No sé si encara recordeu aquell paquet de polenta que fa uns dies vàrem encetar a l’hora de l'aperitiu, .. doncs ara, abans d'arribar als cafès, voldria ensenyar-vos el destí final de la resta del paquet, reconvertit a l’hora de les postres i segons una fantàstica recepta de Trotamundos, amb un suau, tendre i deliciós pastís de polenta amb festucs xopat amb xarop de taronges sanguines ..... Deliciós!!!
Despatxeu:
-300g "sour cream" o "Buttermilk"
-125g de mantega en pomada
-220g de sucre
-300g de farina
- ½ Culleradeta bicarbonat
-1 Culleradeta llevat químic
-110g polenta mòlta fina
-1 Cullerada de ratlladura de taronja sanguina
-180ml d’aigua
-100g de festucs torrats
Pel xarop de taronja
-1 taronja sanguina
-250ml de suc de taronja sanguina
-220g de sucre
-350ml d’aigua
-1 branca de canyella
Elaboració
1.-Torreu els festucs en una paella sense oli, a foc molt lent i sense deixar de remenar, per tal de que no es cremin, durant uns deu minuts aproximadament.
2.- Renteu bé la taronja, i partiu-la en rodelles de mig centímetre aproximadament. En una olla escalfeu l'aigua i el sucre i quan comenci a bullir introduïu les rodelles de taronja una a una. Quan torni a agafar el bull, baixeu el foc al mínim i deixeu-ho fer durant unes 3 hores. Traieu les rodelles de taronja i deixeu-les escórrer en un plat inclinat durant tota la nit. Reserveu-ho
3-Preescalfeu el forn a 150graus. En una cassola, barregeu-hi l’almívar de coure les rodelles, el suc de taronja i la branca de canyella. Porteu-ho a l’ebullició i reduïu el foc al mimin i deixeu-ho reduir fins que s'espesseixi de nou. Coleu-ho i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
4.-Per el pastís, barregeu la "sour cream", la mantega, el sucre, la farina tamisada, el bicarbonat, el llevat, la polenta, la ratlladura i l'aigua en un bol gran. Amb la batedora elèctrica, barregeu-ho fins que adquireixi un color més clar. Afegiu-hi els festucs i remeneu-ho de nou.
5.-Ompliu el motlle i enforneu-ho al voltant d’una hora. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu-ho. Decoreu-ho amb les rodelles de taronja confitades i uns festucs torrats. Serviu els talls regats amb un bon raig del xarop de taronja i .... gaudiu-ho de gust
2.- Renteu bé la taronja, i partiu-la en rodelles de mig centímetre aproximadament. En una olla escalfeu l'aigua i el sucre i quan comenci a bullir introduïu les rodelles de taronja una a una. Quan torni a agafar el bull, baixeu el foc al mínim i deixeu-ho fer durant unes 3 hores. Traieu les rodelles de taronja i deixeu-les escórrer en un plat inclinat durant tota la nit. Reserveu-ho
3-Preescalfeu el forn a 150graus. En una cassola, barregeu-hi l’almívar de coure les rodelles, el suc de taronja i la branca de canyella. Porteu-ho a l’ebullició i reduïu el foc al mimin i deixeu-ho reduir fins que s'espesseixi de nou. Coleu-ho i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
4.-Per el pastís, barregeu la "sour cream", la mantega, el sucre, la farina tamisada, el bicarbonat, el llevat, la polenta, la ratlladura i l'aigua en un bol gran. Amb la batedora elèctrica, barregeu-ho fins que adquireixi un color més clar. Afegiu-hi els festucs i remeneu-ho de nou.
5.-Ompliu el motlle i enforneu-ho al voltant d’una hora. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu-ho. Decoreu-ho amb les rodelles de taronja confitades i uns festucs torrats. Serviu els talls regats amb un bon raig del xarop de taronja i .... gaudiu-ho de gust
Te una pinta extraordinaria...m'he de buscar la polenta i fer totes les receptes on l'has utilitzat...
ResponEliminaUna abraçada,
I tant que ha de ser una delicia aquest pastís.
ResponEliminaPetons.
Què original!! la mescla de sabors ha de ser boníssima...un petonet
ResponEliminaRealmente curioso este pastel de polenta, a la que a menudo no sabemos qué salida darle , fantástico! todavía recuerdo aquel aperitivo que hiciste con polenta, era genial. Que pases un feliz verano, nos leemos en septiembre ;)
ResponEliminaAlfons, un pastís magnific. No he probat mai la polenta, però la buscaré.
