....per deixar ja del tot enrere les festes nadalenques i començar a compesar tots els exessos calòrics d'aquests passats dies, la primera proposta de la "recepta del 15" per aquest 2012 que tot just acabem d'inagurar, no podia ser més oportuna: carxofes... el més saborós, saludable i versàtil ram de flors que podem portar a taula
Font: Revista Lecturas
Despatxeu. (4 persones)
-6 cors de carxofa
-4 clares d'ou
-6 fulles de gelatina o 1 sobre de gelatina en pols
-200 ml de nata líquida
-50 cc de brou d'au
-Fulles de rúcula, canonges ....
-Encenalls de formatge parmesà
-Oli d'oliva
-Sal i pebre
-6 cors de carxofa
-4 clares d'ou
-6 fulles de gelatina o 1 sobre de gelatina en pols
-200 ml de nata líquida
-50 cc de brou d'au
-Fulles de rúcula, canonges ....
-Encenalls de formatge parmesà
-Oli d'oliva
-Sal i pebre
Preparació:
1 .- Talleu els cors de carxofa en quatre parts i coure'ls en una cassola amb aigua i sal durant uns 15 minuts. Escorreu-ho i tritureu-ho, si cal amb una mica de la mateixa aigua de cocció, fins que quedi un puré suau i homogeni.
2.-Escalfeu el brou i afegiu-hi les fulles de gelatina prèviament hidratades en aigua freda.
3 .- Barregeu el puré de carxofes amb la nata líquida, el brou amb la gelatina. Rectifiqueu-ho de sal-pebre.
4.-Munteu les clares a punt de neu, i afegiu-les delicadament a la preparació anterior
5 .- Ompliu el motlle i reserveu-ho a la nevera un mínim de 4 hores, fins que qualli.
Muntatge
Desmotlleu la mousse al plat de servei, guarniu-ho amb els encenalls de formatge parmesà i unes fulles de rúcula, canonges... Serviu-ho acompanyat d'un fil d'oli, d'unes torradetes... i gaudiu-ho de gust
Una recepta genial i una presentació molt apetitosa.
ResponEliminaPetons
A casa ens agraden les farxofes de qualsevol forma així mai les hem tastat. Una molt bona idea.
ResponEliminaPetons
M'agraden totes les receptes de carxofes, però tu sempre vas un pas més enllà, m'encanta !!!!
ResponEliminaPetonets
Una presentació impecable per a una recepta sensacional. que bona Alfons!!!
ResponEliminaPtns
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEl traductor me ha jugado una mala pasada y he tenido que eliminar el comentario de antes.
ResponEliminaSimplemente decirte que, como siempre aciertas en la receta y en la presentación.
Eres un verdadero maestro.
Gracias por pasarte por mi blog.
Enhorabuena, ésta me la apunto, como tantas otras de este maravilloso blog.
Un saludo.
Juan Carlos.
Apuntada queda, m'encanten les terrines...n'acabo de fer una molt bona, pero no he encertat en la textura... :-(
ResponEliminaQue bona!
ResponEliminaGenial.
Besos.
Que delicia de plato, es redondo, lo pongo en mi lista para hacer. Un saludo, Clara.
ResponEliminaQUina delícia de terrina, i que elegant que queda! Una proposta deliciosa :)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar a la recepta del 15!!
Petonets!
EN-VI-DIA!!....si con mayusculas....cada vez que veo recetas con alcachofas muero de envidia....aca apenas las encuentro frescas y cuando hay estan "viejas" (con las hojas abiertas)....pero como siempre hay alternativas y las busco, compro unos corazones de alcachofas congelados que llegan....queda anotado!!....me encanta!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaAhir pensava en tu... desitjava veure la teva proposta, i no m'estranya, com sempre és fantàstica! Apuntadíssima queda!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Tota una exquisidesa, i tan ben presentada!
ResponEliminaUmmm quan has vingut aquest mati al meu bloc hi pensat home ja ha publicat he vingut i res... pero ara al conectar-me una estoneta i veure q has actialitzat he vingut correns per veure que ens havies preparat amb carxofes, estava segura q seria bonisim... no pot ser d'una altre forma.
ResponEliminaUNa proposta fantàstica per a un sopar informal amb els amics, ha de ser un paté molt suau, ideal per menjar amb unes bones torradetes de pa.
ResponEliminaM'agraden totes les receptes de carxofes, peró aquesta es una pasada.
ResponEliminate l`agafarè prestada.
Que bo Alfons!!! que suau ha de ser, m´en porto aquesta proposta!!!Muaks
ResponEliminaMuy buena pinta tiene esta terrina, la probaré intentando cambiar la nata por queso, pues la nata no me sienta muy bien
ResponEliminahe arribat al teu blog per la recepta del 15, és la primera vegada que hi participo
ResponEliminaem quedo per aqui ha donar una volta
que bo Alfons!!! ja tenia ganes de veure alguna recepta teva!! a veure si també t'animes a fer una truita per Memòries!!! ;) petonets
ResponEliminad'acord-...!!...això està fet!!
EliminaM'agraden les carxofes en qualsevol recepta i aquesta mousse tan segur que m'agradarà.
ResponEliminaPetons.
Una mousse tan sana com gustosa. M'agrada!!
ResponEliminapetonets
mousse de alcachofas!!! tengo que prepararla como sea ;)
ResponEliminaSalu2. Paula
una pregunta Alfons, en els ingredients poses gelatina en pols, però quan ho expliques dius fulles deshidratades de gelatina, hem de posar les fulles oi? m'encanten les carxofes i provaré de fer-la!
ResponEliminaQue rica y que bien presentada, me ha encantado.
ResponEliminaUn beso
Quina presentació... sense paraules!!
ResponEliminaI es veu fàcil o sigui que ja ens hi podem posar.
Una abraçada.
Gràcies snake, molt bona la observació!!!... pots fer-ho amb gelatina en pols o amb el seu equivalent en fulles ... bé,crec que ara ja està més clar....
ResponEliminauna abraçada
Estupenda receta con alcachofas, mmm copiada en el cuaderno de pendientes imperdibles. Besitos!!!
ResponEliminaUna terrina con un ingrediente que me encanta y con un resultado fantástico. También la presentación en ese plato le queda fenomenal!. Besos y feliz semana
ResponEliminaMe encantan las alcachofas, bien bueno que tiene que estar Alfons, pero lo de la foto no es rúcula, son canónigos ¿no? Un saludo. Esperanza.
ResponEliminaEsperanza, tienes razón, no encontre rúcula, que es el ingrediente de la receta original, y opte por canonigos...
Eliminaun abrazo
Las alcachofas son mi debilidad me gustan de todas maneras, así en terrina nunca las he preparado tendré que probarlas.
ResponEliminaSaludos
Una mousse de carxofes que ha d’estar deliciosa, la provaré aviat
ResponEliminaUna abraçada
Dono per suposat que de gust era excel·lent, però t'haig de dir que t'hi has lluït amb la presentació! :D A més, segur que aquests encenalls de parmesà fan un contrast de textura i sabor deliciós... mmmm m'estàs fent venir gana!! jaja
ResponEliminaUn petoneeet! :D
M'encanten les carxofes de tota manera. Aquesta sembla una opció deliciosa.
ResponEliminaHaig de confessar-ho, no puc callar-ho més. Quan tinc convidats i cal "*picotear" em vaig corrent al teu blog.
ResponEliminaQué original! Y una presentación extraordinaria! Me quedo por aquí!
ResponElimina