Cal dir que més que dificultat, que no tenen cap, aquestes galetes són una mica entretingudes, porten la seva estona fer-les ... i si no tens els tomàquets confitats prèviament - que també és una magnífica alternativa- no serveixen per improvisar, ... però treure-les en un pica-pica o uns entrants informals .. desapareixen entre els hummmm..... de tothom!
Despatxeu:
Per a la massa:
-150 g de farina
-50 g de formatge parmesà ratllat
-100 g de mantega en pomada
-1 culleradeta d'orenga seca
-Una mica d'aigua
Per al pesto:
-30g de formatge pecorino o d’ovella
curat ratllat
-100 g. de fulles d'alfàbrega
-30 g de formatge parmesà ratllat
-30 g de formatge parmesà ratllat
-Unes 5-6 cullerades d’oli d’oliva
-1-2 grans d’all
-Un grapadet de pinyons
-1 nou de mantega
Per a els tomàquets confitats
-100 g de
tomàquets
-Sal, Pebre i un polsim de
sucre
-Farigola, romaní.....
-100 g de pernil salat
-100 g de pernil salat
-Formatge parmesà en làmines
Preparació:
1.-Per a la massa.- Poseu la farina, la
mantega en pomada, l'orenga i
parmesà en un bol. Barregeu-ho fins que la massa formi
una bola, afegiu-hi una mica d'aigua si
és necessari. Emboliqueu-ho amb
paper film i reserveu-ho a la nevera, al menys 1 hora.
Escalfeu el forn a
180 º C. Estireu la massa fins a un gruix d’uns 3-4 mm. Talleu-la
amb un tallador de
galetes, en cercles de 4-5
centímetres de diàmetre. Dipositeu-los
en una safata amb paper d’enfornar, punxeu
la part superior
de les galetes amb una forquilla,
i cuineu-les uns 15
minuts2.- Per a els tomàquets confitats.- Escaldeu uns segons els tomàquets. Peleu-los i talleu-los en quatre bocins i en retireu les llavors. Dipositeu-los sobre una safata d’enfornar. Lamineu els grans d’all. Dipositeu sobre cada pètal de tomàquet una làmina d’all uns brins de farigola, romaní.... i amaniu-ho amb un polsim de sucre de sal i un bon raig d’oli. Enforneu-ho a 85-90 ºC durant un parell d’hores. Reserveu-ho
3.-Per al pesto.- Tritureu tots els ingredients fins aconseguir la textura desitjada.
Muntatge
Esteneu sobre cada galeta al parmesà, una
culleradeta de salsa pesto, poseu-hi a sobre un pètal de tomàquet confitat amb
la làmina d’all, una mica de pernil salat, un encenall de parmesà i amaniu-ho
amb una mica d’alfàbrega fresca i l’oli de confitar els tomàquets .
Tienen una pinta genia, me encanta esta combinación!!
ResponEliminaSeguro que se oyen hummmmm!! Es una mezcla explosiva de sabores mediterráneos que me encantan. Las galletas tienen que estar divinas, he ampliado la imagen Y se me ha hecho la boca agua. Hummmmmm!!! Besos
ResponEliminaJa hem de començar a mirar els aperitius per Nadal i aquest el trobo perfecte. La combinació del pesto amb els tomàquets confitats sembla molt bona.
ResponEliminaPetons.
Unes galetones ideals! Aquestes ben apuntades queden!
ResponEliminaEncara no hem acabat l'índex del 15, per això no hi surts! :P Una mica de paciència, que anem molt atrafegats i cada vegada ens doneu més feina (i ben a gust que la fem!!) jejeje
Cada día me gustan más tus recetas y la presentación es de revista.
ResponEliminaPetons
una delicia estas galletas,a pendientes directo
ResponEliminauna abraçada
No m'estranya gens que despareguin en un moment, la combinació és deliciosa!
ResponEliminaUmmm quina combinació més bona, és normal que desapareguin
ResponEliminaAquestes galetes les he fet semblants, però el que tenen a sobre, m´ha encantat!!!aquest pesto a de ser una canya sobre les galetes! Petonets
ResponEliminaMe han encantado!! ricas, ricas.. Bss
ResponEliminaTienen que estar exquisitas, una combinación de sabores perfecta. Como bien dices para un picoteo en cualquier momento. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaHola Alfons guapo tu
ResponEliminaSense paraules i si en dic alguna seran paraules d´amor , hummmm
mil petonets Susanna
Estupendo picoteo... me apunto la receta para las noches de fútbol.
ResponEliminaComo siempre espectacular, Alfons.
Un saludo
Juan Carlos
Me demore en venir porque cambien el computador este fin de semana y tuve que traspasar todo mi trabajo....y aunque llego algo tarde.....me las como todas!!!....Nam nam nam!!....una delicada ola de sabor Mediterraneo que explota en la boca.....estoy en busqueda de galletas saladas....y esta la preparo....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQue delicia de tapa, tal y como nos tienes acostumbrados.
ResponEliminaMe encanta el contraste de sabores y colores ;)
Besos.
Trigues més a fer-les que a menjar-les, però ja sol passar!!!!
ResponEliminapetonets
Estas galletitas saladas me las apunto!!!! ideales como aperitivo! un abrazo
ResponEliminaTinc tots els ingredients per fer-les. Son entretingudes, però han de saber exquisites.... Quin luxe de pica-pica. Apuntades!! petons,
ResponEliminaOohh tengo que probar yo ese pesto con queso de oveja,que rico,no?Y esa base caserita,todo un detalle...nunca acabas de sorprender..dónde te inspiras...?
ResponEliminaSi soles ja han de ser bones amb la resta dels ingredients ja deuen ser massa!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar al Memòries.
Ummm...això de galetes salades es lo meu !!!!...m'encanten !
ResponEliminamare meva Alfons!!! crec que mai em deixaràs de sorprendre!!! quina passada de galetes, m'encanten!!! gràcies per participar. petonets
ResponElimina