24/1/12

FLAM DE TORRÓ D'ALACANT AMB TEULES D’AMETLLA I TARONJA I SALSA DE XOCOLATA A LA TARONJA


... tot i que any rere any, a casa, cada cop són menys les quantitats de torrons que a l'hora de les postres arriben a taula durant les festes de nadal, també any rere any, i incomprensiblementcontinuen sent les "restes" que més temps perduren en el nostre rebost passats aquests dies....  així és que  any rere any, i per aquestes dates, a casa, com m'imagino en moltes de les vostres, les receptes per reciclar aquests meravellosos dolços estan a l'ordre del dia ... com aquesta recepta d'avui, una feliç proposta per donar un saborosíssim  fi a un dels torrons més emblemàtics d'aquests dies: els d'Alacant ...










Despatxeu

Per al flam de torró:
-½  barra de torró d'Alacant
-3 ous
-Caramel líquid
-½ litre de llet.

Per a les teules d’ametlla i taronja:
-35 g de farina
-40 g d'ametlles laminades
-1/2 taronja
-100 g de sucre
   -35 g de mantega

Per a la salsa de xocolata a la taronja:
-100 gr. de xocolata de postres
-½ got de suc de taronja
-1 cullerada de sucre de llustre


Preparació

1.- Per al flam de torró . En el vas de la batedora, tritureu-hi  el torró, juntament amb els ous i la llet. Poseu un rajolí de caramel líquid en el fons de la flamera i ompliu-la amb la barreja. Poseu-ho al bany maria, dins del forn, a 180 uns 30-40 min. Reserveu-ho

2.- Per a les teules d’ametlla i taronja: Ratlleu la pell de la taronja i en feu suc, reserveu-ho. En un vol barregeu-hi la mantega fosa, el suc i la pell ratllada de la taronja i afegiu-hi la farina tamisada i les ametlles laminades i una mica esmicolades. Sobre una placa de silicona i amb l’ajut d’una cullera, feu petits cercles amb la massa. Enforneu-ho a 190 º uns 5-6 minuts. Retireu-ho del forn, espereu uns instants i amb molta cura de no cremar-se, les aneu dipositant sobre una superfície corba per tal de que agafin la forma . Reserveu-ho

3.- Per a la salsa de xocolata. En un cassó deixeu-hi reduir uns instants el suc de taronja. Aboqueu-ho en un bol per sobre de la xocolata esmicolada i remeneu-ho bé. Incorporeu-hi el sucre de llustre. Reserveu-ho .


 Muntatge
 
Desmotlleu el flam en el plat de servir, acompanyeu-ho d’unes quantes teules d’ametlla i taronja, serviu-ho amb un rajolí de xocolata a la taronja per sobre ... i gaudiu-ho de gust

38 comentaris:

  1. je je je... ja veig que tenim telepatia :)
    I no m'estranya, perquè aquest "problema" amb els torrons el tenim tots. No serà que ja en comprem de més expressament? ;)
    Molt bona proposta, sobretot perquè la majoria de les receptes d'aprofitament són amb torrons tous i aquesta és amb el d'Alacant.

    ResponElimina
  2. Turrón, naranja, almendras y chocolate... Mejor imposible. Un saludo, Clara.

    ResponElimina
  3. Se ve impresionante el flan. La única tableta que compré aún anda por la nevera, así que me ha encantado la idea de aprovecharla así. La presentación queda perfecta con el chocolate y la naranja. Besos y feliz semana.

    ResponElimina
  4. Ostres!!! Em vens de perles!!! No sabia pas què fer-ne amb el torró d'Alacant!!!
    Una pregunta, tu creus que té prou consistència com per fer-ne un de gran???
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. .... crec que no tindras problemes per fer un únic flam ... de fet, amb les quantitats de la recepta a mi em van sortir quatre flames individuals i aquest de la foto, que és mida "midi" ... ja m'explicaràs...
      una abraçada

      Elimina
  5. Uiii! la idea del flam ha de ser molt bona, em sembla que tin un a l´armàri, encara estic a temps!!!! petons

    ResponElimina
  6. Nos hemos puesto de acuerdo, Alfons. También tengo preparado un flan, aunque el mío no de turrón, que debe estar de muerte, además con el acompañamiento que le has hecho te queda de 10... le he hecho de café y de forma muy, muy sencilla.
    Pásate el jueves por mi blog y a ver si te gusta.

    Gracias, Alfons.
    ... y como siempre, tus recetas espectaculares
    Un saludo.

    Juan Carlos.

    ResponElimina
  7. Por cierto, he puesto en mi blog un acceso directo al tuyo. Deseo que la gente que me visite pueda ver lo bien que cocinas.
    Un saludo.

    Juan Carlos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por el enlace Juan carlos... mañana me paso por tu bloc para ver ese flam del que me hablas... seguro que también debe de estar de muerte...
      Un abrazo

      Elimina
  8. Que espectacular se ve tu postre, a pesar que la salsa no es de mi gusto, no pude pasar sin decir nada.
    Un beso!

    ResponElimina
  9. em cau la bava. la boca plena de Saliba i jo al despatx ...
    espectacular que bo ha d'estar.
    petons
    Gabriela

    ResponElimina
  10. Del torró de Xixona hi han mil i una receptes, però del d'Alacant no, miraré si queda algún troç per reciclar d'aquesta forma que m'ha semblat molt bona idea. I com sempre una recepta luxosa.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Qué rico! Los ingredientes en conjunto no podrían ser más de mi agrado.

    ResponElimina
  12. Quin titol mes llarg jejje pero descriu perfectament el plat, és un bon aprofitament pel torró.
    Petons

    ResponElimina
  13. Ja,ja, Alfons, tú también bordas el reciclaje. Turrón no tengo ni gota, pero almendras laminadas sí que sí, a ver si me animo y hago unas tejas para acompañar el café. Un saludo. Esperanza.

    ResponElimina
  14. Jo amb el d'alacant mai sé què fer-ne, però aquest flam haurà de caure! Tremendo!
    Ah, si em convides porto els margarites! jejeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  15. quin nivell Alfons?? amb torró d'Alacant? es el primer cop que veig una recepta, sempre utilitzen el de Xixona!!! m'he enamorat de les teules. petonets

    ResponElimina
  16. Jo! que ric tot, el flam ha d'estar enorme i les teules em tornen boja a més amb aquest toc de taronja mmmmm genial!
    Petons.

    ResponElimina
  17. Una gran proposta per a aprofitar el torró d'Alacant, que sempre queda per al final!

    ResponElimina
  18. No tengo turron en estos lados....pero esa idea de flan con salsa de chocolate me ha dejado loca!!....ya vere como lo tuneo....delicioso!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  19. Crec que és la primera recepta que veig utilitzant el torró d'Alacant.. i m'encanta com l'has aprofitat. Gràcies!
    petons

    ResponElimina
  20. Sí, em sembla que tots tenim restes de turrons als armaris i no sabem què fer-ne... jaja
    M'ha encantat la idea de les teules, segur que són un súper contrast amb l'esponjositat del flam - recepta apuntada! :D

    Un petonet Alfons!! :)

    ResponElimina
  21. Unes postres de categoria, genial!!!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  22. Estic per anar a comprar unes barres de torró, que ara deuen estar d'oferta. perquè a casa no en va quedar, i tots n'esteu fent unes receptes boníssimes!!

    ResponElimina
  23. D'Alacant no però d'Agramunt si que en tinc i fa dies que me'l miro...

    ResponElimina
  24. Un auténtico manjar, lástima que no me ha sobrado turrón pero voy corriendo a ver si queda algo en el super y me preparo tu delicioso postre. Gracias.

    ResponElimina
  25. Uuuuuiiii!!! Ja el tinc a la llista dels preferits!!!!
    Fa molts anys vaig fer flam de torró i....no ho he tornat a fer més!!! Serà qüestió de tornar-ho a fer!!!
    Salut!!!

    ResponElimina
  26. Unes postres d’aprofitament molt interessants
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Perfecte! Tens raó que aquests dies tots busquem llocs on entaforar les restes dels torrons, però jo és la primera recepta que veig que serveix per aprofitar els d'alacant!
    Merci Alfons!!

    ResponElimina
  28. Dios mio Alfons!!! pero tú te das cuenta que no hay quien se ponga a régimen viendo esa foto??? Es un pecado ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  29. Espectacular! me has echo antojar con semejante plato. Besos

    ResponElimina
  30. Alfons, esto es un pecado en el que hay que caer si o si!

    ResponElimina
  31. Aquestes postres són de categoria!!! i va perfecta per si tens sobres!

    ResponElimina
  32. Alfons, me encantan los flanes y este tiene una pinta!!!

    ResponElimina
  33. D'aquí et copio les teules... que bones.
    La resta també però és que a casa els flams no tenen sortida!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails