L'altre dia va caure a les meves mans una bossa amb burratas ... un formatge fresc italià, peculiar .. per la seva textura -"burro"- és com els italians anomenen a la mantega, com per la seva presentació, ja que ve embolicat en unes petites bosses fetes també de formatge ... delicioses!!
... així és que no vaig dubtar ni un instant a incorporar-ne una a aquesta carlota d'espàrrecs amb pernil salat d'avui ... i el resultat no podia ser un altre: deliciós
Despatxeu:
-2 manats d’espàrrecs verds
-150cc de nata líquida per muntar 35%
-4 fulles de gelatina
-1 bola de formatge burrata (uns 125 g)
- 4 o 5 talls de pernil salat
-Cibulet tallat
-Sal i pebre
Preparació
1.- Talleu les
puntes dels espàrrecs verds i els coeu “al dente” al vapor, o amb aigua amb
sal, durant uns 7-8 minuts i els acabeu de fer, passant-los per la paella amb
unes gotes d’oli. Reserveu-ho
2.- Poseu a
hidratar les fulles de gelatina. Coeu la resta dels espàrrecs al vapor, o amb
aigua salada, durant uns 12-15 minuts. Tritureu-ho. Incorporeu-hi les fulles de
gelatina ben escorregudes i el formatge
a petits bocins. Tritureu-ho
3.-Talleu els talls
de pernil a petits bocins i incorporeu-ho tot remenant, juntament amb un grapat
de cibulet tallat. Rectifiqueu-ho de sal pebre.
4.-Munteu la mata
liquida amb un pessic de sal. Incorporeu-ho amb suavitat a la barreja anterior.
5.- Ompliu els
motlles i els deixeu solidificar a la nevera durant 6 o 7 hores .
Muntatge
Desemmotlleu els motlles amb els espàrrecs i incorporeu-hi
les puntes d’espàrrecs pel voltant. Decoreu-ho per sobre amb uns brins de
pernil tallat ...serviu-ho acompanyat d'unes torradetes , bastonets...
Me encanta la burrata, de hecho la como mucho con unos tomatitos cherrys y rúcola, encima de un ragú. Es deliciosa!!!, pero tu carlota ha quedado que es una maravilla. Con esa presentación tan bonita da pena de romperla. Preciosa!!!. Besos
ResponEliminaQuina presentació tant maca! Sap greu que sigui per menjar però segur que està tant bo... petons
ResponEliminaPlas, plas, plas. Me quito el sombrero ante esta maravilla de receta.
ResponEliminaY como siempre, la presentación perfecto y preciosa.
Besos.
Hola Alfons guapo tu
ResponEliminaNen sempre ens dones unes sorpreses, quina cosa més preciosa i sens dubte deliciosa, motes gràcies per compartir-la
mil petonets Susanna
Championship!
ResponEliminaI wish that for me there is no season for asparagus...
Oleee! que bona!!! o que maca!!! em quedo amb les dos coses, bona i maca. No faig gaires de salades i és una pena!!! petonets
ResponEliminaCom sempre, un plaer visitar el teu blog.
ResponEliminaUn petò
Guauuuuuu!!!! es preciosa, ademés de deliciosa. Quina presentació!!!! Gaudeix-la. Petons,
ResponEliminaUna presentació molt bonica Alfons. I la recepta una delicia.
ResponEliminaPetonets
Qué presentación... qué plato... qué altura. Vamos sacas este plato a la mesa y no hace falta nada más... bueno si degustarlo con un buen vinito.
ResponEliminaExtraordinario, como siempre, Alfons.
Un saludo.
Juan Carlos
... Amb burrata! Segur que està boníssim.
ResponEliminatremenda te ha quedado y buena seguro esta carlota
ResponEliminauna abraçada
Quin luxe de presentació! Amb ho que m'agraden els espàrrecs, ha de estar boníssim.
ResponEliminaPetons.
La burrata és exquisida! I la combinació de pernil i espàrrecs té l'èxit assegurat.
ResponEliminaT'ha quedat una presentació fantàstica, com sempre ;)
Té una presència impressionant. Treus aquest plat amb convidats i et quedes amb el personal.
ResponEliminaNo he probat la burrata , pero ganas me dones de buscarla...
Caramba!! como siempre gran combinación de ingredientes y gran labor arquitectónica.
ResponEliminaUn éxito seguro
Carmen
El resultat ha de ser deliciós i sobretot preciós!! A taula deurien quedar bocabadats!
ResponEliminapetonets
Riquisimo y te ha quedado genial . Hice una presentacion muy parecida a esta con un sandwich y en casa encantó.
ResponEliminaLa recepta boníssima.. però la presentació queda perfecte!!!
ResponEliminaOOOOOHHH!!!....que bello!....parece la corona de un rey!....esto dan ganas de admirarlo y no romperlo....pero vamos....tiene que estar delicioso!!.....una belleza!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaImpactante,que presencia Alfons!!
ResponEliminaYo no me atrevería a cortarla...plas...plas y requeteplas compañero ;))
Un abrazo
Uuuuffff!!! Quina meravella!!!
ResponEliminaQuina pena desfer aquesta presentació per menjar-la....
Salut i petons,
olga
Quina bona pinta. Auan trobi la burrata el faig segur. Felicitats!!
ResponEliminaUna presentación super original y que bueno con la burrata! que llevo la idea ;)
ResponEliminaMe había perdido esta receta. Sencillamente espectacular, genial la presentación y el sabor tiene que ser una maravilla. Un abrazo, Clara.
ResponElimina