ResponEliminaUn petó.
Si que tiene que ser una delcia este pastel, suave y tierno como tú bien dices, una combinación muy apetecible y como siempre una decoración magistral
ResponEliminaabrazossss
Te diría que me llevaría solo una porción de ese magnífico dulce pero no... me la llevaría entera. Estoy segura de que no podría de parar de comer hasta terminar con ella.
ResponEliminaBesos.
Quina meravella de pastís!!!! No he provat mai la polenta, i crec que aquesta seria una molt bona manera de fer-ho!!
ResponEliminaPetonets
Si canviem els festucs per ametlla t'asseguro que el trobaré irresistible!
ResponEliminaTinc curiositat per saber com has aconseguit una taronja sanguina en aquest temps. És potser de fora? Durant molts anys ningú se les mirava i ara s'han posat de moda. Jo les trobo originals i donen molt de joc a la cuina.
Una abraçada
Quina cosa més deliciosa, tornaria a berenar i això que fa poc que ja ho he fet...
ResponEliminaNo he tastat mai la polenta, però de la manera que en parles, em fas agafar ganes de tastar-la!.
ResponEliminaOn has trobat les taronges sanguines ?????. No només en aquesta època, jo no en trobo mai !!!!
Nunca he utilizado la polenta para tartas. siempre en salado. Qué maravilla de tarta te ha quedado. desde luego si sabe como aparenta le doy un 11, porque tiene un aspecto y una decoración extraordinaria.
ResponEliminaBesos.
En ma casa tenim un taronger que ens fan taronges de sang! Ja fa temps que totes ens les em menjades i m'encantes!
ResponEliminaQuin pastís!, m'agradaria molt tastar-ne un bocinet... Jo he tastat la polenta però a la italiana, amb formatges fosos.Molt bonic d'aspecte!A reveure.
ResponEliminaBueno Alfons que divino!!He hecho la polenta de muchas maneras,a mi marido y ami nos gusta mucho,pero jamás en postre.Tiene su trabajo pero la intuyo riquísisma...las naranjas sanguinea,no se encuentran fácil,yo aún tengo 2 mermeladas caseritas,que están de muerte.
ResponEliminaMe dejo este postre para el invierno.Me ha encantado....no sábes que éxito tengo con la tarta caprese ,como me la piden jajajame deicen Silvia trae la tarta del mafioso jeje.
Un abrazo Amigo ;))!!
Tengo un paquete de polenta sin empezar creo que esta receta será una buena opción pues se ve delicioso este pastel.
ResponEliminaSaludos
il est trop gourmand avec ce mélange de saveurs entre les pistaches et les oranges
ResponEliminaj'adore
bonne journée
Hola amics!!
ResponEliminaTotes les receptes que han anat apareixent darrerament aquest bloc des de la "Polenta cruixent amb romaní i sal", fins a la que veureu en el proper post, formen part d'aquest viatge imaginari que he anomenat: "de la polenta al cafè", i que va constituir el menú d'una trobada que, amb un grup de bons amics, vam fer a casa nostra a finals de maig. Per raons inesperades,he anat publicat les receptes amb més demora del que inicialment tenia previst ... d'aquí que, a aquestes alçades del calendari és més que probable que no trobeu aquestes taronges en els vostres mercats habituals ... tot i així he preferit incloure-la ... crec que és una magnífica recepta encara que,com diu la Silvia, sigui per tenir-la en compte per una propera temporada....
Una abraçada a thotom
El aperitivo era estupendo, lo recuerdo. ¿Y esta tarta? Gloriosa
ResponEliminaHola!
ResponEliminaComo te digo en el blog, gracias por tu comentario, me has hecho mucha gracia :-)
LLevo 5 minutos mirando el tuyo y me quedo, con las recetas tan deliciosas que tienes no puedo perderte de vista.
Besoss
hola,
ResponEliminaaquesta recepta es molt interressant, però això de la "sour cream" on es pot trobar? i en tot cas, es podria substituir per crema de llet normal o iogurt o kefir? (no ho he provat mai i no se quin gust té ni on comprar-ho
gràcies!
Hola anirac
ResponEliminajo la vaig comprar a mercadona, però no sempre en tenen ... et deixo aquest link: http://juancastaneira.multiply.com/journal/item/875/Buttermilk_suero_de_leche
on t'explica com preparar-ho a casa
Una abraçada