22/9/12

GALETES AL PARMESÀ, AMB PESTO,TOMÀQUET CONFITAT I PERNIL


Cal dir que més que dificultat, que no tenen cap, aquestes galetes són una mica entretingudes, porten la seva estona fer-les ... i si no tens els tomàquets confitats prèviament - que també és una magnífica alternativa- no serveixen per improvisar, ... però treure-les en un pica-pica o uns entrants informals .. desapareixen entre els hummmm..... de tothom!





Despatxeu:


Per a la massa:
-150 g de farina
-50 g de formatge parmesà ratllat
-100 g de mantega en pomada
-1 culleradeta d'orenga seca
-Una mica d'aigua
Per al pesto:
-30g de formatge pecorino o d’ovella curat ratllat
-100 g. de fulles d'alfàbrega
-30 g de formatge parmesà ratllat
-Unes 5-6 cullerades d’oli d’oliva
-1-2 grans d’all
-Un grapadet de pinyons
-1 nou de mantega
Per a els tomàquets confitats
-100 g de tomàquets
-Sal, Pebre i un polsim de sucre
-Farigola, romaní.....
-100 g de pernil salat
-Formatge parmesà en làmines
 
 

Preparació:


1.-Per a la massa.- Poseu la farina, la mantega en pomada, l'orenga i parmesà en un bol. Barregeu-ho  fins que la massa formi una bola, afegiu-hi una mica d'aigua si és necessari. Emboliqueu-ho amb paper film i reserveu-ho a la nevera, al menys 1 hora.
Escalfeu el forn a 180 º C. Estireu la massa fins a un gruix d’uns 3-4 mm. Talleu-la amb un tallador de galetes, en cercles de 4-5 centímetres de diàmetre. Dipositeu-los en una safata amb paper d’enfornar, punxeu la part superior de les galetes amb una forquilla, i cuineu-les uns 15  minuts

2.- Per a els tomàquets confitats.- Escaldeu uns segons els tomàquets. Peleu-los i talleu-los en quatre bocins i en retireu les llavors. Dipositeu-los sobre una safata d’enfornar. Lamineu els grans d’all. Dipositeu sobre cada pètal de tomàquet una làmina d’all uns brins de farigola, romaní.... i amaniu-ho amb un polsim de sucre de sal i un bon raig d’oli. Enforneu-ho a 85-90 ºC durant un parell d’hores. Reserveu-ho

3.-Per al pesto.- Tritureu tots els ingredients fins aconseguir la textura desitjada.

Muntatge

Esteneu sobre cada galeta al parmesà, una culleradeta de salsa pesto, poseu-hi a sobre un pètal de tomàquet confitat amb la làmina d’all, una mica de pernil salat, un encenall de parmesà i amaniu-ho amb una mica d’alfàbrega fresca i l’oli de confitar els tomàquets .

22 comentaris:

  1. Tienen una pinta genia, me encanta esta combinación!!

    ResponElimina
  2. Seguro que se oyen hummmmm!! Es una mezcla explosiva de sabores mediterráneos que me encantan. Las galletas tienen que estar divinas, he ampliado la imagen Y se me ha hecho la boca agua. Hummmmmm!!! Besos

    ResponElimina
  3. Ja hem de començar a mirar els aperitius per Nadal i aquest el trobo perfecte. La combinació del pesto amb els tomàquets confitats sembla molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Unes galetones ideals! Aquestes ben apuntades queden!
    Encara no hem acabat l'índex del 15, per això no hi surts! :P Una mica de paciència, que anem molt atrafegats i cada vegada ens doneu més feina (i ben a gust que la fem!!) jejeje

    ResponElimina
  5. Cada día me gustan más tus recetas y la presentación es de revista.

    Petons

    ResponElimina
  6. una delicia estas galletas,a pendientes directo
    una abraçada

    ResponElimina
  7. No m'estranya gens que despareguin en un moment, la combinació és deliciosa!

    ResponElimina
  8. Ummm quina combinació més bona, és normal que desapareguin

    ResponElimina
  9. Aquestes galetes les he fet semblants, però el que tenen a sobre, m´ha encantat!!!aquest pesto a de ser una canya sobre les galetes! Petonets

    ResponElimina
  10. Tienen que estar exquisitas, una combinación de sabores perfecta. Como bien dices para un picoteo en cualquier momento. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  11. Hola Alfons guapo tu

    Sense paraules i si en dic alguna seran paraules d´amor , hummmm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  12. Estupendo picoteo... me apunto la receta para las noches de fútbol.
    Como siempre espectacular, Alfons.
    Un saludo
    Juan Carlos

    ResponElimina
  13. Me demore en venir porque cambien el computador este fin de semana y tuve que traspasar todo mi trabajo....y aunque llego algo tarde.....me las como todas!!!....Nam nam nam!!....una delicada ola de sabor Mediterraneo que explota en la boca.....estoy en busqueda de galletas saladas....y esta la preparo....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  14. Que delicia de tapa, tal y como nos tienes acostumbrados.
    Me encanta el contraste de sabores y colores ;)

    Besos.

    ResponElimina
  15. Trigues més a fer-les que a menjar-les, però ja sol passar!!!!
    petonets

    ResponElimina
  16. Estas galletitas saladas me las apunto!!!! ideales como aperitivo! un abrazo

    ResponElimina
  17. Tinc tots els ingredients per fer-les. Son entretingudes, però han de saber exquisites.... Quin luxe de pica-pica. Apuntades!! petons,

    ResponElimina
  18. Oohh tengo que probar yo ese pesto con queso de oveja,que rico,no?Y esa base caserita,todo un detalle...nunca acabas de sorprender..dónde te inspiras...?

    ResponElimina
  19. Si soles ja han de ser bones amb la resta dels ingredients ja deuen ser massa!
    Moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
  20. Ummm...això de galetes salades es lo meu !!!!...m'encanten !

    ResponElimina
  21. mare meva Alfons!!! crec que mai em deixaràs de sorprendre!!! quina passada de galetes, m'encanten!!! gràcies per participar. petonets

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails