19/2/15

CROQUETES DE CALÇOTS AMB LA SEVA SALSA



Dia  20  19, nova convocatòria del "Bloc al plat," la proposta de la Merçè, que aquest mes ens proposa conèixer una mica més el bloc de la MaryLou: "Pà amb tomàquet"... un bloc amb un munt de receptes saboroses i atractives que et fan molt difícil la tria.... jo, amb un manat de dolços calçots  de la plana  de Lleida, cuits al foc viu de les vergues d'una vinya del Penedès que concentraven  tot el perfum de la darrera calçotada... la tria va ser inevitable... i deliciosa!! 





Despatxeu:

     -1 manat de calçots cuits (sobrers de la darrera calçotada)
     -45 g de farina
     -500 ml de llet
    - Oli
    - Sal
    - Pebre
    - Nou moscada
    - Pa ratllat
    - 1 ou
Per a la salsa:
    -1/2 kg de tomàquets madurs
    -3 nyores
    -150 g d’ametlles torrades i pelades
    -5 grans d’all
    - ¼ l d’oli
    -Sal i vinagre
   

Preparació:

1.-Netegeu els calçots deixant la part més tendra i trossegeu-los. Salteu-los lleugerament en en una paella amb la mantega, afegir-hi la farina, i deixeu-ho que es barregin bé els ingredients alhora que la farina es va torrant. Incorporeu-hi mica a mica la llet, fins  aconseguir que la massa estigui ben lligada i amb la textura desitjada. Rectifiqueu-ho de sal, pebre i nou moscada. Esteneu la pasta en una safata i deixeu-la refredar, si és possible tota una nit, a la nevera.

2.-Poseu la paella a foc amb abundant oli. Traieu la pasta de la nevera i en feu boles de la grandària desitjada. Banyeu-les en ou batut amb una mica de sal i seguidament passeu-les pel pa ratllat. Fregiu les.

3.- Per a la salsa. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn. Escaliveu els tomàquets i 4 dels grans d’all. Peleu-ho i tritureu-ho tot juntament amb la carn de les nyores, el gra d’all cru, un rajolí de vinagre i un pessic de sal, primerament amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectifiqueu-ho de sal i si voleu afegiu-hi un rajolí més d’oli, com si d’una maionesa es tractes, fins aconseguir la textura desitjada

24 comentaris:

  1. boníssimes les croquetes i excel·lent la tria!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Unes croquetes de temporada molt bones, segur i la salsa també.
    Petons.

    ResponElimina
  3. No puedo decir nada mas que sublime y divina combinación
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Dissabte fem calçotada, si en sobren ja sé què fer-ne!!

    ResponElimina
  5. ostres quina recepta més adequada a la temporada de calçots!. Moltes gràcies per participar Alfons!!!!

    ResponElimina
  6. QUè bones, oi? moltes gracies per particpar!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Hola Alfons. No saps las ganes que tenia de trobar una bona recepte feta amb calçots
    Petons

    ResponElimina
  8. Alfons, la teva introducció és poesia! Només sentir el teu comentari sobre els dolços calçots i les vergues de les vinyes del Penedès ja m'he vist a mi mateixa delint-me per menjar aquestes deliciosos calçots! Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Alfons! Bona tria! Les croquetes de per si ja són bones, però si a més a més són de calçots ja és un vici!
    A part bona manera de menjar calçots sense embrutar-se! ;)
    Bon cap de setmana!! Petons!

    ResponElimina
  10. Et llueixes en tot, en el comentari i en la presentació...compte! que és del Valls us trauran la recepta.

    ResponElimina
  11. Doncs poca cosa a dir, llegint ja m'has fet venir ganes de fer-los
    Muas

    ResponElimina
  12. Una tria excel·lent, 100% de temporada i amb un resultat boníssim!

    ResponElimina
  13. Una idea genial aprofitar els calçots sofrants fent croquetes!!! Bonissimes..

    ResponElimina
  14. Delicious de croquetes i les tenim de temporada! Ole! Muaks

    ResponElimina
  15. Fantàstica cuina d'aprofitament!!

    ResponElimina
  16. Quina cosa més bona!! Una molt bona pensada per menjar els calçots d'una altra manera. Un aperitiu de primera!! :)

    ResponElimina
  17. Que cosa mas buena!.....un aperitivo delicioso....que me ha costado este invierno estar al dia en el blog....espero tomar ritmo ahora....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  18. Hola Alfons!
    Fantàstiques aquestes croquetes! I amb el gust a brasa que queda al calçot han de ser sublims!
    Abraçada

    ResponElimina
  19. que original las croquetitas asi, mira que he comido calçot aqui en bcn pero en croquetas no los habia probado

    ResponElimina
  20. que original las croquetitas asi, mira que he comido calçot aqui en bcn pero en croquetas no los habia probado

    ResponElimina

  21. Alfons; Com a participant que vas ser de; del blog al plat de la Mercé de; Destapant Cassoles, en el meu blog; http://menjadebacalla.blogspot.com/ trobaràs una proposta llegint la P.D. a veure que et sembla, si és que si, passeu-ho a altres blogaires amb enllaços si ho veus oportú.
    Salutacions Alfons¡¡ :O)

    ResponElimina

  22. Alfons; Com a participant que vas ser de; del blog al plat de la Mercé de; Destapant Cassoles, en el meu blog; http://menjadebacalla.blogspot.com/ trobaràs una proposta llegint la P.D. a veure que et sembla, si és que si, passeu-ho a altres blogaires amb enllaços si ho veus oportú.
    Salutacions Alfons¡¡ :O)

    ResponElimina
  23. Receta comprobada y he de decirte que nos ha encantado.
    Donde te escondes?
    Saludos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  24. Veo que no soy la unica que se ha dado un descanso largo.... espero pronto volver a degustar tus recetas......yo tambien espero pronto retomar el mio....Buen Verano!...Abrazotes, Marcela

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails