Aquests són uns gotets molt senzills, i alhora molt vistosos i “resultons”, que van ser l'acompanyament ideal de l'amanida del post anterior ...o va ser al revés?.. doncs, cal dir que tots dos van formar un magnífic tàndem i cap d'ells li va robar el protagonisme a l'altre, durant el seu curt, però saborós, pas per taula.
Avui també m'agradaria compartir amb vosaltres la meva satisfacció pel PREMI que el jurat del 11è Concurs de Cuina BonPreu-Esclat ha concedit a la recepta: "Llonganissa ... de Xocolata", Vaig decidir presentar-la al concurs, pràcticament el darrer dia de termini, i ha estat immensa la meva sorpresa en rebre la notícia de la seva elecció en l'apartat de postres. "El cafè de la nit", "Destapant Cassoles" i sobretot "Rossejat" amb un gran primer premi, han estat també blocaires afortunats guanyadors en aquest concurs, del que en Josep i la Dolors ens ofereixen una magnífica crònica en el seu bloc.
Avui també m'agradaria compartir amb vosaltres la meva satisfacció pel PREMI que el jurat del 11è Concurs de Cuina BonPreu-Esclat ha concedit a la recepta: "Llonganissa ... de Xocolata", Vaig decidir presentar-la al concurs, pràcticament el darrer dia de termini, i ha estat immensa la meva sorpresa en rebre la notícia de la seva elecció en l'apartat de postres. "El cafè de la nit", "Destapant Cassoles" i sobretot "Rossejat" amb un gran primer premi, han estat també blocaires afortunats guanyadors en aquest concurs, del que en Josep i la Dolors ens ofereixen una magnífica crònica en el seu bloc.
-->
Font : Hola especial cocina
Despatxeu
-Rucula
-2 cues de rap
-1 ou
-sal
-farina
Per la salsa
-1/2 kg de tomàquets madurs.
-3 nyores.
-150 gr. d’ametlles torrades i pelades.
-5 grans d’all.
- ¼ l d’oli
-sal i vinagre.
nota: amb aquestes quantitats sobrarà suficient salsa perquè pugueu guardar-la a la nevera i utilitzar-la en altres plats de peix, carn o amanides.
-1/2 kg de tomàquets madurs.
-3 nyores.
-150 gr. d’ametlles torrades i pelades.
-5 grans d’all.
- ¼ l d’oli
-sal i vinagre.
nota: amb aquestes quantitats sobrarà suficient salsa perquè pugueu guardar-la a la nevera i utilitzar-la en altres plats de peix, carn o amanides.
Preparació
1- Per la salsa de xató. Escaldeu les nyores, obriu-les i traieu-ne la carn. Escaliveu els tomàquets i 4 dels grans d’all. Peleu-ho i tritureu-ho tot juntament amb la carn de les nyores, el gra d’all cru, un rajolí de vinagre i un pessic de sal, primerament amb l’oli d’oliva i després amb les ametlles torrades. Rectifiqueu-ho de sal i si voleu afegiu-hi un rajolí més d’oli, com si d’una maionesa es tractes, fins aconseguir la textura desitjada. Reserveu-ho .
2.-Saleu y feu-ne daus d’uns 3-4 cm de cantó, amb els filets de les cues de rap.
3.-Prepareu la pasta per arrebossar amb l’ou, farina i un polsim de sal o tal i com tingueu per costum fer-ho . Arrebosseu-hi els bocins de cua de rap i fregiu-los amb oli ben calen. Passeu-ho per paper de cuina absorbent i reserveu-ho.
Muntatge
Ompliu el fons dels gotets amb una bona capa de salsa de xató, enfileu un parell de bocins de rap amb una broqueta y col·loqueu-la dins del gotet, decoreu-ho amb unes fulles de rucula i.... gaudiu-ho de gust
El rei del gotet ataca de nou!!!!!!!
ResponEliminaQue bo!!!!
M'has donat una gran idea per a la revetlla: gràcies!
ResponEliminaAquests gotets son un luxe per la vista i pel paladar.
ResponEliminaPetons.
La verdad que la idea de presentación con estos vasitos, es ideal, queda como muy ¨chic¨ para una cena con amigos, es ideal.
ResponEliminaUn beso
Felicitats pel premi no m'estranya amb les receptes que fas tan fantàstiques, uns gots fantàstics, que meravella de presentació com totes les que fas, el rap és un dels peix que més m'agraden.
ResponEliminasalutacions
Ostres, molt curios el rap a dintre del gotet! Delicios!
ResponEliminaI felicitats pel premi...
Una abraçada,
Moltes felicitats pel premi, encara que no m'estranya ;-))
ResponEliminaAquests gotets són fantàstics!!!
Petonets
Felicitatas pel premi.
ResponEliminaEts especial fent gotests, li dones un art que pa ké.
Bona revetlla.
Felicitats pel premi! És totlament merescut, de veritat que semblava una llangonissa de veritat...
ResponEliminaAquests gotets són una combinació deliciosa i un bon acompanyament mutu de l'amanida.
Felicitats!!! de tot cor!
ResponEliminaés totalment merescut!
i per partida doble, per un costat el concurs, be! i per l'altre has fet Xató... que s'acosta a casa :-))
Llàstima que els gotets no es poden agafar des de la pantalla :-(
Una abraçada,
Anna
Es que me dejas con la mandíbula desencajada, que maravilla de presentación.
ResponEliminaPero que arte y que imaginación que tienes Alfons.
Buaaaa,yo quiero tus vasitos....todos....todos buaaaa.
Un beso.
quina maravella de blog!!!! no et coneixia, pero t´asseguro que a partir d´ara em tindras molt per aquí!!!! m´encanten els teus gotets!!!!
ResponEliminanan
Enhorabuena, y ya van....cuantos?? Alfons, a esta paso tendrás tantos premios como recetas maravillosas!!!Te lo mereces.
ResponEliminaBueno, estos chupitos de rape están diciendo: "mándame para Galicia, que Pilar tiene que catarnos para ser objetiva"
un biquiño
Que bons que han d'estar aquests gotets! amb la salsa xató i la broqueta de rap. Son perfectes per fer un bon dinar i sorprendre a la familia o amics!
ResponEliminaPetonets!
Dues felicitacions, pel premi Bon Preu i per aquesta manera meravellosa de presentar-nos la brotxeta de rap!
ResponEliminaPTNTS
dolça
La presentación un lujo, pero el interior de disfrutar un montón, que rico el rape con el romesco, me encanta.
ResponEliminaUn abrazo
tu es génial tu nous proposes de magnifiques et savoureuses réalisations à chaque fois
ResponEliminamoi j'adore
bonne soirée
Felicitats pel premi!!!! la llonganissa de xocolata era super origianal!
ResponEliminaAquests gotets tan colorits son una meravella per les papiles gustatives!!!! Un abraçada
Ves?,Te subo de rango y te dan un premio!!!Si es que tengo una vista!!.....si es que esa longaliza estaba tremenda,nadie hubiera dicho que era de chocolate...me alegro muchísimo por el premio y de estar rodeada,aunque sea virlualmente, de gente tan buena, profesional y que pasen a ver mis pinitos en la cocina.
ResponEliminaLa salsa romesco,ya es un acierto y el rape le debe de quedar riquísismo...otro Got-Chic para la colección.
Un abrazo
Alfons, fantàstic gotet. Devia estar boníssim. És que el romesco va be amb tot i si a més l'ingredient principal és el rap doncs èxit assegurat.
ResponEliminaSalut,
Pepin
Me encantan tus recetas y tus presentaciones. Si es que da hasta penita comerlo...
ResponEliminaBesos.
Me encantan las presentaciones en copitas o chupitos!, me llevo tu idea, una receta exquisita.
ResponEliminaQue linda es tu cocina, me ha encantado descubrirla.
Besos.
Felicitats, per aquest premi tan merescut!
ResponEliminaEts únic fent gotets, i en aquest cas amb Xató! renoi, el xató va bé a totes hores.
Una gran abraçada,
Alfons, hola guapo,
ResponEliminaUn mos de glòria que m'havia perdut, ara repassava visites i t'he trobat a faltar...Ja estic aquí prenent nota :) Aquests gotets estan de 5 forquilles, xiquet! ;)
Ah!Felicitats pel premi!
Un petonàs,
Marina