Estic convençut de que com jo, heu tornat de les tan desitjades vacances d'estiu amb algun quilet de menys ... així és que no us importara començar aquest període postvacional amb una amanida, però una amanida de les que no entren en els manuals hipocalòrics .. tot un clàssic en amanides.... l'amanida Cèsar, reversionada sota la óptica del xef Dani Muntaner,... una freca versió per afrontar amb optimisme el retorn postvacacional...
Despatxeu:
-300 g d'enciam romà
-1 pit de pollastre desossat
-100 g de cansalada fumada
-1 baguet
-100 g de formatge parmesà
-100 ml d'oli d'oliva verge
-2 rovells d'ou
-2 filets d'anxova en oli
-1 culleradeta de mostassa
-1 gra d'all
-1 cullerada de suc de llimona
-Porradell
-Sal
-Pebre blanc
Preparació
1.-Talleu quatre llesques primes, longitudinals, del pa de baguet i col.loqueu-les recobrint l'interior de quatre motlles cilindrics individuals i torreu-les al forn a 180º C fins que siguin cruixents. Deixeu-les refredar i pinteu-les amb una mica d'all picat amb unes gotes d'oli.
2.- Salpebreu i cuineu el pit de pollastre a la planxa amb un rajolí d'oli. Deixeu-ho refredar i talleu-ho a rodanxes primes
3.- Talleu la cansalada fumada a bastonets i fregiu-la fins que quedi rossa i cruixent. Poseu-la al damunt d'un paper absorbent per recollir el greix sobrer.
4.- Netegeu i trossegeu les fulles d'enciam.
5.- Talleu en encenalls la meitat del formatge, i en ratlleu finament la resta
6.- Per a la salsa.Tritureu els filets d'anxova amb els rovells, el suc de llimona, la mostassa, l'all amb un pessic de sal i de pebre blanc. Afegiu-hi l'oli a mesura que ho tritureu, com si muntésiu una maionesa. Afegiu-hi el formatge ratllat i barregeu-ho bé.
7.- En un bol barregeu-hi l'enciam, el pollastre,la cansalada els encenalls de formatge, afegiu-hi la salsa i barregeu-ho.
Muntatge
Col.loqueu un cilindre del pa torrat a cada plat i ompliu-ho de l'amanida. Afegiu-hi unes tiges de porradell per sobre i un cordo de salsa al voltant
Bienvenido!!....las vueltas de vacaciones no siempre son faciles.....pero con esta maravilla....de seguro son mas alegres y deliciosas!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaParece que estén ahí como adorno de la mesa.
ResponEliminaSaludos.
JUEGO DE SABORES
Wauuuu!!!, hablas de presentaciones pero las tuyas son de primera Alfons. Así dan ganas de comerse hasta el plato. Una maravilla!!!. Besos
ResponEliminaQuien se resiste a esta rica ensalada y encima con esta presentacion!! Bss
ResponEliminaquina presentació més xula.....
ResponEliminaCaray una presentacion muy original para esta ensalada Cesar.,me encanta Alfons
ResponEliminaUna presentación de lujo y la ensalada Cesar es de mis favoritas.
ResponEliminaBienvenido al nuevo curso.
Un beso
Els kilets de menys només estàn a les butxaques, però es igual aquesta amanida s'ho val, farem la vista grossa i deixarem la dieta per un altre dia.
ResponEliminapetons.
Quilet de menus o de més? :)
ResponEliminaSigui com sigui, aquesta amanida em sembla una proposta boníssima, elegant i molt gustosa. La presetnació és molt original.
Ooooh quina presentació! fa pena menjar l'amanida ;-)
ResponElimina¿Sabes que es una de mis preferidas? La has bordado y la presentación es fabulosa.
ResponEliminaBesos.
Mai havia vist una amanida Cèsar tan ben presentada!!!
ResponEliminapetonets
Una prensetanció de luxe per una amanida que ja de per si és tot un luxe!
ResponEliminaPetons
Sandra
Es una ensalada que me encanta y con esta presentación tan original, es para triunfar!!
ResponEliminaSaludos
Ja m'anirà bé una amanida com aquesta, i presentada així em semblarà que encara faig vacances!
ResponEliminaAlfons, aquest estiu he menjat moltes amanides com la que ens proposes avui, però..... ni molt menys tenia aquesta presentació!!!! genial genial!!! petonet
ResponEliminadesde luego en tu línea (que me encantan), nunca había visto una ensalada cesar con una presentación tan original ;)
ResponEliminaSalu2. Paula
Me encanta esta versión de la ensalada César, Alfons.
ResponEliminaUna pasada la presentación.
Un saludo.
Juan Carlos
Alfons quina passada, es la cesar mes bonica que he vist mai.
ResponEliminaUn abraç
Quin luxe d'amanida!!!! Així fa goig fer dieta!!!
ResponEliminaUna presentació espectacular....
Petons,
Olga