El muhammara -el puré de pebrots vermells-, juntament amb l'hummus -el de cigrons-, i el baba ganoush -el d'albergínies-, són els sabors que més fàcilment ens transporten als països de la costa oriental de la mediterrània, on generalment formen part de l'acompanyament del plat principal o són, més freqüentment, només l'aperitiu que el precedeix; en qualsevol cas, i més en el d'avui, en el que li hem incorporat unes nous i ruixat amb una melassa de magrana és ... amb una mica de pa de pita, unes torradetes o amb aquestes saboroses galetes a l'oli d'oliva, d'un sabor tremendament mediterrani, és un aperitiu que de ben segur us costarà de millorar amb el segon plat..... doncs és senzillament deliciós !! .... tot un luxe de Muhammara !!
-3 pebrots vermells
-90 g de nous
-1 gra d'all
-Suc de llimona
-1 cullerada de pa ratllat
-Oli d'oliva,
-Sal y pebre
Per a la melassa de magrana:
-500 cc de suc de magrana
-1cullerada de sucre morè
-Suc de llimona
Per a les galetes d’oli d’oliva:
-140 g de farina
-60 g de farina d'espelta
-60 g de parmesà ratllat
-8 cullerades d'oli d'oliva
-7-8 cullerades d'aigua freda
-1 culleradeta d’orenga sec
-sal, pebre negre
Preparació:
1.-Per a la mouhammara. Rostiu els pebrots com tingueu per costum fre-ho.... al forn, a la brasa, al grilll... i un cop freds, peleu-los i retireu les llavors. En el got de la batedora poseu-hi els pebrots rostits, l’all, les nous, un rajolí de suc de llimona, 3-4 cullerades d'oli (d'acord amb el gust i la textura desitjada), el pa ratllat i tritureu-ho bé.Rectifiqueu-ho de sal pebre al vostre gust i reserveu-ho, tapat amb paper film, en un lloc fred almenys una hora abans de servir.
baixeu el foc i cuineu, molt suaument i remenant de tant en tant, fins que es formi un líquid dens. La consistència ha de ser entre el vinagre balsàmic i el xarop. Aboqueu-la en un pot net (millor si és esterilitzat al forn a 130 ° C durant 20 minuts) i deixeu-ho refredar. Aquesta melassa dura unes 2-3 setmanes.
Serviu el puré de pebrots vermells amb un regalim de melassa de magrana per sobre i amb les galetes a l’oli d’oliva d’acompanyament
Genial idea para un picoteo y ademas bien sano todo, hasta las galletas¡¡
ResponEliminaSaludos
Aixó és per començar i no parar.
ResponEliminaBon cap de setmana
Muas
Soc una fanàtica dels hummus i aquest tipus no l´he probat, vull dir el de pebrots, i segur que ens encantarà. Bon cds.
ResponEliminacuanto tiempo sin pasarme por aquí!!!! me tengo que poner al día , mientras tanto que quedo con este aperitivo !
ResponEliminaComo me transporta al Mediterraneo estos sabores....y como me encantan!....dan ganasde comerlo a cucharadas!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUn aperitiu original i boníssim!!!
ResponEliminaPetonets
és curiós, però sempre fem la crema de cigrons o la d'albergínies, i aquesta de pebrot és ben desconeguda... Amb les nous ha de quedar boníssima. I a casa meva, sense l'all cru ;)
ResponEliminaPues que me he quedado como tus invitados de la receta anterior...de pasta de moniato..!!
ResponEliminahasta con las galletitas y todo , increible el contraste de sabores con la melaza de granada
si es que no doy abasto contigo...eres ..eres la pera Alfons