4/8/10

MOUSSE DE MASCARPONE AMB CREMA DE XOCOLATA AL CAFÉ

Amb molt més retard del previst inicialment, arribem avui amb aquests gotets de “mousse de mascarpone amb crema de xocolata ...”, als cafès ... i al final d'aquest viatge imaginari que vam començar fa algun temps, amb aquell paquet de polenta a l'hora de l’aperitiu,.... amb retard, però, just a temps ... a poques hores de que s’enlairi el meu vol cap a les tan desitjades i esperades vacances d’estiu!!!... a tots doncs, us deixo amb els cafès, desitjant-vos un magnífic i recuperador agost ..... bones vacances i fins aviat!!



Font: La cuissine de Mercotte

Despatxeu ( per uns 12 gotets)

Per a la crema de mascarpone al cafè
-90 g de formatge mascarpone
-70g de sucre de llustre
-2cl de llet sencera,
-1 fulla de gelatina,
-25cl nata líquida,
-Un cafè exprés curt 

Per a la crema de xocolata al cafè: 
- 25 cl de llet sencera
- 25 cl de nata líquida,
-75 g de sucre
-4 rovells d'ou,
-1 full i 1 / 2 de gelatina,
-200 g de xocolata negra.
-Un cafè exprés curt
Pel crumble al cafè :
-20 g de farina
-20 g de sucre
-20 g de mantega en pomada,
-10 g de farina d'ametlla,
-10 g ametlles picades,
-10 g avellanes picades,
-5g de cafè liofilitzat (Nescafé).


Preparació

1.- Per a la crema de mascarpone al cafè. Bulliu la llet amb el cafè i incorporeu-hi la gelatina prèviament rehidratada en aigua freda. Poseu el mascarpone i el sucre en un bol, aboqueu-hi el cafè amb llet i bateu-ho tot plegat. Amb l’ajut d’unes varetes, munteu la nata i afegiu-la lentament i amb maniobres envolvents, a la barreja anterior. Ompliu una màniga pastissera i reserveu-ho.

2.- Per a la crema de xocolata al cafè. Blanquegeu els rovells amb el sucre. En un cassó, escalfeu la llet, la crema de llet i el cafè, aboqueu-hi els ous blanquejats amb el sucre i remeneu-ho, com si d’una crema catalana es tractes, fins que espesseixi. Afegiu-hi la gelatina prèviament rehidratada amb aigua freda. Foneu la xocolata al bany maria i, fora del foc, afegiu-la a la crema encara calenta i sense deixar de remenar.

3.- Pel crumble al cafè. Barregeu la mantega amb el sucre, el cafè liofilitzat, la farina d’ametlla, les avellanes i les ametlles picades. Escampeu-ho per sobre d’un paper de forn/Silpat, i coeu-ho durant uns 15 minuts a 180 graus, punxant amb una forquilla de tant en tant per tal d’anar esmicolant-ho. Deixeu-ho refredar.

Muntatge

Ompliu els gotets amb una primera capa de crema de xocolata, una segona de mousse de mascarpone, i una nova capa de crema de xocolata. Disposeu el crumbre per sobre empolsineu-ho tot amb sucre de llustre i .... gaudiu-ho de gust.

21 comentaris:

  1. M' agrada molt aquest postre que has fet i com l' has presentat.
    Bones vacances.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Mare meva, tinc tots els ingredients, seria pecat no preparar-ho....ja t'ho explicaré...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  3. Caraaaam! Ja saps que sóc fan dels teus gotets! I amb crumble per damunt! Ummmmh!

    ResponElimina
  4. molt bones vacances!!!,ens deixes amb uns gotets meravellosos, en prenc nota!A reveure!

    ResponElimina
  5. Quina meravella de recepta!!! bones vacances...petonets

    ResponElimina
  6. oh! bravo per aquests cafès que ens deixen amb molt bon regust de boca i amb ganes de més per quan tornis de les ben merescudes vacances!
    Gràcies i a disfrutar!!

    ResponElimina
  7. Te'n vas deixant-nos amb la boca oberta davant d'aquests gotets! A mi no m'agrada el cafè però penso que això ha de ser deliciós!
    Bones vacances!

    ResponElimina
  8. Que postre más rico y que buena combinación de sabores, además de preciosos, me comería ahora mismo un vasito de los tuyos.
    Un saludo

    ResponElimina
  9. Molt bones vacances. T'esperem fidels, tot degustant aquest meravellosos gotets.

    ResponElimina
  10. Alfons estos vasitos tieen que ser fantásticos, por la combinación buena de contrastes.
    Una buena delicia para llevarte a tús vacaciones, que disfrutes de ellas, te esperamos.
    Un abrazo

    ResponElimina
  11. Acabo de llegar de viaje y me encuentro con esta maravilla de receta.....
    madre mía qué delicia!.
    Besos.

    ResponElimina
  12. quins gotets més macos! semblen comprats així i tot!

    enhorabona per la recepta i pel blog, et segueixo!


    bon cap de setmana :)

    ResponElimina
  13. Potser arribo tard, però en qualsevol cas, bones vacances i fins la tornada!. Esperem receptes com a mínim tan atractives com aquesta!

    ResponElimina
  14. Bueno..bueno..bueno...que vasitos tan deliciosos para brindar por las vacaciones!!

    Tomo nota de ello, esta receta es necesaria para la humanidad hacerla!!! jejej
    Que pases buenas vacaciones.
    Besoss

    ResponElimina
  15. Alfons, hola guapo,
    Pots marxar tranquil perquè vaja gotets...Quedem entretinguts! ;) Em desmaio! Quina delicia! Uaf!
    Molt bones i ben merescudes vacances!
    Ens veiem a la tornada, un petonàs!

    ResponElimina
  16. Me encanta sobre todo ese aroma a café. El chocolate lo dejaría de lado. Una hermosa presentación, esos vasos son los de capuccino verdad?, tengo una amiga que los compró y yo ando en busca de ellos, me parecen super buenos.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  17. Hola Àlfons:
    Una recepta realment molt abellidor, té una pinta espectacular. Esta la faig seguro.
    Ah !!! M´agrada molt el teu blog, agafaré més d´una idea.
    Un abraç.

    ResponElimina
  18. Qué combinación de ingredientes más rica, de mis preferidas:café,chocolate, queso.
    He visto tus fotos en flickr..me encantan.
    Besos

    ResponElimina
  19. Bones vacances, i gràcies per compartir aquest magnífic got abans de marxar!

    ResponElimina
  20. Hace días que no me daba una vuelta por aquí y estoy viendo postres de lo más tentadores.

    Feliz verano

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails