1/7/10

FILET DE PORC AL CACAU


--> -->
Tot i que la temporada de maduixes ja està pràcticament acabada, us deixo aquesta recepta de filet de porc al cacau amb chutney de maduixes.. en el que la combinacio de dolç, salat, àcid i el punt amarg del cacau, troben cada un d'ells el seu lloc al plat tot acompanyant el tall.... si no teniu l'oportunitat d'aconseguir alguna de les últimes maduixes ... i/o si no voleu esperar fins la propera temporada,... segur aquest filet esta molt i molt bo amb qualsevol altre tipus de chutney que us agradi ...







Despatxeu: (per unes 11 persones)

-2 filets de porc
-2 nous de mantega
-1/2 got de llet
-Oli
-Sal
-Pebre
-Flor de sal
-Cacau

Per al chutney de maduixes

-750 g de maduixes
-1/4 de bitxo
-3 escalunyes
-100 g de sucre
-80 cc.de vinagre de maduixes
-Sal

Preparació 

1-Per al chutney de maduixes. Netegeu les maduixes i trossegeu-les, peleu i talleu en juliana les escalunyes. Talleu el bitxo en fines tires. En una cassola amb unes gotes d'oli daureu les escalunyes i incorporeu-hi el sucre, les maduixes, el vinagre i el bitxo. Deixeu-ho coure a foc baix durant uns 40 minuts. Rectifiqueu-ho de sal i /o espècies al vostre gust i reserveu-ho.

2.- Salpebreu els filets. En una cassola amb un parell de nous de mantega i una mica d'oli, daureu-los uns tres minuts per cada canto. Afegiu-hi la llet i deixeu-ho coure durant uns set - vuit minuts més. Retireu-ho del foc i tapeu-ho amb un paper d'alumini fins que siguin freds.


Muntatge


Feu una base amb el chutney de maduixes i poseu-hi a sobre els filets de porc , escampeu-hi per sobre una generosa capa de cacau en pols, una mica de flor de sal i.... gaudiu-ho de gust.

26 comentaris:

  1. Hola estimat amic, a casa hem descobert el chutney fa molt poc, i ens agraa moltíssim. Aquesta combinació de maduixes, cacau i porc ha de ser, sens dubte un plaer exquisit. Enhorabona. Les teves receptes son genials.
    PD: Alfons, em penso que tens el nostre correu electrònic com a Spam!!!
    Un petó.

    ResponElimina
  2. Ben cert, un chutney és boníssim per acompanyar carn o peix.
    Aquesta recepta ha de quedar perfecte.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ostres, quina combinació d'ingredients més original... no se m'hauria acudit mai posar cacau al porc. Però segur que hi queda molt bé i l'acompanyament agredolç del chutney de maduixes hi lliga molt bé.

    ResponElimina
  4. La receta me ha encantado porque ese chutney de fresas tiene que estar ríquisimo. Gracias por la recetas y un saludo.

    ResponElimina
  5. Dices filete de cerdo pero más bien parece un solomillo, no? Bueno en cualquier caso, el aspecto es impresionante y el acompañamiento del chutney de fresas lo hace todavaía más apetitoso.
    un biquiño

    ResponElimina
  6. Aqui dalt tenim maduixes per un mes encara o sigui, q aquesta recepta la podré fer!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. Carai alfons, una recepta de luxa i amb un contrast de ingredients magnifics.
    Un peto.

    ResponElimina
  8. Aixó si que es un contrast de sabors, però amb la carn de porc van molt bé els contrastos.
    Petons.

    ResponElimina
  9. oohhhhhh ME QUEDO CON ESE CHUTNEY...QUE PINTA MAS BUENA Y RICA TIENE ALFONS,ME HAS MATADO CON ESTE PLATO.EXCELENTE!!!!

    CARIÑOS AMIGO

    ResponElimina
  10. Super interesante el chutney, que lindo color a cogido, me encantaría tomar un poquito. Un plato hermoso!
    Besos

    ResponElimina
  11. Una combinació excel·lent, Alfons! ;)
    No coneixia aquesta salseta, apuntarem la recepta! :)
    Petons,
    Marina

    ResponElimina
  12. Uahh!! que fantàstica combinació Alfons!!!, m'agraden molt les receptes salades amb xocolata pel toc que dóna, perquè per a mi fa ressaltar altres sabors, m'imagino que bo amb aquest chutney de maduixes ... ummm!!! em porto la teva recepta que segur triomf!!!
    Una abraçada (jejeje, semblo els teletubis!!!)

    ResponElimina
  13. Alfons, una combinació molt original, dolç, salat, amarg, agre,.....s'haurà de provar.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  14. Ets molt agoserat amb aquestes combinacions!, però com que "el que sabe, sabe" si la presentes tú és tota una garantía. Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Tinc curiositat per tastar aquest plat que has cuinat: el provaré de fer a casa...em sembla que m'agradarà!

    ResponElimina
  16. une combinaison des plus originale, je suis très tentée
    bonne soirée

    ResponElimina
  17. Que combinació amb este chutney boníssim.

    ResponElimina
  18. una fantástica receta, estos filetes con el chutney de tomáte exquisito.
    saludosss

    ResponElimina
  19. Fantástico, me encanta esta combinación con el chutney de fresas!!!! el punto amargo de cacao, es un 10!!!! tomo nota de tu receta! buen fin de semana!

    ResponElimina
  20. Alfons,
    Visca el contrast de sabors!
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Maravilla de plato, tanto la carne como la guarnición. Una gozada en contraste de sabores. Toda una delicia.

    Besos.

    ResponElimina
  22. Vaja combinació especial de sabors, estic segura que m´agradaria!!! petons

    ResponElimina
  23. Aquet filet fa un goig deliciós, el contrast de sabors m´despertat força l’atenció, el faré
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Que bo , Alfons. És el mestre de les combinacions . A mi m'agraden molt les combinacions agredolces.

    Vaig fer els teus gotets d'iogurt , carbassó i ceba confitada i ens vàren encantar.

    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails