En Cisco, un dels meus cunyats, té un veí que a la seva parcel·la hi té plantada una immensa prunera, tan propera a la tanca de separació de les dues finques, que bona part de les branques, fulles.... i fruits, van a parar directament a la seva ;-)) ... bé, el cas és que l'altre dia, en Cisco, va presentar-se a casa amb una caixa plena d’unes madures i delicioses prunes vermelles, acabades "de caure" de l'arbre ... un obsequi així, a pocs dies d'emigrar per vacances, requeria una solució.... i fer-ne una conserva, la millor opció.
.... tot i que a casa, no som molt de melmelades, aquest cop he de dir-vos que ha estat tot un èxit, una melmelada diferent, poc dolça_mig àcida, que ha agradat a tothom, i que ens fara las delicicies un cop tornem, de nou, a ser per casa ....
Bones vacances a tothom, que tingueu un magnífic agost.... i fins aviat!
Font: La cuchara de Neter
Despatxeu:
-600g de prunes
-250g de pomes
-400g de sucre
-1 llimona
-1 beina de vainilla
Preparació (amb Thermomix ):
1.- Poseu en el vas, el sucre i la pell de mitja llimona i en feu pols durants uns instants a velocitat 10.
2.-Incorporeu-hi les prunes, pelades i despinyolades, i les pomes, a bocins amb la seva pell però sense el cor. Afegiu-hi el suc de la llimona i tritureu-ho a velocitat 7 uns segons.
3.-Incorporeu-hi la beina de vainilla oberta per la meitat, i programeu 40 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
4.-Al cap d’aquesta estona retireu la beina de vainilla i ja podeu omplim els pots que prèviament s’hauran esterilitzat bullint-los durant 30 minuts. Tanqueu-los i els torneu a posar en aigua bullint durant 20 minuts, per tal de que es faci el buit.. Deixeu-la refredar i ja està llesta.
No he barrejat mai les fruites a l'hora de fer la melmelada....
ResponEliminaBon atreviment!!!
Petons,
Olga
Yummy!
ResponEliminaI love this.
Que lindo el color.....y ya imagino su sabor!.....que tengas unas felices vacaciones......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaDesde luego que una mermelada casera, con poca azúcar y con una fruta recién recogida tiene que ser un verdadero placer. Creo que ha sido la mejor opción para aprovechar y disfrutar esas ciruelas. Lo de la vaina de vainilla me ha encantado. Que pases unas buenas vacaciones y nos vemos a la vuelta. Besos
ResponEliminaBunisima penso provarla.
ResponEliminaUn peto.
A la melmelada de pruna,jo ja hi posava una poma per espessir.He fet les teves proporcions i....BONÍSSIMA!!!Gràcies per la recepta:=) Mª Assumpció
ResponEliminaHola Alfons! De casualidad he llegado a tu blog y me encontré con esta receta mía :) me ha hecho mucha ilusión y se agradece que haya gente como tú que menciona las fuentes :)
ResponEliminaEspero que hayáis disfrutado la receta en casa!
Un saludo desde Galicia ;)