21/9/14

LIONESES ACARAMEL.LADES AMB FORMATGE GORGONZOLA



Tot i que ja fa alguns dies que el meu món ja roda amb normalitat, sembla que alguna cosa fa que no em vulgui acomiadar del tot de les vacances d'estiu fins que el calendari hagi passat el full de la Diada i de les Festes de la Mercè, ... . així és que res millor per acomiadar-se de aquests formidables dies festius que un deliciós mos: unes lioneses de gorgonzola,.... salades però amb un toc de dolç...  felicitant de pas a totes les Mercès .....i desitjant -vos una magnifica Festa Major!






Despatxeu:

-80 g farina.
-2 ous. 
-100 g gorgonzola. 
-100 g de sucre. 
-40 g de mantega. 
-Sal en escates tipus  Maldon o fumada


Preparació: 

1.- Poseu en un cassò 120 ml d'aigua, un pessic de sal i la mantega. Porteu-ho a 
ebullició. 

2.- Incorporeu-hi la farina fins obtenir una barreja homogènia. Baixeu el foc i coure durant 2 o 3 minuts remenant la massa fins que es desenganxi de les parets de la cassola. Deixeu-ho reposar. 

3.- Afegiu-hi el dels ous d’un en un, remenant-ho bé i sense incorporar-hi un de nou fins que estigui ben incorporar l’anterior . 

4.- Poseu massa en màniga pastissera i feu-ne boles de la mida d’una castanya, sobre una placa de forn folrada amb paper d’enfornar. 

5.- Enforneu-ho a 220 º durant uns 10 minuts. Deixeu-ho refredar. 

6.- Bateu el formatge per tal d’estovar-lo una mica i poseu-ho en una mànega pastissera. 

7.- Talleu les lioneses per la meitat . 

8.-Feu un caramel fonent en una paella, el sucre amb 3-4 cullerades d'aigua fins que comenci a daurar-se. Atureu la cocció ficant el cassò en un bol amb aigua freda. Amb molta cura, banyeu el barret de la lionesa en el caramel i decoreu-ho amb algunes escates de sal per sobre.

9.-Ompliu-les  amb una mica del formatge batut .

9 comentaris:

  1. uff...ya lo creo que cuesta, ya... yo creo que las uvas
    nos las deberiamos de comer en Octubre ¿verdad?..jaja
    me alegro un montón de volver a leerte Alfons
    un abrazo..y por supueto me ha encantado la combinación de tus lionesas!!!

    ResponElimina
  2. Visquen el contrastos de dolç i salat, han de estar de vici.
    Petons.

    ResponElimina
  3. ooohhh, quin capritx!!!!
    Jo encara allargo més ja que la festa major nostra és la Misericòrdia, el 25!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Ben tornat de nou! Jo també sóc de les que es resiteixen fins l'últim moment, je je je...
    Unes lioneses molt originals, amb un contrast dolç salat ben sorprenent.

    ResponElimina
  5. Alfons, una manera original d'apropar-nos de nou les lioneses. Quina bona pinta que tenen!

    ResponElimina
  6. Unas lionesas saladas ricas, ricas, para no dejar ni una¡¡
    Bona setmana

    ResponElimina
  7. Uau!! un acomiadament per la porta gran

    Muas

    ResponElimina
  8. Siempre me sorprenden tus recetas!! Te aseguro que no quedarían muchas en mi mesa. Felicidades se ven deliciosas. Bss.

    ResponElimina
  9. Les lionesas dulces están muy buenas pero es leer la palabra gorgonzola y ya estoy pensando cuando las preparo me encanta ese queso.
    Saludos

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails