Tot i que la quotidianitat ha entrat_ i a tot drap_ juntament amb el mes de setembre, i el ritme d'activitats diàries vol que oblidem ràpidament les ultimes vacances, sembla que aquest any, i sense saber massa perquè, un cert relax compraent sembla resisitirse, una mica més que altres anys, en aquest període postvacional,.... i així gairebé sense adonar-se ens trobem de nou en el dia 15 _ a mig mes_ i com una quotidianitat més amb la seva recepta: la del 15, .... que aquest mes és encara més ineludible ... doncs va de xocolata ...
Font: Mey Hoffman
Despatxeu:
Per a la crema de xocolata blanca:
- 170 g de xocolata blanca
- 115 g de llet
- 3 g de gelatina en pols
- 20 g d'aigua
- 200 g de nata semimuntada
Per a la crema de coco:
- 250 g de nata
- 250 g de polpa de coco
- 6 rovells d'ou
- 90 g de sucre
- 2 fulls de gelatina
Per al cristal·lí de pinya:
- 4 talls prims de pinya baby
- aigua, sucre i llimona
- pinya baby tallada a daus
- sucre fos
Preparació
1.- Poseu la xocolata blanca tallada a trossos en una safata sobre un Silpat i deixeu-la coure al forn durant 30 minuts a 120 graus. Mentrestant, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i una mica de suc de llimona i deixeu-ho coure fins que es formi un caramel.
2.-Per fer el cristal·lí de pinya, poseu els talls de pinya en una safata de forn sobre un Silpat, unteu-les amb el caramel i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 45 minuts. Seguidament, gaurniu-les amb el sucre fos per sobre, fent una mena de fils i deixeu-ho refredar.
3.-Per fer la crema de xocolata blanca, poseu en un cassó la llet, la nata i la gelatina en pols ja dissolta en aigua i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Després, afegiu-hi la xocolata blanca torrada i tritureu-ho amb el túrmix. Tot seguit, ompliu una copa fins a la meitat amb la crema de xocolata i deixeu-la refredar a la nevera durant una estona.
4.- En un cassó poseu-hi la polpa de coco i la nata, deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull, retireu-ho del foc i reserveu-ho. Per fer la crema de coco, poseu en un cassó els rovells i el sucre i remeneu-ho bé amb un batedor. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el coco bullit amb la nata i la gelatina, ja remullada i escorreguda, remeneu-ho amb el batedor i deixeu-ho coure a foc suau fins que espesseixi. Finalment, traieu la copa amb la crema de xocolata de la nevera, cobriu-la amb la crema de coco i torneu-la a deixar refredar a la nevera durant 15 minuts més.
Muntatge
Per servir, poseu els daus de pinya sobre la copa i guarniu la copa amb el cristal·lí de pinya
Quines ganes tenia de tornar-te a veure, com sempre la recepta genial i la presentació millor que a molts restaurants.
ResponEliminaPetonets
Sempre és tot un plaer passar pel teu bloc. Quines coses tan delicioses que ens proposes!! Boníssin Alfons!!!! Com sempre......
ResponEliminaPtns
Woow, que rica mezcla y una presentacion perfecta.. Bss
ResponEliminaMica en mica tots anem tornant a la normalitat i la recepta del 15 ens hi ajuda una mica, sobretot amb el tema de la xocolata ;)
ResponEliminaLa combinaci´de de sabors i textures ha de ser extraordinària, i la presentació és molt elegant.
Para disfrutar y olvidarse de toda. Perfecta en todos los sentido. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaTots els blocaires de xocolatada!!!! una copa bonississima amb uns ingredients que combinats resultem molt temptadors.... m´encanta el coco amb xocolata!! petons, i bona setmana.
ResponEliminaUmmmm menuda copa! el chocolate blanco con el coco me chifla! un beso
ResponEliminaUna delícia i venint de la Mey........exit assegurat!!
ResponEliminaHe hecho algunos curso con Mey Hoffman y es muy buena con los postres. Esa combinación me parece estupenda y tu la has bordado. Buena propuesta para la recepta del 15, queda una copa impresionante. Besos
ResponEliminaAy!!! Alfons!!!! quan he vist la teva entrada ja he tremolat........ i és cert, aquestes copes son per tremolar de gust!!! Petonets
ResponEliminaQuina copa més deliciosa, per favor!
ResponEliminaAlfons, un plaer de recepta!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Todavía apetece, Alfons, una propuesta como la tuya. Un postre tan exótico como éste nos invita a "alargar" un poco más el veranito.
ResponEliminaMe llevo la receta.
Un saludo.
Juan Carlos
El coco i la pinya fan molt bona parella i la xocolata blanca s'escau molt bé en aquest postre. I el cruixent del cristall de pinya es perfecte.
ResponEliminaPetons.
Que elegante, sutil, y tropical!!....coco, pina y chocolate......esto ha de ser para mas de una copita!!....para repetir!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaAlfons esta copa triunfa donde la pongas,rica combinación
ResponEliminaEspectacular com sempre!!
ResponEliminaHola Alfons guapo tu
ResponEliminaVisitar-te es un PLAER TOTAL, t´estimem molt i molt, hummm
petonets Susanna
Com sempre ens sorprens amb una proposta original i boníssima! Aquestes copes són un luxe!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
cada cop que et vinc a veure em trec el barret! fas unes combinacions excel·lents!!! petonets
ResponEliminaCreo que esta copa lleva todos los ingredientes para ser deliciosa.
ResponEliminaBesos.
La combinació de coco i pinya amb la xocolata s'haurà de tastar!
ResponEliminam'agrada la presentació en copes!
petonets
ahora sí que ya me has conquistado, con lo que me gusta a mi la piña, jijiji
ResponEliminaSalu2. Paula
Una copa de las que no se olvidaran y dará pena que se termine.
ResponEliminaBesos
Sencillas y muy ricas!
ResponEliminaUn saludo
Alfonnsss no te creas que te tenía olvidado,eh!!Que de los amigos siempre me acuerdo,pero la vida me lleva de prisa...
ResponEliminaMira el chocolate,me puede,y es que la piña me encanta,todo el año la consumo y casi a diario en numerosos platos.Y a pesar de ellos conjuntamente no lo probé,así que me la llevo ;))
CAriños