Aquesta és una entrada preprogramada per avui dia 15 .... per fer-la coincidir amb la recepta del 15 d'aquest mes d'agost ... que va de carbassons .... i aquesta proposta, tot i que és dolça .. i ben dolça...
en porta...
Despatxeu:
* 500 g de carbassó
* 2 ous
* 200 g de farina
* 100 g de mantega
* 100 g de sucre + 1 got
* La pell ratllada d’una llimona
* 1/2 sobret de llevat en pols
* Un ragolí de llet
* Un grapat d'ametlles filetejades
* Sucre de llustre
PREPARACIÓ:
1.-Netegeu el carbassó i el peleu grollerament, conservant aproximadamentl la meitat de la seva pell. Ratlleu-ho i poseu-ho en un recipient amb mig got sucre. Barregeu-ho bé, tapeu-ho i ho deixeu marinar a la nevera d’un dia per l’altre.
2.- En un bol i unes varetes elèctriques, barregeu-hi la mantega amb el sucre. Afegiu-hi els ous, un per un, fins que estiguin ben integrats. Incorporeu-hi la ratlladura de la llimona, i la farina tamisada amb el llevat. Un cop la massa llesta incorporeu-hi un rajolí de llet, fins que ens quedi d’una textura una mica més compacta que quan fem el clàssic pa de pessic de iogurt, suficient per tal de que el pes del carbassó no s'enfonsi a la massa.
3.-Preparem el motlle i aboquem la massa. Per sobre hi posem el carbassó ratllat, lleugeramenrt escorregut del liquid que ha deixat anar, però de forma que quedi "sucós". Empolsineu amb el mig got de sucre restant pel damunt i cobriu-ho amb una capa d'ametlles filetejades.
4.-Enforneu-ho uns 10-15 minuts a uns 170 º. Un cop el pa de pessic cuit, poseu uns moments el gratinador per tal de acabar de torrar les ametlles, deixant la capa de carabassó lleugerament sucosa. Deixeu-ho refredar abans de desmotllar-ho i reservar-ho a la nevera. Encara és més bo d’un dia per l’altre. Empolsineu-ho amb una mica de sucre de llustre abans de servir-ho
Que cosa más linda y que rico se ve, me encanta!
ResponEliminaUn beso.
Però quina pinta que té aquest pastís!
ResponEliminaEncara no he provat això de barrejar el carbassó amb postres, però no tardaré gaire veient el resultat... Nyam!
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Que pastel mas delicioso!!....es de los que a mi me gustan.....lo dejare guardado!....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUn pastís ben original i de sabor dolç, ben dolç...m´encanta. Petons, i bones vacances.
ResponEliminaHe provat de fer dolços amb carbassó, però aquest barrejat amb ametlla i amb aquesta pinta, ho supera tot! Boníssim!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Quina pintaaaa!!!!!. Petons
ResponEliminaSi fa uns dies em quedava sorpresa amb els cócs de pastanaga, ara em quedo sorpresa amb aquest cóc de carabassó!!!
ResponEliminaQuan m'atreveixi......ho provaré!!!
Petons,
Olga
El vaig veure fa un parell de dies i avui m'he animat a fer-lo. Boníssim!!! No sembla que sigui carbassó !
ResponEliminaHe vist moltes coques amb carbassó, però és la primera que veig que marina el carbassó amb el sucre. Ho provaré!
ResponEliminapetonets
Así queda un bizcocho precioso, está elaboración no la conocía así que pronto la pongo en practica.
ResponEliminaSaludos
mmmmmm!!! he tastat el coc de carabassó, el de carabassó i xocolata i ara em queda tastar aquest!! Quina pinta!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Alfons, es un placer estar de vuelta y ver tus entradas, una delicia para la vista y el paladar, el pastel de calabacín riquísimo pero la sopita de cerezas con el helado de vino, me parece genial y la crema de guisantes... Un saludo, Clara.
ResponElimina