8/1/15

MOUHAMMARA -PURÉ DE PEBROTS VERMELLS- AMB MELASA DE MAGRANA I GALETES A L’OLI D’OLIVA


El muhammara -el puré de pebrots vermells-, juntament amb l'hummus -el de cigrons-, i el baba ganoush -el d'albergínies-, són els sabors que més fàcilment ens transporten als països de la costa oriental de la mediterrània, on generalment formen part de l'acompanyament del plat principal o són, més freqüentment, només l'aperitiu que el precedeix; en qualsevol cas, i més en el d'avui, en el que li hem incorporat unes nous i ruixat amb una melassa de magrana és ... amb una mica de pa de pita, unes torradetes o amb aquestes saboroses galetes a l'oli d'oliva, d'un sabor tremendament mediterrani, és un aperitiu que de ben segur us costarà de millorar amb el segon plat..... doncs és senzillament  deliciós !! .... tot un luxe de Muhammara !!






Despatxeu (per 6-8 persones):

Per a la mouhammara:
-3 pebrots vermells 
-90 g de nous
-1 gra d'all
-Suc de llimona
-1 cullerada de pa ratllat 
-Oli d'oliva, 
-Sal y pebre
Per a la melassa de magrana:
-500 cc de suc de magrana 
-1cullerada de sucre morè
-Suc de llimona
Per a les galetes d’oli d’oliva:
-140 g de farina
-60 g de farina d'espelta
-60 g de parmesà ratllat
-8  cullerades d'oli d'oliva
-7-8  cullerades d'aigua freda
-1 culleradeta d’orenga sec
-sal, pebre negre


Preparació:

1.-Per a la mouhammara. Rostiu els pebrots com tingueu per costum fre-ho.... al forn, a la brasa, al grilll... i un cop freds, peleu-los i retireu les llavors. En el got de la batedora poseu-hi els pebrots rostits, l’all, les nous, un rajolí de suc de llimona, 3-4 cullerades d'oli (d'acord amb el gust i la textura desitjada), el pa ratllat i tritureu-ho bé.Rectifiqueu-ho de sal pebre al vostre gust i reserveu-ho, tapat amb paper film, en un lloc fred almenys una hora abans de servir.

2.-Per a la melassa de magrana. En una cassola de fons gruixut i a foc viu, incorporeu-hi el suc de magrana, un rajolí de suc de llimona i el sucre. Un cop el sucre s'hagi fos
baixeu el foc i cuineu, molt suaument i  remenant de tant en tant, fins que es formi un líquid dens. La consistència ha de ser entre el vinagre balsàmic i el xarop. Aboqueu-la en un pot net (millor si és esterilitzat al forn a 130 ° C durant 20 minuts) i deixeu-ho refredar. Aquesta melassa dura unes 2-3 setmanes.


3.- Per a les galetes. Barregeu les dues farines, el formatge parmesà, l’orenga, el pebre i afegiu l'oli d'oliva i aigua. Treballeu la massa de manera que es torna llisa. Cobrir-ho amb paper film i reservar en fred uns 30 minuts. Preescalfeu el forn a 180 ° C. Estireu la massa sobre el taulell lleugerament enfarinat i esteneu la massa uns 3 mm de gruix. Amb un talla pasta, talleu les galetes i enforneu-les durant uns 15 minuts. 


Serviu el puré de pebrots vermells amb un regalim de melassa de magrana per sobre i amb les galetes a l’oli d’oliva d’acompanyament

8 comentaris:

  1. Genial idea para un picoteo y ademas bien sano todo, hasta las galletas¡¡
    Saludos

    ResponElimina
  2. Aixó és per començar i no parar.
    Bon cap de setmana
    Muas

    ResponElimina
  3. Soc una fanàtica dels hummus i aquest tipus no l´he probat, vull dir el de pebrots, i segur que ens encantarà. Bon cds.

    ResponElimina
  4. cuanto tiempo sin pasarme por aquí!!!! me tengo que poner al día , mientras tanto que quedo con este aperitivo !

    ResponElimina
  5. Como me transporta al Mediterraneo estos sabores....y como me encantan!....dan ganasde comerlo a cucharadas!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. Un aperitiu original i boníssim!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. és curiós, però sempre fem la crema de cigrons o la d'albergínies, i aquesta de pebrot és ben desconeguda... Amb les nous ha de quedar boníssima. I a casa meva, sense l'all cru ;)

    ResponElimina
  8. Pues que me he quedado como tus invitados de la receta anterior...de pasta de moniato..!!
    hasta con las galletitas y todo , increible el contraste de sabores con la melaza de granada
    si es que no doy abasto contigo...eres ..eres la pera Alfons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails