A les portes de començar un nou agost ... i comptant les hores perquè comenci el més desitjat d'entre tots els mesos del calendari ... us presento una delicada i deliciosa sopa freda ... per assaborir-la amb tranquil·litat,... amb calma .... i fer una mica més suportable la calor ... i l'espera de l'enyorat agost
Despatxeu
-3 escalònies
-3 cullerades de mantega
-300 gr. de pèsols congelats
-400 cc de brou d’au
-1 cullerada de martini sec
-150 cc de nata líquida 35%
-Sucre
-Sal
-Pebre blanc molt
-llavors de gallaret
Preparació
1.-Peleu les escalònies i
piqueu-les fi. Escalfeu la mantega en un cassó i sofregiu-hi les escalònies . Un
cop transparents afegiu-hi els pèsols i ofegueu-los un moment sense deixar de
remenar. Incorporeu-hi un pessic de sucre un de sal, una mica de pebre i incorporeu-hi el brou . Un cop bulli,
deixeu-ho coure uns 10 minuts amb el recipient tapat
2.- Reduïu-ho a puré. Tamiseu-ho
i torneu-ho a abocar a la cassola.
Afegiu-hi el martini i 100 cc de la nata líquida .Bateu-ho amb força perquè
quedi escumosa. Retoqueu sal/ pebre
3.-Munteu la resta de la nata líquida amb un polsim de sal. Reserveu-ho
Muntatge
Aboqueu la crema als
gotets incorporeu-hi per sobre una
cullerada de la nata muntada i escapeu-hi un polsim de llavors de galleret
Genial!
ResponEliminaBesos
Un vasito de 10!! y ese puntito de vermut...
ResponEliminaSaludos
A mi també m'ha sorprés el possar-hi Martini, crec que ha de ser un encert i com tots el teus gotets, de 10 o més.
ResponEliminaDemà si et passes pel meu bloc veuràs una recepta teva amb una petita modificació, però igualment bona. Quina serà? Sorpresa!
Petons.
demà, sens falta, pel teu bloc passaré...em fa sempre molta il·lusió veure noves versions ... i sempre em semblen millors...!!!
Eliminafins demà!
Me gusta ese punto "borracho" de la crema. Seguro que le da un sabor rico, rico....Buena opción veraniega!!!. Besos y un feliz verano.
ResponEliminaOooooh!!! que bona aquesta cremeta, a més amb "chispa"... una crema de pesols ben original!! petons, i bon estiu.
ResponEliminaWOW!!.....ese toque picaron me ha encantado.....con lo que me gusta el Martini....un vasito completo.....hasta con chispa!!....que tengas unas buenas vacaciones!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaFI, DELICAT I OPORTÚ, com no podia ser d'altre manera. Bon agost, Alfons!!! ja arriba, ja arriba....
ResponEliminaVenga ya casi está aquí agosto,que ganas tengo también....Por fin vacaciones dentro de nada!!
ResponEliminaUna crema delicada y con una chispa de gracia.guay,ideal y como siempre una apuesta chic.
Te deseo unas muy felices vacaciones,compañero ;-))
CAriños
Què he de dir... m'encanta!!
ResponEliminaQuan arribi a casa miraré si tinc pèsols congelats.
petonets
Cuantísimo tiempo hacía que no me pasaba por aquí, ya me vas a perdonar...
ResponEliminaTodas las delicias que me he perdido.
Besos.
La crema de pesols es sempre una delicia, m'agrada molt el sabor dels pesols.
ResponEliminaUn abraç