al cassó amb la llet i el suc de llimona i deixeu-ho espessir lleugerament a foc suau . Retireu-ho del foc i incorporeu-hi el full de gelatina prèviament rehidratada i ben escorreguda. Remeneu-ho bé, filmeu-ho al contacte i reserveu-ho.

3 . - En una cassola barregeu els 100 g restants del sucre amb 25 cc d'aigua . Escalfeu-ho fins als 110 º. Entre tant, munteu les clares fermament i sense deixar de batre, aneu-hi incorporant el xarop en un fil. Finalment Incorporeu-hi la merenga a la crema de llimona encara tèbia. Acabeu d'omplir els gotets amb el chiboust fent una segona capa per sobre de la del lemon curd. Reserveu-ho en fred.

4.-Per a la llimona assecada. Amb l'ajuda d'una mandolina feu rodanxes de llimona d'uns 2-3 mm. de gruix. Empolsineu-les amb força sucre de llustre i col.loque-les al forn a uns 90ºC. durant unes 2 hores. Reserveu-les.

5.- Serviu els gotets decorats amb una rodanxa de llimona assecada. 

10 comentaris:

  1. uy.., si casi ni me entero que estabas de vuelta ,
    pero al salir en el listado de bloguerr he dicho.. estos vasitos son los de Alfons..
    olee ahi.. chapó..
    si no nos vemos , lo típico.. bon Nadal..

    ResponElimina
  2. un vasito bien bueno Alfons
    Bon Nadal¡¡

    ResponElimina
  3. La crema de lemond curt està super!!! Amb aquest gotets queda molt ben presentada! bones festes!

    ResponElimina
  4. Un gotet dels teus y dels que desampalaguen despres de un bon dinar.

    ResponElimina
  5. Alfons, que delicia de vasito con el lemon curd!!! me lo llevo ;) Feliz navidad! un beso

    ResponElimina
  6. Me he acercado a tu cocina en busca de aperitivos, nadie los tiene como tú.

    Aprovecho para felicitarte por tu trabajo y desearte lo mejor en estas fiestas y siempre.
    Mucha salud y cariño para ti y tu familia en el próximo año

    un besazo

    ResponElimina
  7. Qué delicia!! esto me lo llevo te ha quedado de lujo y tiene que estar exquisito.
    Felices Fiestas y un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  8. Alfons, aquests gotets tan refrescants segur que entren divinament després d'algun dels àpats d'aquestes festes.
    Bon Nadal!

    ResponElimina
  9. M'encanta la chiboust, molt més lleugera que la crema pastissera... i servida en format gotet, queda elegant i ideal per les festes de Nadal.
    Molt bon Nadal i que passis unes bones festes!

    ResponElimina
  10. Una proposta de postres que dona una mica de frescor enmig de totes les postres típiques d'aquestes dates.
    Bona entrada d' any
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails