9/10/12

CARLOTA D'ESPÀRRECS VERDS AMB PERNIL SALAT I BURRATA


L'altre dia va caure a les meves mans una bossa amb burratas ... un formatge fresc italià, peculiar .. per la seva textura -"burro"- és com els italians anomenen a la mantega, com per la seva presentació, ja que ve embolicat en unes petites bosses fetes també de formatge ... delicioses!!
... així és que no vaig dubtar ni un instant a incorporar-ne una a aquesta carlota d'espàrrecs amb pernil salat d'avui ... i el resultat no podia ser un altre: deliciós





Despatxeu:
-2 manats d’espàrrecs verds
-150cc de nata líquida per muntar 35%
-4 fulles de gelatina
-1 bola de formatge burrata (uns 125 g)
- 4 o 5 talls de pernil salat
-Cibulet tallat
-Sal i pebre


Preparació

1.- Talleu les puntes dels espàrrecs verds i els coeu “al dente” al vapor, o amb aigua amb sal, durant uns 7-8 minuts i els acabeu de fer, passant-los per la paella amb unes gotes d’oli. Reserveu-ho

2.- Poseu a hidratar les fulles de gelatina. Coeu la resta dels espàrrecs al vapor, o amb aigua salada, durant uns 12-15 minuts. Tritureu-ho. Incorporeu-hi les fulles de gelatina ben escorregudes i  el formatge a petits bocins. Tritureu-ho

3.-Talleu els talls de pernil a petits bocins i incorporeu-ho tot remenant, juntament amb un grapat de cibulet tallat. Rectifiqueu-ho de sal pebre.

4.-Munteu la mata liquida amb un pessic de sal. Incorporeu-ho amb suavitat a la barreja anterior.

5.- Ompliu els motlles i els deixeu solidificar a la nevera durant 6 o 7 hores .

Muntatge

Desemmotlleu  els motlles amb els espàrrecs i incorporeu-hi les puntes d’espàrrecs pel voltant. Decoreu-ho per sobre amb uns brins de pernil tallat ...serviu-ho acompanyat d'unes torradetes , bastonets...

25 comentaris:

  1. Me encanta la burrata, de hecho la como mucho con unos tomatitos cherrys y rúcola, encima de un ragú. Es deliciosa!!!, pero tu carlota ha quedado que es una maravilla. Con esa presentación tan bonita da pena de romperla. Preciosa!!!. Besos

    ResponElimina
  2. Quina presentació tant maca! Sap greu que sigui per menjar però segur que està tant bo... petons

    ResponElimina
  3. Plas, plas, plas. Me quito el sombrero ante esta maravilla de receta.
    Y como siempre, la presentación perfecto y preciosa.

    Besos.

    ResponElimina
  4. Hola Alfons guapo tu

    Nen sempre ens dones unes sorpreses, quina cosa més preciosa i sens dubte deliciosa, motes gràcies per compartir-la

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  5. Championship!
    I wish that for me there is no season for asparagus...

    ResponElimina
  6. Oleee! que bona!!! o que maca!!! em quedo amb les dos coses, bona i maca. No faig gaires de salades i és una pena!!! petonets

    ResponElimina
  7. Com sempre, un plaer visitar el teu blog.
    Un petò

    ResponElimina
  8. Guauuuuuu!!!! es preciosa, ademés de deliciosa. Quina presentació!!!! Gaudeix-la. Petons,

    ResponElimina
  9. Una presentació molt bonica Alfons. I la recepta una delicia.
    Petonets

    ResponElimina
  10. Qué presentación... qué plato... qué altura. Vamos sacas este plato a la mesa y no hace falta nada más... bueno si degustarlo con un buen vinito.
    Extraordinario, como siempre, Alfons.
    Un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  11. ... Amb burrata! Segur que està boníssim.

    ResponElimina
  12. tremenda te ha quedado y buena seguro esta carlota
    una abraçada

    ResponElimina
  13. Quin luxe de presentació! Amb ho que m'agraden els espàrrecs, ha de estar boníssim.
    Petons.

    ResponElimina
  14. La burrata és exquisida! I la combinació de pernil i espàrrecs té l'èxit assegurat.
    T'ha quedat una presentació fantàstica, com sempre ;)

    ResponElimina
  15. Té una presència impressionant. Treus aquest plat amb convidats i et quedes amb el personal.
    No he probat la burrata , pero ganas me dones de buscarla...

    ResponElimina
  16. Caramba!! como siempre gran combinación de ingredientes y gran labor arquitectónica.
    Un éxito seguro
    Carmen

    ResponElimina
  17. El resultat ha de ser deliciós i sobretot preciós!! A taula deurien quedar bocabadats!
    petonets

    ResponElimina
  18. Riquisimo y te ha quedado genial . Hice una presentacion muy parecida a esta con un sandwich y en casa encantó.

    ResponElimina
  19. La recepta boníssima.. però la presentació queda perfecte!!!

    ResponElimina
  20. OOOOOHHH!!!....que bello!....parece la corona de un rey!....esto dan ganas de admirarlo y no romperlo....pero vamos....tiene que estar delicioso!!.....una belleza!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  21. Impactante,que presencia Alfons!!
    Yo no me atrevería a cortarla...plas...plas y requeteplas compañero ;))

    Un abrazo

    ResponElimina
  22. Uuuuffff!!! Quina meravella!!!
    Quina pena desfer aquesta presentació per menjar-la....
    Salut i petons,
    olga

    ResponElimina
  23. Quina bona pinta. Auan trobi la burrata el faig segur. Felicitats!!

    ResponElimina
  24. Una presentación super original y que bueno con la burrata! que llevo la idea ;)

    ResponElimina
  25. Me había perdido esta receta. Sencillamente espectacular, genial la presentación y el sabor tiene que ser una maravilla. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails