19/1/12
CORNET DE CREMA DE TRUITA DE PATATA, CARBASSÓ I CEBA
...o truita de patata, carbassó i ceba a les dues textures ... o la resposta a l'amble comentari de la Judith per participar en el "Memòries" d'aquests mes...
bé,.....no sé si ben bé igual, però si similar a aquesta crema de truita de patata d'avui, li vaig veure fer al gran José Andrés,.... la idea era reinventar una truita de patates, en aquelles desastroses situacions, en que una gruixuda i sucosa truita de patata s'escorre de la paella i acaba esmicolada per sobre els fogons després d'un malaurat intent de tombar-la ... clar que també es pot fer des d'un bon començament i amb tota la intenció!!!... no?
Despatxeu: (4 persones)
- 6ous
- Carbassó uns 300gr aprox.
- Patates uns 300gr aprox.
- Ceba uns 200gr aprox.
-1 full de pasta filo
- Sal i pebre
- Iogurt natural
- Oli d’oliva
- Tomàquets xerry
Preparació:
1.-Peleu i talleu les patates, la ceba i els carbassons .
2.-Posseu una paella al foc amb bastant oli. Un cop calent tireu-hi la ceba, deixeu-la fer una mica i a continuació afegiu-hi les patates i el carbassó. Un cop tot cuit retireu-ho del foc i escorreu-ho bé per eliminar l’excés d’oli.
3.-En un bol, batre 5 ous i afegiu-hi el sofregit de patata, carbassó i ceba. Remeneu-ho i rectifiqueu-ho de sal.
4.- Escalfeu el forn a 180º. Talleu el full de pasta filo en quatre i en feu un cornet amb cada part. Pinteu les vores amb una mica d’oli per tal de enganxar-les. Feu, amb doble paper d’alumini, quatre cornets i introduir-los dins dels de la pasta filo per tal de que aquests puguin mantenir la forma durant la cocció. Poseu-los al forn fins que es comencin a daurar Reserveu-ho
5.- En una paella al foc i unes gotes de l'oli, aboqueu-hi una mica més d’una tercera part de la barreja d’ou amb el sofregit de patata carbassó i ceba. Comenceu a fer una truita, remenant i movent la paella lleugerament fins que qualli el cantó del fons de la paella. Retireu-la del foc una mica abans del moment en que la tombaríeu si es tractes d’una truita convencional . Aboqueu-la en un bol, incorporeu-hi un ou, una cullerada o dues de iogurt un bon raig d’oli, una punta de sal i pebre, i tritureu-ho bé fins que us quedi amb una textura homogènia. Reserveu-ho
6.- Amb la resta de l’ou amb el sofregit de patata, carbassó i ceba, en feu una truita de forma convencional.
Muntatge
Talleu la truita a cubs, i els guarniu amb mig tomàquet xerry, unes gotetes d’oli i unes escates de sal. En el moment de servir, ompliu els cornets amb la crema de truita de patata carbassó i ceba, unes gotetes d’oli i una punta de sal. Serviu-ho les dues truites plegades per tal de degustar-ho a les dues textures ... i gaudiu-ho de gust
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quina bona manera de reutilitzar aquesta truita accidentada !!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Quina bona forma de menjar truita! A mi no se'm ocurreixen aquestes reutilitzacions
ResponEliminaPetons
T´asseguro Alfons!!! que ja pots trencat, o que et caiguin als fogons les que vulguis!! ho trobo tot bonissim!!! que cruixents!!!:) Muaks
EliminaHola Alfons, guapo tu
ResponEliminaen primer lloc desitjar-te un BON ANY
quina cosa més preciosa ens has cuinat avui, els el millor
mil petonets Susanna
Quina proposta més genial pel Memòries! Aquests cornets me'ls apunto...
ResponEliminaPetonets
Sandra
Acabo de fer una truita aquesta no ha caigut a sobre els fogons no, ha caigut dins la boca del gos, anava a fer la foto i ñamm se la ha cruspit, pero la proxima cau a sobre dels fogons... per reutilitzar-la
ResponEliminaCaram, si ara resultarà que el dia que se'm resisteixi la truita serà el que quedaré millor!!
ResponEliminapetonets
Això sí que és una truita original, sembla que estiguem de festa!! :D La presentació en cons de pasta philo sempre m'ha semblat preciosa, és una pena que no trobo pasta philo per enlloc!! Hauré de buscar millor jeje
ResponEliminaUn petonet!! :)
Em quedo amb les dos textures, que bones!!!! serà questió de deixar caure alguna truita de tant en tant.... M´agrada. Petons,
ResponEliminaPero que original!! t'ha quedat molt bona presentació!
ResponEliminaPetons
Interesante!!....sin duda una receta que deberemos probar!!.....se ve delicioso....y crunch-crunch!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaHola Alfons!!! Quina bona opció, ja que a mi se'm desfant molt les truites.
ResponEliminaI per cert, estic millor i "espero" no caure un altre cop a la mateixa pedra!
Una abraçada.
Excellen as always!
ResponEliminaI admire.
Caram quina pinta te!!!
ResponEliminaUna abraçasa.
Gabriela
Alfons qué delicia!!!. Me gusta la idea del crujiente con la tortilla en su interior. Siempre tan sorprendente!. Besos y feliz fin de semana
ResponEliminaJe je je... una manera genial de convertir una truita desastre en un plat original, sorprenent i molt bo!
ResponEliminaDoncs, si que és una bona idea per aquest tipus d'accident que no crec que hi hagi algú que no li hagi passat mai jejeje.... Però vaja com tu diu es pot fer des de l'inici, així que no esperaré a què em passi. Em sembla deliciós!!!
ResponEliminaAhhh!!! Els retoladors comestibles els pots trobar fàcilment en botigues especialitzades com Cuina&Gadgets (BCN) o per internet. Segur que amb el teu art t'inventes alguna manera de posar notetes comestibles als teus magnifics plats...
Una abraçada
Siempre nos sorprendes ..QUE RICOOOOOO ..bsssMARIMI
ResponEliminaque divertida la idea de presentar la tortilla en varias texturas, una gran idea presentarla en estos cornetes de filo! un beso
ResponEliminaAixò té una pinta genial!!!!!!!
ResponEliminaDe de ben segur que ho provaré de fer!!!
Jo també tinc un blog de cuina, però....no té res a veure amb el teu!!!!
Et deixo el meu enllaç...
Salut!!!!
http://lacuinadelolga.blogspot.com/
Olga
M'agrada molt aquesta presentació amb les dues textures.
ResponEliminaPetons.
Que rico!! Es muy original y apetecible...
ResponEliminaImpresionante, como siempre Alfons.
ResponEliminaEnhorabuena por la receta.
Me la apunto, claro.
Un saludo.
Alfons que original me pareix i tu eu fas tan fàcil.
ResponEliminaEm sembla genial, tant si és per aprofitar un "accident" com si es fa així.
ResponEliminaMoltes gràcies per participar, la Judith estarà contenta.
Espectacular la receta y las fotos. Besos
ResponEliminajijjiji, quin crack Alfons!!! es un plaer comptar amb les teves receptes!!! són genials! moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaMuy original, tiene que estar delicioso. Me encantan tus recetas, tan creativas y con una presentación inmejorable. Un saludo, Clara.
ResponEliminaMuy original. Yo también la he puesto como canapé pero este tuyo me gusta mucho.
ResponEliminaBesos