... tot i que any rere any, a casa, cada cop són menys les quantitats de torrons que a l'hora de les postres arriben a taula durant les festes de nadal, també any rere any, i incomprensiblement, continuen sent les "restes" que més temps perduren en el nostre rebost passats aquests dies.... així és que any rere any, i per aquestes dates, a casa, com m'imagino en moltes de les vostres, les receptes per reciclar aquests meravellosos dolços estan a l'ordre del dia ... com aquesta recepta d'avui, una feliç proposta per donar un saborosíssim fi a un dels torrons més emblemàtics d'aquests dies: els d'Alacant ...
Despatxeu
Per al flam de torró:
-½ barra de torró d'Alacant
-3 ous
-Caramel líquid
-½ litre de llet.
Per a les teules d’ametlla i taronja:
-35 g de farina
-40 g d'ametlles laminades
-1/2 taronja
-100 g de sucre
-35 g de mantega
Per a la salsa de xocolata a la taronja:
-100 gr. de xocolata de postres
-½ got de suc de taronja
-1 cullerada de sucre de llustre
Preparació
1.- Per al flam de torró . En el vas de la batedora, tritureu-hi el torró, juntament amb els ous i la llet. Poseu un rajolí de caramel líquid en el fons de la flamera i ompliu-la amb la barreja. Poseu-ho al bany maria, dins del forn, a 180 uns 30-40 min. Reserveu-ho
2.- Per a les teules d’ametlla i taronja: Ratlleu la pell de la taronja i en feu suc, reserveu-ho. En un vol barregeu-hi la mantega fosa, el suc i la pell ratllada de la taronja i afegiu-hi la farina tamisada i les ametlles laminades i una mica esmicolades. Sobre una placa de silicona i amb l’ajut d’una cullera, feu petits cercles amb la massa. Enforneu-ho a 190 º uns 5-6 minuts. Retireu-ho del forn, espereu uns instants i amb molta cura de no cremar-se, les aneu dipositant sobre una superfície corba per tal de que agafin la forma . Reserveu-ho
3.- Per a la salsa de xocolata. En un cassó deixeu-hi reduir uns instants el suc de taronja. Aboqueu-ho en un bol per sobre de la xocolata esmicolada i remeneu-ho bé. Incorporeu-hi el sucre de llustre. Reserveu-ho .
Muntatge
Desmotlleu el flam en el plat de servir, acompanyeu-ho d’unes quantes teules d’ametlla i taronja, serviu-ho amb un rajolí de xocolata a la taronja per sobre ... i gaudiu-ho de gust
Spectacular and beautiful!
ResponEliminaje je je... ja veig que tenim telepatia :)
ResponEliminaI no m'estranya, perquè aquest "problema" amb els torrons el tenim tots. No serà que ja en comprem de més expressament? ;)
Molt bona proposta, sobretot perquè la majoria de les receptes d'aprofitament són amb torrons tous i aquesta és amb el d'Alacant.
Turrón, naranja, almendras y chocolate... Mejor imposible. Un saludo, Clara.
ResponEliminaSe ve impresionante el flan. La única tableta que compré aún anda por la nevera, así que me ha encantado la idea de aprovecharla así. La presentación queda perfecta con el chocolate y la naranja. Besos y feliz semana.
ResponEliminaOstres!!! Em vens de perles!!! No sabia pas què fer-ne amb el torró d'Alacant!!!
ResponEliminaUna pregunta, tu creus que té prou consistència com per fer-ne un de gran???
Una abraçada
.... crec que no tindras problemes per fer un únic flam ... de fet, amb les quantitats de la recepta a mi em van sortir quatre flames individuals i aquest de la foto, que és mida "midi" ... ja m'explicaràs...
Eliminauna abraçada
Uiii! la idea del flam ha de ser molt bona, em sembla que tin un a l´armàri, encara estic a temps!!!! petons
ResponEliminaNos hemos puesto de acuerdo, Alfons. También tengo preparado un flan, aunque el mío no de turrón, que debe estar de muerte, además con el acompañamiento que le has hecho te queda de 10... le he hecho de café y de forma muy, muy sencilla.
ResponEliminaPásate el jueves por mi blog y a ver si te gusta.
Gracias, Alfons.
... y como siempre, tus recetas espectaculares
Un saludo.
Juan Carlos.
Por cierto, he puesto en mi blog un acceso directo al tuyo. Deseo que la gente que me visite pueda ver lo bien que cocinas.
ResponEliminaUn saludo.
Juan Carlos
Gracias por el enlace Juan carlos... mañana me paso por tu bloc para ver ese flam del que me hablas... seguro que también debe de estar de muerte...
EliminaUn abrazo
Que espectacular se ve tu postre, a pesar que la salsa no es de mi gusto, no pude pasar sin decir nada.
ResponEliminaUn beso!
em cau la bava. la boca plena de Saliba i jo al despatx ...
ResponEliminaespectacular que bo ha d'estar.
petons
Gabriela
Del torró de Xixona hi han mil i una receptes, però del d'Alacant no, miraré si queda algún troç per reciclar d'aquesta forma que m'ha semblat molt bona idea. I com sempre una recepta luxosa.
ResponEliminaPetons.
Qué rico! Los ingredientes en conjunto no podrían ser más de mi agrado.
ResponEliminaQuin titol mes llarg jejje pero descriu perfectament el plat, és un bon aprofitament pel torró.
ResponEliminaPetons
Ja,ja, Alfons, tú también bordas el reciclaje. Turrón no tengo ni gota, pero almendras laminadas sí que sí, a ver si me animo y hago unas tejas para acompañar el café. Un saludo. Esperanza.
ResponEliminaOstres, quin flam....de categoria!
ResponEliminaJo amb el d'alacant mai sé què fer-ne, però aquest flam haurà de caure! Tremendo!
ResponEliminaAh, si em convides porto els margarites! jejeje
Petons
Sandra
quin nivell Alfons?? amb torró d'Alacant? es el primer cop que veig una recepta, sempre utilitzen el de Xixona!!! m'he enamorat de les teules. petonets
ResponEliminaUna gran proposta per a aprofitar el torró d'Alacant, que sempre queda per al final!
ResponEliminaNo tengo turron en estos lados....pero esa idea de flan con salsa de chocolate me ha dejado loca!!....ya vere como lo tuneo....delicioso!!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaCrec que és la primera recepta que veig utilitzant el torró d'Alacant.. i m'encanta com l'has aprofitat. Gràcies!
ResponEliminapetons
Sí, em sembla que tots tenim restes de turrons als armaris i no sabem què fer-ne... jaja
ResponEliminaM'ha encantat la idea de les teules, segur que són un súper contrast amb l'esponjositat del flam - recepta apuntada! :D
Un petonet Alfons!! :)
Unes postres de categoria, genial!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Estic per anar a comprar unes barres de torró, que ara deuen estar d'oferta. perquè a casa no en va quedar, i tots n'esteu fent unes receptes boníssimes!!
ResponEliminaD'Alacant no però d'Agramunt si que en tinc i fa dies que me'l miro...
ResponEliminaUn auténtico manjar, lástima que no me ha sobrado turrón pero voy corriendo a ver si queda algo en el super y me preparo tu delicioso postre. Gracias.
ResponEliminaUuuuuiiii!!! Ja el tinc a la llista dels preferits!!!!
ResponEliminaFa molts anys vaig fer flam de torró i....no ho he tornat a fer més!!! Serà qüestió de tornar-ho a fer!!!
Salut!!!
Unes postres d’aprofitament molt interessants
ResponEliminaUna abraçada
Perfecte! Tens raó que aquests dies tots busquem llocs on entaforar les restes dels torrons, però jo és la primera recepta que veig que serveix per aprofitar els d'alacant!
ResponEliminaMerci Alfons!!
Dios mio Alfons!!! pero tú te das cuenta que no hay quien se ponga a régimen viendo esa foto??? Es un pecado ;)
ResponEliminaSalu2. Paula
Espectacular! me has echo antojar con semejante plato. Besos
ResponEliminaAlfons, esto es un pecado en el que hay que caer si o si!
ResponEliminaAquestes postres són de categoria!!! i va perfecta per si tens sobres!
ResponEliminaAlfons, me encantan los flanes y este tiene una pinta!!!
ResponEliminaDelicioso flan!!! Fantástico!
ResponEliminaD'aquí et copio les teules... que bones.
ResponEliminaLa resta també però és que a casa els flams no tenen sortida!
PTNTS
Dolça