Una crema de carbassó deliciosa, .... lleugerament especiada, delicada i freda ... molt, i molt freda.... tot i que ja no estem en plena època de calor estiuenc, serà molt ben rebuda a la vostra taula per tots els vostres convidats... però no us feu il.lusions, que de totes totes, els aplaudiments més efusius se'ls portaran justament el que els vostres comensals no es menjaran ... Els gotets!
Despatxeu:
Per al gotet de gel:
-Aigua
-Herbes aromàtiques o flors, per la decoració ...
-Dos bols, gotets..., un de gran i un altre més petit que encaixi bé un dins de l’altre deixant un espai lliure entre ells
Per a la crema:
-800 g de carbassó
-2 iogurts grecs
-Llavors de sèsam negre
-4 cullerades d'oli aromatitzat amb pells de llimona
-Lemongrass en pols
-Sal i pebre
Elaboració:
1.-Per al gotet de gel. Poseu en el bol gran un dit aproximadament
d'aigua i congeleu-ho. Retireu-ho del congelador i afegiu-hi les herbes,
flors...segons vulgueu, i disposeu el bol petit a sobre, ben centrat,
amb quelcom de pes. Afegiu-hi aigua pels laterals fins que estigui
gairebé ple. Torneu-ho a congelar. Retireu ho del congelador, traieu el
bol de sobre, ajudant-vos amb una mica d’aigua tèbia, i mullant els
laterals, desemmotlleu-ho del bol gran. Guardeu el gotet de gel
resultant al congelador fins al moment de servir.
2.-Per a la crema
de carbassó. Cuineu al vapor el carbassó durant uns25
minuts.Tritureu-ho juntament amb els iogurts i un polsim de lemongrass.
Rectifiqueu ho de sal i pebre.
3.- En el moment de servir-ho, ompliu
els gotets de gel amb la crema de carbassó, afegiu-hi un rajolí d’oli i
escampeu-hi unes llavors de sèsam.
Menuda receta. Sencilla pero con una pinta estupenda. Enhorabuena.
ResponEliminamuy buena idea el vaso de hielo con hierbas aromaticas y asi queda divina la presentación Alfons
ResponEliminabona semana
Hola Alfons guapo tu
ResponEliminaAquests recipients de gel queden molt macos i a més son molt divertits, jo els vaig una mica diferents, un dia d´aquests els penjaré, m´en va ensenyar un cuiner que ja está al cel
La sopeta molt bona.
mil petonets Susanna
Queda chulísima la crema así presentada. Me la imagino en una bandeja con hielo picado y los vasitos encima apoyados. Como dices, la crema es rica, pero los vasos se llevan el protagonismo. Un beso
ResponEliminaAlfons, me encanta tu propuesta de hoy, que cosa más deliciosa tiene que estar y siempre juegas con esas presentaciones y pequeños detalles que hacen que tus recetas sean únicas. Todo un placer. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaSorprendente... sin palabras me has dejado. Enhorabuena, Alfons.
ResponEliminaUn saludo.
Juan Carlos
Una crema deliciosa!!....y esos vasitos son preciosos....hace tiempo que estoy por hacer esos cuencos y todavia no lo hago.....ahora mismo me pongo en marcha!!.....te pasaste......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQuina presentació mes xula per aquesta crema i per altres receptes! Petonets
ResponEliminaEs el tuyo el blog especializado en presentaciones tales como copitas y vasitos de un gusto estupendo. Queda muy fino.
ResponEliminaJUEGO DE SABORES
Quina idea això del got de gel! vam prendre un sorbet en una copa semblant en un restaurant japonès molt sofisticat de Shanghai.
ResponEliminaLa cremeta ha de quedar genial.
petonets
Muy buena receta!
ResponEliminaMe encanta la crema.
Mucho!
Preciosa presentación y delicioso contenido.
ResponEliminaComo siempre fabulosa receta.
Besos.
Como me gustan tus vasitos, la presentación y el contenido.
ResponEliminaPetons
Wooo, aparte de rico una presentacion 10!! Bss
ResponEliminaYa veo que te gusta todo lo frío ó muy frío. Es una gran opción esta crema.
ResponEliminaSaludos
Carmen
Espectacular!!!!!!!!!!!!!!!! Petons
ResponEliminaQueda molt original i xulo per presentar a taula, però s'ha de prendre aviat no sigui que es fongui.
ResponEliminaLa crema molt bona.
Petons.
Increíble!!!! Fantástia y super vistosa receta, pero donde encuentras el lemongrass en polvo? Es que aquí no lo he visto. Me trajeron un potecito de Inglaterra hace tiempo y siempre lo busco en Barcelona y no lo he sabido encontrar.
ResponEliminahola Manu.. tengo una bolsita que guardo como oro en paño... la compré en la isla de Java donde estuve unos dias de vacaciones el pasado agosto....me llamó la atención pues yo no lo conocia ....si algun dia lo encuentro por Barcelona, te lo comento ;-))
EliminaEls gots de gel amb les herbetes una idea fantàstica per una bona crema freda de carbassó
ResponEliminaUna abraçada
Redoble de tambores para este vasito!!
ResponEliminaQue original y que rico.Yo hasta que no tirite estos platos,los consumo,ayer hice salmorejo,es que me re-chifla,así que tu crema me entraría muy bien a pesar de estar en otoño.
Plas-plas ;))
Un abrazo
Que capricho más chulo poder degustar esta cremita en estos preciosos vasitos!! En pleno verano para sorprender igual con el gazpacho que cualquier otra cremita. Me llevo la idea que una delicia. Besosss,
ResponEliminaSempre m'haig de treure el barret quan entro aquí. Un 10!!! Molt original Alfons!!!
ResponEliminaPetons
Uala, m´encanta la idea del vaset de gel, recepta copiada directament als pendents.
ResponEliminaHo trobo original i molt versatil, per servir la crema o el que sigui.
Una miniatura preciosa!!!
ResponEliminaEl got espectacular com tot el que fas.
Petons
Qué original presnetación ,me llevo tu idea para ponerla en práctica ;) un beso
ResponEliminaEl gotet, una meravella!!!!! presentar la crema així és tan original!!!!!ummmm!!!!!
ResponEliminaPetonets
Això dels recipients de gel ja ho he vist alguna vegada i queda molt xulo.
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