Dia 20 19, nova convocatòria del "Bloc al plat," la proposta de la Merçè, que aquest mes ens proposa conèixer una mica més el bloc de la MaryLou: "Pà amb tomàquet"... un bloc amb un munt de receptes saboroses i atractives que et fan molt difícil la tria.... jo, amb un manat de dolços calçots de la plana de Lleida, cuits al foc viu de les vergues d'una vinya del Penedès que concentraven tot el perfum de la darrera calçotada... la tria va ser inevitable... i deliciosa!!
Despatxeu:
-1 manat de calçots cuits (sobrers de la darrera calçotada)
-45 g de farina
-500 ml de llet
- Oli
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
- Pa ratllat
- 1 ou
Per a la salsa:
-1/2 kg de tomàquets madurs
-3 nyores
-150 g d’ametlles torrades i pelades
-5 grans d’all
- ¼ l d’oli
-Sal i vinagre
-Sal i vinagre
Preparació:
1.-Netegeu els calçots deixant la part
més tendra i trossegeu-los. Salteu-los lleugerament en en una paella amb la mantega, afegir-hi la farina, i deixeu-ho que es barregin bé els ingredients alhora que la farina es va torrant. Incorporeu-hi mica a mica la llet, fins aconseguir que la massa estigui ben lligada i amb la textura desitjada. Rectifiqueu-ho de sal, pebre i nou moscada. Esteneu la pasta en una safata i deixeu-la refredar, si és possible tota una nit, a la nevera.

2.-Poseu la paella a foc amb abundant oli. Traieu la pasta de la nevera i en feu boles de la grandària desitjada. Banyeu-les en ou batut amb una mica de sal i seguidament passeu-les pel pa ratllat. Fregiu les.
3.- Per a la salsa. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn. Escaliveu els tomàquets i 4 dels grans d’all. Peleu-ho i tritureu-ho tot juntament amb la carn de les nyores, el gra d’all cru, un rajolí de vinagre i un pessic de sal, primerament amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectifiqueu-ho de sal i si voleu afegiu-hi un rajolí més d’oli, com si d’una maionesa es tractes, fins aconseguir la textura desitjada
boníssimes les croquetes i excel·lent la tria!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Unes croquetes de temporada molt bones, segur i la salsa també.
ResponEliminaPetons.
No puedo decir nada mas que sublime y divina combinación
ResponEliminaUna abraçada
Dissabte fem calçotada, si en sobren ja sé què fer-ne!!
ResponEliminaostres quina recepta més adequada a la temporada de calçots!. Moltes gràcies per participar Alfons!!!!
ResponEliminaQUè bones, oi? moltes gracies per particpar!
ResponEliminaUna abraçada!
Hola Alfons. No saps las ganes que tenia de trobar una bona recepte feta amb calçots
ResponEliminaPetons
Alfons, la teva introducció és poesia! Només sentir el teu comentari sobre els dolços calçots i les vergues de les vinyes del Penedès ja m'he vist a mi mateixa delint-me per menjar aquestes deliciosos calçots! Una abraçada!
ResponEliminaAlfons! Bona tria! Les croquetes de per si ja són bones, però si a més a més són de calçots ja és un vici!
ResponEliminaA part bona manera de menjar calçots sense embrutar-se! ;)
Bon cap de setmana!! Petons!
Et llueixes en tot, en el comentari i en la presentació...compte! que és del Valls us trauran la recepta.
ResponEliminaDoncs poca cosa a dir, llegint ja m'has fet venir ganes de fer-los
ResponEliminaMuas
Una tria excel·lent, 100% de temporada i amb un resultat boníssim!
ResponEliminaUna idea genial aprofitar els calçots sofrants fent croquetes!!! Bonissimes..
ResponEliminaDelicious de croquetes i les tenim de temporada! Ole! Muaks
ResponEliminaFantàstica cuina d'aprofitament!!
ResponEliminaQuina cosa més bona!! Una molt bona pensada per menjar els calçots d'una altra manera. Un aperitiu de primera!! :)
ResponEliminaQue cosa mas buena!.....un aperitivo delicioso....que me ha costado este invierno estar al dia en el blog....espero tomar ritmo ahora....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaHola Alfons!
ResponEliminaFantàstiques aquestes croquetes! I amb el gust a brasa que queda al calçot han de ser sublims!
Abraçada
que original las croquetitas asi, mira que he comido calçot aqui en bcn pero en croquetas no los habia probado
ResponEliminaque original las croquetitas asi, mira que he comido calçot aqui en bcn pero en croquetas no los habia probado
ResponElimina
ResponEliminaAlfons; Com a participant que vas ser de; del blog al plat de la Mercé de; Destapant Cassoles, en el meu blog; http://menjadebacalla.blogspot.com/ trobaràs una proposta llegint la P.D. a veure que et sembla, si és que si, passeu-ho a altres blogaires amb enllaços si ho veus oportú.
Salutacions Alfons¡¡ :O)
ResponEliminaAlfons; Com a participant que vas ser de; del blog al plat de la Mercé de; Destapant Cassoles, en el meu blog; http://menjadebacalla.blogspot.com/ trobaràs una proposta llegint la P.D. a veure que et sembla, si és que si, passeu-ho a altres blogaires amb enllaços si ho veus oportú.
Salutacions Alfons¡¡ :O)
Receta comprobada y he de decirte que nos ha encantado.
ResponEliminaDonde te escondes?
Saludos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Veo que no soy la unica que se ha dado un descanso largo.... espero pronto volver a degustar tus recetas......yo tambien espero pronto retomar el mio....Buen Verano!...Abrazotes, Marcela
ResponElimina