Tot i que la temporada de maduixes ja està pràcticament acabada, us deixo aquesta recepta de filet de porc al cacau amb chutney de maduixes.. en el que la combinacio de dolç, salat, àcid i el punt amarg del cacau, troben cada un d'ells el seu lloc al plat tot acompanyant el tall.... si no teniu l'oportunitat d'aconseguir alguna de les últimes maduixes ... i/o si no voleu esperar fins la propera temporada,... segur aquest filet esta molt i molt bo amb qualsevol altre tipus de chutney que us agradi ...
Despatxeu: (per unes 11 persones)
-2 filets de porc
-2 nous de mantega
-1/2 got de llet
-Oli
-Sal
-Pebre
-Flor de sal
-Cacau
Per al chutney de maduixes
-750 g de maduixes
-1/4 de bitxo
-3 escalunyes
-100 g de sucre
-80 cc.de vinagre de maduixes
-Sal
Preparació
1-Per al chutney de maduixes. Netegeu les maduixes i trossegeu-les, peleu i talleu en juliana les escalunyes. Talleu el bitxo en fines tires. En una cassola amb unes gotes d'oli daureu les escalunyes i incorporeu-hi el sucre, les maduixes, el vinagre i el bitxo. Deixeu-ho coure a foc baix durant uns 40 minuts. Rectifiqueu-ho de sal i /o espècies al vostre gust i reserveu-ho.
2.- Salpebreu els filets. En una cassola amb un parell de nous de mantega i una mica d'oli, daureu-los uns tres minuts per cada canto. Afegiu-hi la llet i deixeu-ho coure durant uns set - vuit minuts més. Retireu-ho del foc i tapeu-ho amb un paper d'alumini fins que siguin freds.
Muntatge
Feu una base amb el chutney de maduixes i poseu-hi a sobre els filets de porc , escampeu-hi per sobre una generosa capa de cacau en pols, una mica de flor de sal i.... gaudiu-ho de gust.
2.- Salpebreu els filets. En una cassola amb un parell de nous de mantega i una mica d'oli, daureu-los uns tres minuts per cada canto. Afegiu-hi la llet i deixeu-ho coure durant uns set - vuit minuts més. Retireu-ho del foc i tapeu-ho amb un paper d'alumini fins que siguin freds.
Muntatge
Feu una base amb el chutney de maduixes i poseu-hi a sobre els filets de porc , escampeu-hi per sobre una generosa capa de cacau en pols, una mica de flor de sal i.... gaudiu-ho de gust.
Hola estimat amic, a casa hem descobert el chutney fa molt poc, i ens agraa moltíssim. Aquesta combinació de maduixes, cacau i porc ha de ser, sens dubte un plaer exquisit. Enhorabona. Les teves receptes son genials.
ResponEliminaPD: Alfons, em penso que tens el nostre correu electrònic com a Spam!!!
Un petó.
Ben cert, un chutney és boníssim per acompanyar carn o peix.
ResponEliminaAquesta recepta ha de quedar perfecte.
Petonets
Ostres, quina combinació d'ingredients més original... no se m'hauria acudit mai posar cacau al porc. Però segur que hi queda molt bé i l'acompanyament agredolç del chutney de maduixes hi lliga molt bé.
ResponEliminaLa receta me ha encantado porque ese chutney de fresas tiene que estar ríquisimo. Gracias por la recetas y un saludo.
ResponEliminaDices filete de cerdo pero más bien parece un solomillo, no? Bueno en cualquier caso, el aspecto es impresionante y el acompañamiento del chutney de fresas lo hace todavaía más apetitoso.
ResponEliminaun biquiño
Aqui dalt tenim maduixes per un mes encara o sigui, q aquesta recepta la podré fer!
ResponEliminaUna abraçada,
Carai alfons, una recepta de luxa i amb un contrast de ingredients magnifics.
ResponEliminaUn peto.
Aixó si que es un contrast de sabors, però amb la carn de porc van molt bé els contrastos.
ResponEliminaPetons.
oohhhhhh ME QUEDO CON ESE CHUTNEY...QUE PINTA MAS BUENA Y RICA TIENE ALFONS,ME HAS MATADO CON ESTE PLATO.EXCELENTE!!!!
ResponEliminaCARIÑOS AMIGO
Super interesante el chutney, que lindo color a cogido, me encantaría tomar un poquito. Un plato hermoso!
ResponEliminaBesos
Una combinació excel·lent, Alfons! ;)
ResponEliminaNo coneixia aquesta salseta, apuntarem la recepta! :)
Petons,
Marina
Alfons, una combinació molt original, dolç, salat, amarg, agre,.....s'haurà de provar.
ResponEliminaSalut,
Pepin
Ets molt agoserat amb aquestes combinacions!, però com que "el que sabe, sabe" si la presentes tú és tota una garantía. Una abraçada!
ResponEliminaTinc curiositat per tastar aquest plat que has cuinat: el provaré de fer a casa...em sembla que m'agradarà!
ResponEliminaune combinaison des plus originale, je suis très tentée
ResponEliminabonne soirée
Que combinació amb este chutney boníssim.
ResponEliminauna fantástica receta, estos filetes con el chutney de tomáte exquisito.
ResponEliminasaludosss
Fantástico, me encanta esta combinación con el chutney de fresas!!!! el punto amargo de cacao, es un 10!!!! tomo nota de tu receta! buen fin de semana!
ResponEliminaAlfons,
ResponEliminaVisca el contrast de sabors!
Una abraçada
Maravilla de plato, tanto la carne como la guarnición. Una gozada en contraste de sabores. Toda una delicia.
ResponEliminaBesos.
Vaja combinació especial de sabors, estic segura que m´agradaria!!! petons
ResponEliminaRealment saborós i irresistible.
ResponEliminaAquet filet fa un goig deliciós, el contrast de sabors m´despertat força l’atenció, el faré
ResponEliminaUna abraçada
Que bo , Alfons. És el mestre de les combinacions . A mi m'agraden molt les combinacions agredolces.
ResponEliminaVaig fer els teus gotets d'iogurt , carbassó i ceba confitada i ens vàren encantar.
Una abraçada