2/8/14

BROWNIE DE XOCOLATA AMB MOUSSE D’AMARULA





...  ja són aquí .... les vacances!!!! ...i aquesta recepta d’avui, ara, a les poques hores d'encetar les  d’enguany, m’ha fet venir al cap molts records de les de l'any passat..... 
......qui no ha tingut algun cop una visita inesperada a l'hora de sopar .... però, la d’un elefant?!!..... doncs si, un vespre, com aquell qui res, un elefant mascle va presentar-se a l’hora de sopar al nostre campament, i davant la nostra sorpresa i entusiasme, va passejar-se lenta i majestuosament, sense perdre'ns de vista, tot menjant herba i matolls d’entre els arbres del voltant de les nostres tendes. Afortunadament no es va quedar a les postres i tot va quedar en una cordial visita de veïns.....  
.....o de l’Amarula _el licor de la recepta d’avui_ una de les begudes més identificatives  dels països sud-africans. S’elabora a partir dels fruits de l’amarula un dels arbres senyers d’aquestes terres i que són també una de les “postres” predilectes dels elefants. Uns fruits dolços que un cop madurats al sol,  arriben a tenir una certa graduació alcohòlica i que consumits en dosis suficients poden portar a aquests enormes animals a "pillar" una certa “trompa”.... que afortunadament, aquesta, el nostre convidat no duia.... 

Així és que  amb elefants, l’Amarula i aquestes delicioses postres que varem preparar  per celebrar el re-encontre de bona part del grup que l’estiu passat varem gaudir amb elefants i Amarules pel delta de l’Okavango, us deixo fins el proper setembre tot desitjant-vos les millors experiències per a aquests dies que ara comencen .... 

Bon estiu a tots !!



Despatxeu: 

Per al brownie de xocolata: 
-100 g. de xocolata negra 70% 
-100 g. mantega. 
-2 ous. 
-80 g. de sucre. 
-40 g.de farina 
-1 culleradeta de llevat en pols. 
-15 g. de cacau en pols. 
-1 culleradeta de cafè soluble. 
Per a la mousse de Amarula: 
-150 ml. d’ Amarula. 
-1 clara d'ou. 
-400 ml. de nata per muntar. 
-50 g. de sucre. 
-8 fulls de gelatina neutra. 
-100 ml d'aigua freda. 
Per Decorar: 
-Cacau en pols 

Preparació 

1.-Per al brownie de xocolata, foneu la xocolata negra al bany maria o al microones, afegiu-hi la mantega i barregeu bé. Reserveu. 

2.-Bateu els ous amb el sucre. Quan els ous hagin doblat aproximadament el seu volum, afegiu-hi la xocolata fosa i barregeu-ho de nou. 

3. - En un bol incorporeu la farina, el llevat, el cacau i el cafè soluble tamisats i ho barregeu amb la massa d'ous / xocolata. 

4- Aboqueu la barreja resultant en un motlle i ho poseu al forn preescalfat a 180 º C, durant uns 18-20 minuts. Retireu-ho del forn i deixeu refredar. 

5. - Un cop el pa de pessic estigui a temperatura ambient, comenceu a elaborar la mousse. 

6. - Per a la mousse d’Amarula. Hidrateu la gelatina en un bol amb aigua freda durant uns 5 minuts. 

7.-Escalfeu l’ Amarula i afegiu-hi la gelatina ben escorreguda. Remeneu fins que es dissolgui completament. Reserveu. 

8- En un bol munteu la clara d'ou i afegiu-hi primer el sucre i l’ Amarula amb la gelatina després. Barregeu. 

9.-Bateu la nata líquida fins al punt de gairebé tenir-la muntada i hi afegiu la barreja d’Amarula. Barregeu amb moviments envoltants fins que quedi ben integrada. 

10. - Aboqueu la mousse sobre el brownie. Repartiu-ho bé per tota la seva superfície i fiqueu al congelador unes 2-3 hores. O millor d'un dia per l'altre. 

11. - Retireu-ho del congelador unes 3-4 hores abans de servir. Escampeu-hi per sobre una mica de cacau en pols i si voleu alguna filigrana de xocolata....



    el convidat a sopar....!!!

6 comentaris:

  1. Te quedó realmente delicioso, gracias cielo.

    ResponElimina
  2. Una pinta tremenda, y es ke mezclando mousse y brownie ke otra cosa puede salir ke no sea una delicia!

    Besosss

    ResponElimina
  3. Caram quines aventures amb l'elefant! No havia sentit mai a parlar d'aquest licor.
    Has triat una recepta fantàstica per acomiadar-te fins el setembre, segur que a tots us va transportar a les vacances de l'any passat ;)

    ResponElimina
  4. Quina idea tant bona el brownie amb la mousse, i la pinta espectacular com tot el que presentes aqui. Deixo al recepta a la carpeta de pendents. Bon estiu.

    ResponElimina
  5. Quina passada aquest brownie, jo tampoc havia vist mai aquest licor! M'encanta el convidat!

    ResponElimina
  6. Yo quiero probarlo!!....con elefante incluido!.....como me gusta ese toque de malicia....vamos...que quiero un buen trozo!....ojala hayas disfrutado las vacaciones....yo espero volver pronto al blog!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails